Ja ostatnio przerzucilem sie na Overnet. Obsluguje ten sam protokol co Ed2k/E-mule, a dziala o wiele szybciej. Nawet Trek schodzi szybko, co nie jest czestym zjawiskiem. Wystarczy niewielka (nawet okolo 5~10) liczba userow, zeby sciagnac odcinek.
Po zarejestowaniu się i zostaniu studentem Akademii Gwiezdnej Floty na oddziale serwerów :D, otrzyma się adres do serwerka. Jest tam głównie Star Trek, ale można też znaleść trochę SG-1, Babilon'u i BSG.
Ponad 30 GB filmów i seriali + upload konkretnego odcinka / sezonu na prośbę 🙂
Hmmm.. jakby to powiedzieć... jak do tej pory udało mi się znaleźć głównie sporo "błędów 404" 🙂 Działa to forum jeszcze?
Q - o który dokładnie serwer Ci chodzi? Z tego co wiem, to przynajmniej jeden z serwerów TrekDown działa i ma się całkiem dobrze. Ale o szczegóły najlepiej zapytać na PM jednego z administratorów lub bezpośdednio na forum TrekDown. Dostęp do serwerów został bowiem (z dosyć oczywistych względów) ograniczony, więc te stare faktycznie mogą być niedostepne.
Strona i forum TrekDown jakiś czas temu zmieniły adres - obecnie można je znaleźć tutaj. Zapisz się na forum, popytaj moderatorów co trzeba zrobić żeby mieć dostęp do serwerów, jest szansa, że się uda.