Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek na DVD i Blu-Ray 17. listopada

Star Trek na DVD i Blu-Ray 17. listopada

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 60 total)
  • Author
    Participant

Miałem okazję zapoznać się ostatnio z polską wersją najnowszego Star Treka ale tłumaczenie było poniżej wszelkiej krytyki. Chciałbym się spytać czy jeszcze ktoś spotkał się z takim tłumaczeniem? Dzięki temu tłumaczeniu dowiedziałem się m.i., że na Wulkanie mieszkają Wulkanianie, czy coś w tym stylu. A statki podróżują z prędkością warp czytane dosłownie.

Jamjumetley
    Participant

gim82 - dzięki za zwrócenie uwagi. Dystrybutor mógłby mieć świetne tłumaczenie fanów za sporo mniejsze pieniądze niż płaci profesjonalistom.

EDIT:

• Wulkanita!?
    • Kolinhr!?
    • Wszystkie statki gotowe do wejścia w warpową. (tak jak powiedział gim82)
    • That ship which had formidable and advanced weaponry was never seen on heard from again. (mowa o Naradzie) zostało przetłumaczone: Straciliśmy doskonale uzbrojony okręt.
    • Kirk - I'm promoting you to First Officer: Kirk - mianuję cię dowódcą grupy.
    • Odpalamy spadochron. (!?)
    Lo'Rel
    Participant

Wulkanin... załamka :/

The D
    Participant

W empiku dwupłytowy Star Trek 5zł taniej - 64zł. Można zamówić do odbioru w lokalnym sklepie, gdyby na półce nie było, i zaoszczędzić na wysyłce. http://www.empik.com/star-trek-2-disc-stee...,prod24050082,p

Ktoś planuje odbierać w Złotych Tarasach? Może zrobimy w dzień premiery mały happening?

Eviva
    Participant

W empiku dwupłytowy Star Trek 5zł taniej - 64zł. Można zamówić do odbioru w lokalnym sklepie, gdyby na półce nie było, i zaoszczędzić na wysyłce. http://www.empik.com/star-trek-2-disc-stee...,prod24050082,p

Ktoś planuje odbierać w Złotych Tarasach? Może zrobimy w dzień premiery mały happening?

Ja planuję, ale nie wiem, czy będzie kto chciał ze mną iść 🙁

gim82
    Participant

Szczerze powiedziawszy właśnie tego się obawiałem. Już kilkukrotnie zdarzały się pewne wpadki w tłumaczeniu ale to ewidentnie świadczy o totalnym ignorowaniu fanów przez dystrybutora a przecież do także i do nich ten film jest kierowany. Swoją drogą to miałem też przyjemność oglądać Star Trek XI z napisami przygotowanymi przez fanów i to była prawdziwa przyjemność.

Lo'Rel
    Participant

W końcu doczekałem się mojego steelbooka 😀

Eviva
    Participant

W końcu doczekałem się mojego steelbooka 😀

Ja swego też i muszę przyznac, że o wiele lepiej mi się ogladało na własnym małym ekranie, niz w sali kinowej. I potwierdziło się, to co wyniosłam mimo wszystko z kina - ten film zostawia człowieka w przyjemnym nastroju, pełnego nadziei, a to już jest COŚ.

Lo'Rel
    Participant

Widzę, że odkopany temat, postanowiłem sobie odświeżyć pamięć przeglądając i co widzę?

Kopiujemy czyjeś posty? ;>

KLIK

fluor
    Keymaster

Lo'Rel, widzę, że masz naśladowcę 😉 Zaznaczony do skasowania.

Lo'Rel
    Participant

Jestem już idolem dla mas? 😀 jeszcze nie?... Trochę pracy jeszcze przede mną

Silver Phoenix
    Participant

Wiesz, pomidorem oberwać możesz zawsze, just ask... ;)To też jakaś forma uznania, czyż nie? 🙂

Lo'Rel
    Participant

Pomidor to jeszcze pół biedy. Gorzej jakbym zarobił niemieckim ogórkiem 😛

Jamjumetley
    Participant

Ogórki są już bezpieczne. Ponoć jakieś korzonki winne 😛

Lo'Rel
    Participant

O tych korzonkach to mówią już od dobrych kilku dni, a w sumie dalej nic nie wiadomo. 😛

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 60 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram