Pomyślałem, że jesli obcy stoi to mozna uzyc broni taktycznej jak do celu stacjonarnego. Jesli nie to ma oslony? Moge mu poslac jedna plazmówkę prosto w... brzuch?
Od MGChwilowo owszem utrzymuje pozycję ale niewiem jak długo to będzie trwało. Pamiętaj iż ma on dość szybki i zwrotny więc.... Ale puki co martwi się szturmowcami Dominium więc szykuje się do obrony a że zapasy energi ma ograniczone to musi decydować co ważniejsze napęd czy uzbrojenie i osłony.........Pozdrawiam
Jak wygląda sprawa manewrowania w WARP , chodzi mi o robienie uników przed ostrzałem torpedowym .Czy szansa trafienia torpedami zwrotnego okrętu ( Falcon , B'Rel ) w WARP jest taka sama jak przy impulsowej czy jest większa ?
To manewrowanie raczej traktuj bardzo ogólnikowo. Lecący okręt może trochę się przesuwać we wszystkich kierunkach zmieniając pozycje ale nic gwałtownego tak więc i tak w większości obrywa jedynie nieruchome cele takie jak choćby wypuszczone luzem torpedy może ominąć.
Co robimy dalej z grą , kończymy czy gramy dalej ??Bo jak na razie to częstotliwość przeliczeń jest bardzo niska .Ostatnie było 22.11.2007 czyli 45 dni temu .
Tak wiem, po prostu większość wątków z powodu małej liczby graczy nie wyszło a pisanie samemu sobie co się robi nie jest interesujące. Nie mniej postaram się dokończyć ta bitwę tak więc zapraszam do odpisywania. A i prośba do dowódcy USS Ripper o dokładniejsze czytanie postu wprowadzającego. Pierwszy musiał działać sam bo kapitan milczał 😉 Więc teraz wyszło jak wyszło. A jakie mogą być tego konsekwencje no cóż.... 😈