Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Magazine zabiera czytelników za kulisy ST XI

Star Trek Magazine zabiera czytelników za kulisy ST XI

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Participant

Nowy numer oficjalnego Star Trek Magazine (#17) zawiera zakulisowe wywiady na temat nowego filmu <em class='bbc'>Star Trek. Oto fragmenty wywiadóww z Markiem Evansem, jednym z szefów Paramountu, szefem castingu April Webster, i szefem produkcji (członkiem ?Sądu Najwyższego', grupy oceniającej film) Bryanem Burkiem.

[more]<strong class='bbc'>Szef Paramountu mówi o Nimoya i fanach
    <em class='bbc'> Fragment wywiadu z szefem producentów Paramountu, Markiem Evansem, zamieszczonego w Star Trek Magasine #17.

<strong class='bbc'>Star Trek Magazine: Leonard Nimoy powiedział, że jest wdzięczny za to, iż nowa fabuła tak dobrze ujmuje charakterystykę Spocka jako postaci..Co takiego było w tej historii, że ty ją kupieś?

<strong class='bbc'>Marc Evans: Fenomenalne w pracy J.J.a, Boba i Alexa, i Damona jest ich głębokie osobiste zaangażowanie w to, co robią. J.J. to facet, który z jednej strony robił Felicity, a z drugiej Mission: Impossible. Alex i Bob napisali scenariusz do Transformers, który tak naprawdę opowiada o tym, jak chłopak dostał swój pierwszy samochód. Scenariusz Star Trek powstał na tej samej zasadzie.

<strong class='bbc'>Star Trek Magazine: U szerokiej widowni, pomijając fanów, Star Trek zdobył sobie reputację produkcji dla dziwaków. ­ Czy tę opinię chcesz zmienić zanim film wejdzie na ekrany, czy masz nadzieję, że film tego dokona?

<strong class='bbc'>Marc Evans: Piękne w tym filmie jest to, że - przenajmniej w opinii mojej i moich kolegów - my wszyscy wierzymy, iż trekkerzy go pokochają, i że stworzyliśmy coś właśnie dla nich. Bob i Alex, J.J., Damon i Bryan, my wszyscy dużo rozmawialiśmy o tym, a taka nasiadówka była naprawdę dobra, gdyż bardzo się różniliśmy w znajomości świata Star Trek. Bob zna każdy detal tego świata, i prawdopodobnie czytał każda książkę z serii Star Trek, ale z drugiej strony Bryan nawet nie widział żadnego z odcinków oryginalnej serii.

Stworzyliśmy film przeznaczony dla wszystkich. Już wstępny trailer nosił znamiona geniuszu, a ten, który poszedł z Quantum of Solace posłużył obu stronom. Myślę, ze zdefiniowanie filmu w tę stronę czy druga to już robota nie dla nas, sam film to zrobi, i materiały, które mamy w punktach sprzedaży. Myślę, że ktoś, kto nigdy nie widział żadnego z odcinków Star Trek, kto nigdy nie wierzył że to dla niego, ten zobaczy trailer i pójdzie na film. Fani i ci ludzie, którzy kiedyś nimi byli, a potem zwrócili się w inna, zobaczą trailer i powiedzą "Wracam," albo "Rany, zdecydowanie na to pójdę." Sądzę, że mamy tak wspaniały film, że łatwo było stworzyć materiały reklamowe tak, by przekonać wszystkich, że jest to film dla nich..

<strong class='bbc'>Szef castingu Star Trek o wyborze nowego Kirka
    <em class='bbc'>Fragmenty wywiadu z April Webster, szefem castingu w nowym Star Trek, zamieszczonego w Star Trek Magazine #17.

<strong class='bbc'>April Webster (O wyborze Christophera Pine'a na Jamesa T. Kirka): Naprawdę trudno było wybrać kogoś do roli Kirka, ponieważ naprawdę potrzebowaliśmy kogoś, kto będzie miał w sobie tę pewność siebie, którą Shatner wniósł do postaci, którą kazano mu zagrać. Shatner był aktorem teatralnym, który przybył z Kanady. Przyniósł ze sobą ten pełen wyższości uśmieszek, i już wiedziałeś dokładnie, skąd pochodził James T. Kirk.

Widzieliśmy wielu naprawdę dobrych aktorów, ale Chris wniósł ze sobą to wewnętrzne przekonanie 'iem, jak jestem dobry'. Nie dlatego, że taki właśnie jest, ponieważ wcale nie jest arogantem i mocno stoi na Ziemi. Jest bardzo bystrym i dobrym aktorem. Ostatnio znów obejrzałam "Smokin' Aces", i byłam naprawdę zachwycona sposobem, w jaki zagrał swoją postać, jego siłą w docieraniu tam, gdzie tylko chce.

Znałam Chrisa od dawna. Znałam jego ojca, Roberta, i jest on naprawdę świetnym aktorem, i teraz można zobaczyć, że rodzice dobrze Chrisa wychowali. Nie jest typowym dzieciakiem z Hollywood cały czas coś udającym. Ma w sobie trochę zdrowego narcyzmu, innego niż narcyzm destruktywny: to coś, co ma człowiek o pewnym poczuciu własnej wartości, a gdy aktor to posiada, widać to na ekranie.

<strong class='bbc'>Szef produkcji Star Trek o kanonie Treka
    <em class='bbc'>Fragmenty wywiadu, zamieszczonego w Star Trek Magazine #17, z szefem produkcji filmu i członkiem ?Sądu Najwyższego'.

<strong class='bbc'>Bryan Burk (o kanonie w nowym Star Trek): Nic nie dzieje się przypadkiem: zobaczcie film, nim osądzicie, że coś 'wychodzi poza kanon'. Prawda jest taka, że wszystko to jest bardzo poukładane. Pierwszą rozmowę odbyliśmy o tym, że film musi być całkowicie lojalny wobec 40 lat historii Star Trek. Nic, co zrobiliśmy w filmie, nie wychodzi poza kanon Star Trek. Kanon wciąż pozostaje nietknięty, a wszystko w napisanej przez nas historii narodziło się właśnie z niego.

<strong class='bbc'>Star Trek Mag # 17 - już w sprzedaży
    Więcej o wypowiedziach Evansa, Webster i Burka można przeczytać w
    Star Trek Magazine #17, który w tym tygodniu trafił do sprzedaży w USA (a w pierwszym tygodniu kwietnia będzie dostępny w UK). Ten numer zawiera też wiele innych ciekawych artykułów, włącznie z fragmentem powieści "Star Trek: Vanguard - Open Secrets", pióra Daytona Warda.

Źródło: TrekMovie[/more]

• This topic was modified 3 years ago by Cross.
    Q__
    Participant
    Q__
    Participant
    Q__
    Participant

Parę słów o przewodniku "Star Trek: Villains":
    https://treknews.net/2021/12/08/review-star-trek-villains-review-book/

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram