Forum › Fandom › Kluby i grupy › TrekSfera › Spotkanie informacyjne
Dzikowy: poszedł na maila, a raport ze spotkania tworzy Q. Wbrew pozorom pojawiło się kilka ciekawych pomysłów (i nie mam tu na myśli tego o zakładaniu loży masońskiej).
Zapraszam na kolejne zebranie - 16 sierpnia na IRCu o g.21.
Na kolejne spotkanie IRCowe zapraszam 20 września, o g.21. Będziemy dyskutować o sposobach na promocję treka, o tym jaka powinna być kolejna TrekSfera, myślę, że nie zabraknie też miejsca na burzę mózgów ws. programu. Na pewno wspomnimy także sprawę nowej stronki i Pathfindera.A nieco wcześniej, bo 29 sierpnia zapraszam na godzinę 13 do nowego Cafe Paradoks na pogaduszki o TSF.
Raport ze spotkania TSF - 21 września 2009Duża frekwencja na zebraniu na pewno cieszyła, tak samo ilość osób i zgłoszonych pomysłów. Poniżej postaram się przypomnieć i odnieść do niektórych spraw:1. Przede wszystkim powtórzyliśmy wszelkie ustalenia dotyczące miejsca i czasu TrekSfery - chcemy znów zawitać na Avangardzie, jako część większej imprezy. Avangarda nie ustaliła jeszcze daty bardziej precyzyjnej niż "początek lipca" toteż cierpliwie czekamy na decyzję.2. Specjalny numer Pathfindera zostanie opublikowany prawdopodobnie w przeciągu najbliższych dni.3. Nowa stronka TrekSfery jest w fazie beta testów, mam nadzieję, że w ciągu najbliższych tygodni zostanie uruchomiona. Zaletami nowej strony będzie przede wszystkim lepsza funkcjonalność i wydajność, mam nadzieję, że pozwoli nam to prowadzić stronę jeszcze efektywniej.Tegoroczna wersja zostanie oczywiście w archiwum.4. Zmieniamy logo TrekSfery, nowa koncepcja jest bardziej minimalistyczna i elegancka - tu także poruszamy się w sferze projektów, mam nadzieję, że na kolejnym zebraniu przedstawimy konkretne propozycje.5. Zgłoszono postulat programowy - by pojawiło się więcej konkursów i dyskusji, a mniej nieinteraktywnych "wykładów". Propozycje konkursów: 1 z 10, Rzut skałą, Familiada, klingoński.6. Pomysł przemarszu ulicami miasta w kostiumach z rekwizytami - przy współpracy z Gwiezdnymi Wojnami i Avangardą. W najbliższą niedzielę będziemy rozmawiać z Avangardą jak widzą tego rodzaju atrakcję i czy to ich zdaniem dobry sposób na promocję konwentu. Inna możliwość to hapenning.7. Kwestia sponsorów - potencjalnych - do dogadania z Avangardą, współpraca z działem sponsoringu. Lista "pierwszego kontaktu" obejmuje: UIP, Imperial, TVN, Haribo.8. Zagraniczni fani - pomysł zaproszenia trekkerów ze Skandynawii i Czech/Słowacji - śmiały, ale ma pewne szanse powodzenia.9. Dekoracje na konwent - Empir może mieć sporo ciekawych pomysłów w tej materii... największa zagadka to jak zrobić gadzią maskę.10. Potencjalni goście: ufolodzy, Rafał Kosik, Gen. Hermaszewski, Wojciech Orliński.11. Kwestie identyfikatorów i plakatów - jeżeli coś będziemy drukować to prawdopodobnie ze środków własnych lub sponsorskich. Pomysł na organizację federacyjnego punktu rekrutacyjnego, który wydawałby specjalne przepustki.12. Kolejne spotkanie za około miesiąc, w połowie października.Więcej nie pamiętam, za komentarze, polemiki z góry dziękuję.
Co do rzucania skałą jako konkursu to na tarnowskim konwencie Alchemikon regularnie odbywa się KKK - Konkurs Krzepy Krasnoludzkiej. Można by zrobić coś podobnego, bardziej rozbudową formę niż tylko jeden rzut, okraszone komentarzami w trekowym klimacie.
Rzut tribblem na odległość lub do celu :PW hipermarketach na dziale "zabawki" można znaleźć puchate ćwierkające maskotki. Teoretycznie ptaszki, ale wypisz wymaluj tribble. Dużo nie kosztują, zwłaszcza gdy jest promocja.
Rzut tribblem nie wygląda zbyt humanitarnie... to może rzut skałą w tribbla?
Rzut tribblem nie wygląda zbyt humanitarnie... to może rzut skałą w tribbla?
Ja swego tribble'a na to nie dam!
Wymyślimy coś, żeby nikomu nie stała się krzywda, nawet tribblom 🙂
Rzut betleHem w tribble'a jest bardziej kanoniczny 🙂 Także rzutki byłyby kanoniczne - osoby z sekwencjonowanym genomem stają dalej od tarczy. Proponuję dyskusję ufologów z lemofilami - mogą być wyposażeni w betleHy 🙂 Fluor chyba się zgodzi, że dopiero po randce z avangardą, przynajmniej po ustaleniu daty imprezy będzie można zakasać rękawy.