Forum › Fantastyka › Gry › Gry Star Trek › STAR TREK TNG THE FINAL UNITY
Czy ma ktoś tę gre ? Czy wie ktoś skąd można ją ściągnąć ?Dziękuje za każdą pomoc !=/=
No ja co prawde z sciagam to z Emule juz jakies 2 miesiące (ale nie cały czas bo to nie mój komp), ale się ściagneło i następnym razem sobie nagram.
Niestety z muła można ściągnąć ewentualnie patch do final unity a gry nie ma !! =/2=
No to najwyraźniej źle szukasz, bo obraz płyty jest i zajmuje dokładnie 650MB w ISO. Plik ma spora ilość osób więc ze ściąganiem nie powinno być większych problemów.
Mi tez znalazlo, a wcale sie nie natrudzilem. Wpisz 'final unity' i szukaj w CD-Images. Dziwne co prawda ze mi znalazl tylko 2 zrodla, no ale jest.
No bardzo dziwne. Co prawda nie wiem do końca na jakiej zasadzie działa eMule ale zauważyłem właśnie, że dość często pliki które ja znajduje, nie znajduje ktoś inny. Zauważyłem też, że często nie znajduje mi wiele plików jeśli komp już pracuje od dłuższego czasu i jest trochę system obciążony. Spróbuj poszukać po zresetowaniu. U mnie jest a źródeł też sporo.
Panowie, sęk w tym, że eMule chodzi na serwerach. Ilość użytkowników, którzy mają udostępniony dany plik zależy od ilości serwerów, które macie ściągnięte i znajdują się w waszym "Mułku" w zakładce "Serwery". Musicie ściągnąć kilkadziesiąt tych serwerów, dołączyć się do jakiegoś (najlepiej na High ID, ale to jest niezależne od nas) i dać przeszukiwanie, ustawiając opcję Metoda (Method) "Globalny(Serwer)" (Global(Server)). To jest cała filozofia.U mnie znalazło 21 'pełnych' źródeł. Pamiętajcie, że to nie wszystkie, bo ściągając każdy udostępnia fragment pliku, który właśnie aktualnie pobiera. W związku z tym relatywnie przybywa źródeł, z których można ściągać, a jednocześnie nie są wyświetlane w oknie wyszukiwania.
650 MB ? to z emula będe sciągał tę gre chyba z dwa tygodnie ... No coż miałem płytkę z grą ale wystawiłem ją zeszłego lata na słońce i troche się przypiekła. I przyszedł czas aby za to zapłcić. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy: dlaczego gra instaluje się bez problemu na win xp ( patrz dobra płyta z grą) z najnowszym serwis packiem a na win 98 daje informacje że zainstaluje się owszem ale tylko pod dosem ? A pod dosem nie chce bo nie mam tam zainstalowanej myszki. Chce do całości dodać ,że jestem dosyć ciemnym człowiekiem w dziedzinie koputery , programy itp... Może problem jest prosty, ale nie dla mnie .=/2= Max
Myślę iż sęk w układzie Windowsa. Znaczy windows 98 jest systemem operacyjnym, ale działającym nadal, jako nakładka na dosa. Natomiast XP, jest jak jego poprzednicy (patrz od milenium) samodzielny całkowicie, oraz posiada program oszukujący starsze programy, tak iż myślą że są odpalane pod dosem (nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się iż to jest powód).
Witam wszystkichXP wywodzi się od NT i 2000 a systemy 95, 98 i ME to inna grupa. W XP jest możliwość uruchomienia starych programów w trybie zgodności ze starymi systemami.Jeżeli chcesz grać pod DOS-em to poszukaj sterowników do myszy dla DOS-a, może jeszcze w jakiś archiwach.
Od Moderatora
Jako, że to jest temat o grach, a dokładniej o TNG The Final Unity, to proszę nie robić offtopiców. Jak chcecie podyskutować o systemach komputerowych, ich historii i budowie to zapraszam do Mesy.
A jest jakiś sposób by uruchomić FU spod Windowsa 98? Jakiś patch czy coś?
Witam. Mam Win XP. Tez mam problem z AFU... Nie mogę zainstalowąc gry ponieważ pisze ze mam mam zle ustawiony parametr buffers w config.sys. Problem w tym że WIN XP ignoruje to polecenia jako niepotrzebne... Nie wie ktoś co powinienem zrobic?? Gdy rozpakowałem ręcznie grę, uruchamia się ona ale nie mogę zrobić save'a... Czekam na pomoc 😕 .
Biorąc pod uwagę czas poprzedniego zapytania marnie widzę uzyskanie odpowiedzi na własne ale co tam...
Czy jest jakiś sposób aby obejść następujący błąd:
przy próbie odpalenia gry przez Dosbox w czasie sprawdzania kompa wypluwa on, że cd jest za wolny (co jest śmieszne w porównaniu współczesnego napędu cd z tym z 95 czy tam którego roku). Od razu mówię, że chodzi o uruchomienie gry przez ten program nie zaś jakiś inne dzikie "niewiadomoco"
Jeśli jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu to prosił bym o napisanie o tym.
Z góry dzięki