Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Discovery opóźniony

Star Trek Discovery opóźniony

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Keymaster

gallery_4_22_60760.jpg

Złe wieści dla fanów wyczekujących premiery Star Trek Discovery. Nowy serial miał trafić na domowe ekrany już w styczniu 2017, ale stanie się to dopiero około maja.

Tak naprawdę nie musi to być niepomyślna wiadomość. Alex Kurtzman i Bryan Fuller wydali oświadczenie na temat opóźnienia - ma ono na celu uniknięcie sytuacji, w której wyścig z czasem, by zdążyć przed wyznaczoną datą premiery, negatywnie wpłynie na jakość produkcji. Prace na planie zdjęciowym jak i postprodukcja takiego serialu są czasochłonne, a przynajmniej powinny być, jeśli twórcy planują spełnić obietnice stworzenia czegoś nietuzinkowego. Tymczasem mamy połowę września, a nadal nie zakończono castingu. Do stycznia rzeczywiście mogłoby być za mało czasu.

Źródło: io9

swgs1994
    Participant

Czarno to widzę. Opóźnienie oznacza, że chyba jeszcze nie skończyli prawy w sądzie z Axanarem i Petersem.

I. Thorne
    Participant

To raczej nie ma ze soba nic wspolnego.

Skoro nie skonczyli castingu to nie podpisali kontraktow. Jak nie podpisali to nie kreca. I to jest przyczyna. Oczywiscie moga teraz specy FX robic swoje scenki, scenariusze tez pewnie juz sa, ale potem moze byc za malo czasu by to wszystko zgrac.

Lo'Rel
    Participant

Ja tam się nie jaram póki co. Spokojnie czekam na to co dla nas przygotują. Choć oczywiście szkoda, że jest ten poślizg.

Q__
    Participant

A teraz jeszcze to:

http://variety.com/2016/tv/news/bryan-fuller-showrunner-star-trek-discovery-cbs-1201901398/

B. jestem ciekaw co się dzieje za kulisami DSC. Bo jeśli facet, który latami walczył o prawo robienia Treka (i wiedział, że ma fandom za sobą), nie dość, że nagle zaczyna olewać swoje obowiązki (i daje się odsunąć w efekcie), to jeszcze w międzyczasie panikuje, że fani go zlinczują, to musi tam być - na moje oko - nieciekawa atmosfera i b. mało swobody twórczej...

snowman
    Participant

Quite good news, nie podobały mi się jego pomysły...

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram