Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Równowaga sił - komentarze
Bardziej by tutaj pasowała właśnie sekcja - organizacja bardzo tajna, i jeszcze bardziej zakonspirowana (na tyle, ze mało kto o niej wie). Na chłopski rozum powinna mieć własne okręty, i to cholernie nowoczesne i dobrze wyposażone, zeby móc zapewniać bezpieczeństwo Federacji. I jak wspomniał Kronos, nie ogląda się zapewne na żadne dyrektywy, i uznaje wszytkie środki, jeśli tylko prowadzą do celu...
Skoro nie ma nawet swojej siedziby glownej, to jakim cudem ma miec wlasne okrety? kto by koordynowal ich dzialania? Poza tym mam alergie na S31, dlatego nie mam zamiaru przylozyc reki do czegokolwiek majacego z nia zwiazek. Kronos - zeby oszczedzic dalszych dyskusji o tym czy o tamtym - bedzie S31 czy nie? Jezeli tak, to mozesz wykreslic mnie z chetnych do gry.
Ok. skoro tak chcecie stworzę spis dostępnych klas ale dopiero jak zakończymy rekrutację. Po prostu siły wszystkich stron powinny być porównywalne aby ubarwić rozgrywkę.
Zarathos, co do wywiadu GF jakoś na razie mnie nie przekonałeś. Nawet wywiad GF jest obarczony przestrzeganiem dyrektyw a te wyraźnie mówią o zakazie użycia maskowania. Owszem można założyć że dowództwo za plecami Romulan zamontowało kilka tych urządzeń na innych jednostkach. Można się bawić w maskowanie sygnatury warp itd. Nie mniej i tak okręty są narażone raz na wykrycie i dwa na atak. Pyzatym utrzymanie misji w tajemnicy też jest ciężkie do wykonania. Nie mniej Zarathos na tym etapie definitywnie nie powiem ci czy Będzie tylko S31 czy wywiad GF. Wszystko zależy od ilości graczy i od ich preferencji także. Możliwe że połączę te dwie organizacje, jeszcze nie wiem.
A jeśli chodzi o to czy S31 ma okręty czy też nie to powiem tak. Jest tak mało informacji na temat tej organizacji, a przestrzeń Federacji jest tak rozległa, że nawet oni bez problemu mogą mieć niewielką stocznię. Jeśli nie to dla takiej organizacji skreślenia z rejestrów okrętu opuszczającego dok też nie jest wielką filozofią.
A i pamiętajcie o ograniczeniach liczbowych w każdej z grup. Jak na razie wiedzę iż grupa Federacji i Klingonów już właściwie jest. Romulanie i Kardasjanie też powoli zbierają siły choć ta grupa powinna być chyba najliczniejsza to znaczy przynajmniej po dwa okręty z każdej ze strony.
A co z Dominium?Przecież muszą posprzątać to całe zbiegowisko...
Dominium zostanie raczej w kwestii MG jako siły porządkowe 🙂 bo wątpię by aż tylu graczy się nazbierało by obsadzić tą stronę konfliktu.Jeśli uzbiera się odpowiednia ilość graczy to może S31 i wywiad GF utworzą niezależne grupy. To też nie jest złe rozwiązanie.
Wysłałem już odezwę do starych znajomych. Tak ze 4 krążowniki to byłaby porządna siła (szczególnie jeśli Vorta zacząłby nastawiać strony przeciwko sobie).Siły porządkowe? Chyba nie planujesz zakończenia: przylecieli Jem'Hadar i zabili wszystkich...
He he nie tym razem, starczy na razie dramatycznych zakończeń. Tym razem od graczy będzie zależeć jak się to wszystko skończy. To znaczy że sami będziecie musieli wypić piwo które naważycie :)I. Thorne to już z Kardasjan rezygnujesz ? Strona Dominium powstanie jeśli wystarczy graczy.
Raczej odwrotnie. Jak nie będzie ekipy sprzątaczy to wystąpie jako Kardazjanin.
I takie zakończenie będzie najlepsze.
Ze swojej strony nie mogę się doczekać początku i zobaczenia waszych min gdy romulanie zagrają wszystkim na nosach. 😀
No I. Thorne, decyduj sie szybiej. Najlepiej na Romulan.
Romulus victor!!
Lista Graczy
Corvus - Romulanie
I. Thorne – Dominium/Kardasjanie/Romulanie ?
GWYNBLEIDD – Romulanie
Kaleh - Romulanie
Zarathos - Federacja – SFI
Eric Keitel - Federacja – S31
Reyden – Federacja - SFI
Fercart – Federacja - S31
Zeal – Klingoni
Coen – Klingoni
Gosiek – Klingoni
Tak więc jak na razie stronę klingońską można praktycznie uznać za zamkniętą.
( Najwyżej jeśli zajdzie taka potrzeba zwiększy się ilość graczy. )
To zależy od regionalnych posiłków. Zawsze też moge zostać Klingonem 🙂
Tak sobie mysle, ze moze i ja bym sprobowal swoich sil ;> Problem jest jednak taki ze nigdy jeszcze w podobnej rozgrywce nie uczestniczylem, tak wiec ani zasady ani sposob rozgrywania scenariusza(szy) jest mi obcy. Wiec jesli nie bedzie to przeszkoda aby w trakcie gry sie uczyc calej zabawy to chetnie sie pisze 😉 No i tak z gory - ani po stronie IK ani UFP - wiec w gre wchodza wstepnie Kardasjanie lub Romulanie ;> Tak wiec pytanie brzmi - czy jako osoba "surowa" moge liczyc na nieco wsparcia?
GWYNBLEIDD jak najbardziej, sam system grania nie jest trudny, raczej intuicyjny . Po prostu wcielasz się w rolę i robisz swoje a resztą martwi się wyrozumiał MG :DTak więc śmiało zapraszam.
Oczywiście GWYN, nawet gracze potraktują Cię ulgowo, jeśli tylko wybierzesz jedyną słuszną stronę 🙂 (ale juz wybrałeś)
Czyli w ciągu jednego dnia zebraliśmy Federację, Klingonów i mamy jeszcze trzech "rozrzuconych" graczy - całkiem nieźle... W tym tempie, to jeszcze parę dni i będziemy gotowi do gry...