Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Season 5: Call to Arms
O przeprowadzanych od paru miesięcy testach na serwerze Tribble, a także nadchodzącej dużej aktualizacji Star Trek Online piszemy już od dłuższego czasu. Wiemy już, że większego patcha możemy się spodziewać już w okolicach 1-8 grudnia, czyli ponad miesiąc przed oficjalnym wejściem Free-to-Play. I choć liczba zmian i nowości jest na tyle ogromna, że równie dobrze można by śmiało mówić wręcz o reaktywacji gry, tak dopiero teraz Cryptic postanowił określić całość mianem sezonu. Grudniowy build nosić będzie nazwę Season 5: Call to Arms, a krótkie podsumowanie zawartych w nim zmian znajdziecie w dalszej części newsa.[more]
Nowe i poprawione misje:
Nowości i zmiany w rozgrywce:
Pozostałe:
Źródło: Path to F2P Dev Blog #24[/more]
Może na ten miesiąc wznowię subskrypcję, bo nowej treści pewnie na wiele więcej nie wystarczy.
A może mi ktoś wyjaśnić jak okrojenie kampanii Klingońskiej (która i tak jest żałośnie krótka), ma cokolwiek ułatwić? Chyba, że skrócenie polega na czymś innym?
Skrócona w tym sensie, że nie zaczynasz rozgrywki na poziomie 1, lecz 21. Zawartość jest taka sama - po prostu mniej żmudnego grindowania, które w przypadku Klingonów niestety sprowadza się obecnie do PvP i robienia misji eksploracyjnych.
Klingoni maja jeszcze misje w Defera, Pi Canis Sotie, Feature Episodes i kilka swoich misj( Expanse- defendy, misje fabularne) Wszystkie można powtarzać więc nie jest tak jak na początku STO że mielismy tylko PVP i eksploracja za które mamy mało skill ponits, ale nie zmienia to faktu że jest zdecydowanie nudniej i dłużej niż po stronie FED
Klingonem teraz bardzo szybko można awansować na najwyższy stopień. Misje fabularne maja teraz 1400-1500 skill points, kiedyś miały od 320 do 516 pkt więc awans od commander 1 na full level jest bardzo szybki.
Dziwne o tyle, że miało być zupełnie odwrotnie. Jest to też o tyle nie najlepsze rozwiązanie, że ilość zdobywanego dilithium nie jest proporcjonalna do szybkości awansu, z czym osobiście miałem problem na Tribblu. Latałem wtedy na VA z itemami Mk III, w niektórych przypadkach. No chyba, że coś się zmieni w tej kwestii jeszcze.
Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz i obniżyli punktacje do takiej jaka była, czyli wychodzi na to ze było więcej jak był Q po patchu sezon 5, a z XP Double dawało to 2800-3000.
Jednak za misje fabularne grając Klingonem nadal dostaje się 1400- 1500 skill points. Wcześniej zmyliły mnie te tutoriale zapoznawcze z First City, które po patchu jak był Q także miały około 1500 pkt, a teraz maja 289 pkt. Zrobiłem nowego klingona zaliczyłem te tutoriale, odblokowałem misje fabularne i maja one 1400-1500 pkt, dzięki czemu klingonem można nadal bardzo szybko awansować.