Forum Fantastyka Star Wars Star Wars 3D

Star Wars 3D

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Author
    Participant

Witam - czy ktoś może wybiera się na wersję 3D filmu Star Wars - Episod 1 Mroczne Widmo ??Premiera 10 lutego - macie jakies opinie na temat nowej wersji filmu ????

Pitmistrz
    Participant

Moim zdaniem szkoda pieniędzy.

Lo'Rel
    Participant

E tam szkoda pieniędzy, Star Wars to zawsze był wytrysk 😛 fajerwerków jeśli chodzi o efekty. I choćby dlatego wybiorę się do kina. Mam chrapkę na wyścig młodego Skywalkera w 3D. Poza tym, wizualnie Mroczne Widmo zawsze mi się podobało.

Silver Phoenix
    Participant

A ja czekam na "Nową Nadzieję" i atak X-Wingów 🙂 Zresztą i przelatujący tuż koło nosa Falcon nie zaszkodzi 😀

Lo'Rel
    Participant

Też jest na co czekać. Jest wiele momentów które w 3D mogą robić wrażenie. Hoth np.

Dalek
    Participant

Albo będą wyglądać przeokropnie (walka bena i vadera w epizodzie 4). Przejdę się pewno.Wyrażę niepopularną opinię.Mroczne widomo -fatalnie zgrany/napisany anakin -midochloriany -jar jar = nie taki zły filmNowa trylogia robi się fatalna dopiero w Ataku Zgonów.

r_ADM
    Participant

A ja Mroczne Widmo uwazam, za dobre Gwiezdne Wojny - z calym dobrodziejstwem inwentarza. Atak Klonow byl fajny minus watek Anakin Amidala. Zemsta jest juz bardzo slaba, ale mimo wszystko kilka scen nadal godna jest miana SW 🙂

Jamjumetley
    Participant

Podpisuję się pod twoimi słowami r_ADM. Mam dokładnie takie samo zdanie o prequelach. Zaczęło się nieźle, ale kolejne były jednak gorsze.

Lo'Rel
    Participant

Mam generalnie te same odczucia. Mroczne Widmo jest chyba najbardziej starwarsowe z nowej trylogii. Reszta jest słaba, bo zapanowała w filmach ta pseudomroczność, która nijak się ma do imitacji fabuły, którą zjadły efekty skądinąd same w sobie dobre. 3D natomiast w starej trylogii jest o tyle ryzykowne, że niektóre sceny mało dynamiczne i rzeczywiście mogą słabo wypaść w trzecim wymiarze. Jak choćby wspomniana przez Dalaka bijatyka Bena z Darthem.

Jamjumetley
    Participant

W 3D dobrze wypada materiał nagrany stosownymi kamerami i efekty CGI, które bez problemu można "nagrać" na nowo - wyrenderować dwa razy pod różnym kątem. Przykładowo, w ANH dobrze będą wyglądać: napisy początkowe, Jabba, strzały z blasterów, miecze, holograficzna gra na Millenium Falcon, część pojazdów w czasie bitwy. Generalnie, nic więcej.

Jadorg
    Participant

Ja zdecydowanie jednak nie zamierzam wybrać się na Mroczne Widmo 3D. Powodów jest kilka, między innymi, uważam Mroczne Widmo, za najsłabsza część sagi, oraz jako stary piernik, uważam że SW smakuje najlepiej w wersji tradycyjnej. Chociaż nie przeczę, że SW w wersji 3D, to może być świetne widowisko. Zwłaszcza Mroczne Widmo, Atak Klonów i Zemsta Sithów.

Dalek
    Participant

Moim zdaniem zdecydowanie najsłabszy jest "atak zgonów" z toksycznym i drewnianym wątkiem miłosnym, nieciekawą fabułą, tragicznym aktorstwem i fatalnymi dialogami.

Jamjumetley
    Participant

Ale sceny batalistyczne są chyba w Ataku... najlepsze.

Pitmistrz
    Participant

Owszem ale nie ratują całości.

Lo'Rel
    Participant

Co do scen batalistycznych, to zdecydowanie wolę te z początku Zemsty Sithów.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram