Forum Fantastyka Star Trek Skala porównawcza statków

Skala porównawcza statków

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Participant

Dostałem adres fajnej stronki

jest tam skala porównawacza statków z ST , SW , B5 , BSG i inyh serii i filmów S-f :

http://mirror.wolffelaar.nl/zardalu.sytes.net

a pozatym sporo doberej jakosci gifów okrętów i baz

Edit by admin:

Plizzz no BBCODE in da Topic... thx. [pl ver: Plizz Zadnego BBCODE w Temacie... Dżenks]

Krusty
    Participant

Znam te strone, całą mam na dysk zgrany i może się to wam wydać dziwne ale czasami sobie urządzam nimi małe bitwy 😉 , gorąco polecam.

4mami
    Participant

jakies male te statki sie wydaja, jezeli talerz w okrecie klasy GALAXY ma okolo 300 metrow, to psuje to moje wyobrazenia o ogromie tych statkow.czy sa gdzie w necie dane , jesli chodzi o np liczebnosc zalogi??

Coen
    Participant

Te dane sa błedne (Sovek 600 ok metrów długosci?)

Najlepsze a przynajmniej jedno z najlepszych źrodeł to http://www.ditl.org/index.htm?daybody=/wea...eth.htm

Qbah
    Participant

Zgadzam sie z Coen'em. Tam jest napisane, ze D'Deridex ma ponad 1,3 km ❗ (I nie mam tu na mysli tego najwiekszego Warbird'a, choc tam jest tylko jeden, a biorac pod uwage, ze uwzglednili tylko jednego, to zapewne chodzi im o tego z TNG). Wiec jest ponad 2 razy wiekszy od Galaxy ❓ Smieszne 😛 Wg mnie, na Daystormie sa w miare adekwatne dane...

Coen
    Participant

Qbah, DD chyba faktycznie ma koło 1.3 km długosci i jest taki ogormny,. Zobacz np. w TNG "The Defector" tam widac ze te okrety romulanskie sa bardzo duze

Qbah
    Participant

Coen, ja wiem, ze one sa wieksze od Galaxy ❗ Ale DWA razy?? Nie wydaje mi sie... Na Daystormie autor sygeruje, ze D'Deridex ma 1km, czyli jest o ok. polowe wiekszy od Galaxy. To mi jakos bardziej pasuje do moich wspomnien z TNG... A roznica 1km a 1,3km to jest 30%, wiec nie jest to jakis blad marginalny 🙂

Coen
    Participant

W sumie masz racje:] Moze to 1.3 km ma ten warbird klasy Centurion?

Qbah
    Participant

Tu sie zgodze (chyba... :P) To to sa bydlaki maksymalne 🙂 Chociaz ich na ekranie nie widzialem... 🙁 No coz, trzeba zassac cos z tymi statkami z netu 😀

Coen
    Participant

Ja bardzo starannie dobieram okrety ktore uznaje:] Jak ruszy strona betleH to w bazie danych bedzie pełna lista tych jednostek uzupelniana jak tylko bedzie cos nowego

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram