Forum Fantastyka Star Trek ST: Renegades

ST: Renegades

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Participant

Dokładnie... Właśnie skończyłem oglądać 🙂 Ja wychaczyłem link na FB z officiala

Wrażenia?

domirex540
    Participant

Dobrze się bawiłem. Zaskoczyło mnie jak Iczeb skończył po Voyagerze(bardziej w prost nie napiszę by nie spoilerować 😉 )

snowman
    Participant

Z całą pewnością nie był to najlepszy trek, jakiego miałem okazję oglądać, choć nie był też najgorszy. Podczas każdej sceny z udziałem Chekova miałem ochotę wyjść do kuchni, by zaparzyć herbatę lub zrobić kanapkę. Kto trzyma w czynnej służbie stuczterdziestoletniego dziadka? Mam też wrażenie, że casting na Andoriankę przypominał uliczną łapankę - angaż dostała ta, która nie zdążyła się w porę ukryć. 😛 Pomimo udziału wielu profesjonalnych aktorów całość wyszła dość sztywna. Być może po nakręceniu pełnego sezonu ekipa się dotrze a serial nabierze rytmu, bo tkwi w nim całkiem spory potencjał. Lexxa ok, duet Zimmerman i dr Lucien świetny, Tuvok może być, Icheb - już niemłody a wciąż gniewny, Bajoranina mi nie żal, Breen był a jakoby go nie było. Szkoda tylko, że utłukli Kardasjanina - wydawał się sympatyczny. Gdyby pozwolono mu żyć mogłoby się okazać, że skrywa jakąś mroczną tajemnicę. 🙂 Ach, jeszcze te nieszczęsne mundury gwiezdnej floty. To ich projektant powinien był zginąć zamiast Kardasjanina.

Romek 63
    Participant

Co do Chekova, Andorianki i mundurów gwiezdnej floty to zgadzam się zalkowicie 😀  ale ogólnie nie bylo źle moim zdaniem 🙂

Cross
    Keymaster

Są już jakieś angielskie napisy?

Melnikor
    Participant

Jak oceniacie ten nowy półamatorski fan film?

UWAGA! Spoilery

Fabularnie film jakoś mnie nie powalił. Akcja mało rozbudowana i przewidywalna. Chociaż wkręcenie jako twórców całego tego zamieszania Ikonian wpasowuje się w nowy semicanon tworzony przez STO.

Spodobało mi się odbrązawianie Federacji, nie jest przedstawiana jako idealną (piractwo, spiski, działanie na skraju prawa, itp.).

Ciekawie pociągnięty wątek "uwolnionych" dron Borg i kontroli nad pozostałymi w nich implantach.

Nowy combadge całkiem fajny pomysł, chociaż tło mogłoby składać się z prostokatnych belek tak jak w DS9.

Nowe okręty takie jakieś nijakie. Icarus wygląda jakby ktoś na szybko skleił że sobą dwa modele, a jednostka Tuvoka wygląda jak bękart Defiant'a z BoP'em.

kotek
    Participant

Wow, ale fajne!

W kwestii mundurów, taka teraz moda panowie. Na szczęście moda na przykrótkie marynarki się kończy i w przyszłym sezonie królować będą te nienaturalnie długie. Ciekawe czy to odbije się na wzorze mundurów? 🙂

Strasznie mi było żal Kardasjanina! Mam wrażenie, że scenarzysta jest Bajornaninem 😉 Pewnie oglądając DS9 dopatrzył się napaści agresywnych Bajorian na Kardasjan.

Świetny zespół! Fixer już wszedł do grona moich ulubionych trekowych postaci. A admirał.... no cóż.... admirał powinien taki być. Powinien być starszy i doświadczony. Przecież on nie będzie walczył. Choć muszę przyznać, że chwilami za dużo mędrkował.

Największe wrażenie wywarł na mnie kapitan Alvares. Mieszanka lekkości podejmowania decyzji, naturalnych zdolności przywódczych, a jednocześnie, brak rutyny! Gdybym miała go do kogoś porównać, to chyba tylko do Kirka na początku jego kariery. Świetnie napisana i zagrana postać.

kotek
    Participant

Mel, możeby podpiąć całość postów pod tym: http://trek.pl/forum/index.php?/topic/10409-przedwczesna-premiera-star-trek-renegades/ do Twojego tematu?

Melnikor
    Participant

Mel, możeby podpiąć całość postów pod tym: http://trek.pl/forum/index.php?/topic/10409-przedwczesna-premiera-star-trek-renegades/ do Twojego tematu?

Posty przeniesione, jako że forum układa je chronologicznie są teraz na początku tematu  😛

Q__
    Participant

Komunikat zamieszczony ok. tydzien temu pod pierwsza częścią REN "The Requiem" na YouTube:

Atomic Network
    The 2nd part was never released on youtube, only to the Kickstarter donors. However, we will be putting it up on the next two weeks for a limited time.

Pewnie nie pozostaje to bez związku z tym, że Conway z ekipą zbierają gotówkę na produkcję prequela:

https://www.kickstarter.com/projects/atomicstudios/renegades-prequel-nichelle-nichols-final-performance

• This reply was modified 3 years ago by Q__.
    • This reply was modified 3 years ago by Q__.
    Q__
    Participant

I jest, zgodnie z zapowiedzią:

(Niestety, pobędzie na YT tylko do 28 sierpnia.)

Cross
    Keymaster

Przegapiłem.

Q__
    Participant

Jak chcesz, poratuję spoilerowym recenzjo-streszczeniem 😉 :
    http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=2&topic=3476&page=14#msg343763

Q__
    Participant

Z okazji śmierci Nichelle Nichols wrzucę nielinkowany dotąd - ani tu, ani na Phoenixie - promocyjny filmik REN z jej udziałem:

I artykuł pokazujący w jakiej - niestety, smutnej - atmosferze mijały ostatnie miesiące aktorki (o Renegades jest tam też mowa):
    https://www.latimes.com/entertainment-arts/story/2021-08-15/nichelle-nichols-star-trek-uhura-dementia-conversatorship-battle

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram