Wygląda na to, że mimo wszystko recenzjom od czasu do czasu warto zaufać.
Z tych ciekawszych:
GameSpot - 7,5/10
G4 X-Play - 2/5
GameTrailers - 6,9/10
IGN - 7,3/10
I to tyczy się wersji na next-geny. Tymczasem sam ukończyłem grę na PSP. Pierwsze dwie godziny zabawy mogą się wydać całkiem obiecujące, jednak grając dalej zauważyć się daje schemat i wyraźnie odczuwalna jest monotonia. Prawda jest taka, że cały czas powtarzamy właściwie to samo, tyle, że w innym otoczeniu i z inaczej wyglądającymi przeciwnikami. Każdy poziom polega na dojściu z punktu A do punktu B, i pokonaniu przy tym ton mięsa armatniego, czasem kilku silniejszych przeciwników, i ostatecznie bossa. Z tymi ostatnimi też jest problem, gdyż nie licząc okazyjnych robotów/maszyn, z większością walczy się identycznie. Cała gra jest w dodatku strasznie łatwa. O odnowienie życia nie trudno, a zagadek czy innych wymagających myślenia sytuacji nie ma w ogóle. Ostatecznie, końcówkę przechodziłem lekko się zmuszając, a mając wszystko za sobą nie odczuwam nawet najmniejszej chęci powrotu do gry.
Większość serwisów chwali sobie fabułę gry. Niestety, wersja na PS2/PSP/Wii zawiera najwyraźniej zaledwie cząstkę całości, gdyż wszystko wygląda na pospieszone, naciągane, bądź też jest po prostu bezsensowne.
Jak dla mnie kolejny przehype'owany tytuł. Ode mnie maks 7/10, mocno naciągane i tak.