Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Viewing 15 posts - 586 through 600 (of 611 total)
  • Author
    Participant

Kaleh bedzie przywrócony do porządku i będzie grać :> Gvyn definitywnie odpadł i czas go złomować :>Przypominam, że jest rok 2371 i Klingoni mają wojnę z Federacją. Tu nie ma sojuszu - każdy kopie każdego.

Kronos
    Participant

OD MGProszę bardzo przeliczenie już jest. Kto miał zginać ten zginał. Rozumiem że reszta jeszcze gra. Nie ma kłopotu możemy przyspieszyć przeliczenia.Co do nowej bitwy to na mnie możecie liczyć, choć nie ukrywam chętnie bym odpoczął jako MG 😉 Może ktoś czuje się na siłach ? W końcu każdy ma szansę no nie 😉 Tak więc co wy na to ? Co do strony to zobaczę gdzie będzie brakować i tam wskoczę. Bycie MG nauczyło mnie wszechstronności :)Pozdrawiam

Pitmistrz
    Participant

Dobra czas rozruszać B'rela zaraz walne posta jako dowódca Klingońskiej jednostki.

Kronos
    Participant

OD MG

Ok. trochę bałaganu tu było a ponieważ ten temat dotyczy obecnej bitwy to by nie mieszać proszę o nie pisanie tu na temat planowanej Bitwy z BORG. Wszystkie posty przeniosłem do tematu

>> Założenia kolejnych bitew <<

i tam dalej będziemy prowadzić dyskusję.

Pozdrawiam

Kaleh
    Participant

Doprowadzonym do porządku. Ja mogę po MGować, jeśli tylko dostanę pełną mechanikę systemu :>

I. Thorne
    Participant

Na razie zostaniesz dowódca zielonych. Co będzie dalej zalezy od wyników. :>

Reyden
    Participant

@ Kaleh

O co ci chodzi z tym nieprzestrzeganiem traktatu o maskowaniu .

Z tego co wiem traktat dotyczy tylko Federacji ( GF i SFI ) , zaś Romulanie i Klingonii mogą używac je dowoli , moga nawet je rozdawac na prawo i lewo .

SFI nie łamie traktatu , żas o obecnosci okrętu S31 w tym sektorze to wy nawet nie wiecie .

Ktoś jeszcze coś bedzie pisał czy MG może już dawać kolejne podliczenie .

Kaleh
    Participant

Nie wiem czy wiesz ale Romulanie są zawsze przewrażliwieni na punkcie wykorzystywania SWOJEGO wynalazku :)To się nazywa odgrywanie postaci.... swoją drogą mogłeś się połamać nad strzelaniem i naruszeniem podstawowych zasad niegdyś pętających GF :>

I. Thorne
    Participant

Tak na marginesie SFI nie ma maskowania tylko zacieranie śladu warp. Ale i tak postapili niehonorowo, gdy pierwsi otworzyli ogień :>Czekamy na przeliczenie.

Hemrod
    Participant

Można się jeszcze dołączyć do bitwy? 🙂 podobno S31 ma wolny okręt?

Reyden
    Participant

@ Hemrod Pogadaj na ten temat z MG , może ci powzoli ją przejąć - w końcu bitwa niejako dogorywa i chyba po tym jak załatwimy artefakt ( albo on nas 🙁 ) nie będziemy chyba dalej walczyć 😀

I. Thorne
    Participant

Zieloni chcą przeliczenia :>

Reyden
    Participant

Dobra , posta już napisałem , wszyscy inni gracze chyba też - można dawać przeliczenie .

Reyden
    Participant

@Thorne

Jak ty chcesz osiągnąc WARP 9.99 ??

To przecież 4,5 raza wiecej niż WARP 9.3 - twoja max. awaryjna prędkość .

Nawet lot z WARP ~ 9.9 będzie bardzo utrudniony ( wzrost prędkości ~ 45% , pamiętam że raz Romulanie podkrecili moc silników o dosyć duzy % - chyba 30% ; efekt - D'D owszem poleciał szybciej ale tylko raz , potem go czekała wymiana silników ) .

A z mojej strony - strzelanie torpedami w WARP odpada , Akira musiała by osiągnąć conajmniej WARP 9.87

ale margines prędkości to tylko kilka xC .

Może uda mi się teleportować torpedy prosto na kurs artefaktu , ale o tym jutro napiszę i porozmawiam .

Narazie mi nic innego nie przychodzi do głowy.

I. Thorne
    Participant

Jeśli chodzi o warp 9,99 to podawałem prędkość artefaktu.

- Obiera kurs na korytarz do alfy. - zameldował operacyjny. - Prędkość warp 9,99.

Powyżej potwierdzenie.

Teleportacja torped nic nie da - zasięg to tylko 40 000 km i arti dawno już odleciał na tą odległość.

Pozostaje tylko Jem'Hadar. Może się wbiją w ufoka i go spowolnią.

Viewing 15 posts - 586 through 600 (of 611 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram