Forum Fandom Kluby i grupy eMPIR Romulański okręt - nazwa, logo, www....

Romulański okręt - nazwa, logo, www....

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 104 total)
  • Author
    Participant

Witam!

Na poprzednim spotkaniu została podjęta decyzja, iż nasz okręt będzie należał do Floty Imperium Romulańskiego oraz iż powstanie(a w zasadzie powstaje) strona www okręgu.

Na początek brakuje nam dwóch rzeczy NAZWY OKRĘTU (z prefixem RIS) oraz naszego LOGO

W związku z tym rozpisuję konkurs na wyżej wymienone rzeczy. Zwycięzcę czeka cenna nagroda 😀 więc proszę o propozycje!

TeMPOraL
    Participant

Eee... ja się nie chcę czepiać, zresztą na spotkaniu nie byłem pewny, ale sprawdziłem sobie na Memory Alpha, i prawowitym prefixem przed nazwami okrętów Imperium Romulańskiego jest IRW [źródło - Memory Alpha], co zapewne oznacza Imperial Romulan Warship. Co do nazwy.. może być IRW Larinth :). Nazwa nie ma znaczenia, tak ją sobie wymyśliłem. Jak wpadnę na coś lepszego to jeszcze podeślę 🙂

chatI
    Participant

jak juz to imperial romulan warbird ;)a btw, Piotr Karocki cos tam majstruje ze strona malopolska 🙂 trzeba by do niego zagadac co do grafy romulanskiej 😉

waterhouse
    Participant

prawowitym prefixem przed nazwami okrętów Imperium Romulańskiego jest IRW [źródło - Memory Alpha]

Hmmm....spotkałem się z trzema możliwościami:

IRW=Imperial Romulan Warbird

RIS=Romulan Imperial Ship

RES=Romulan Empire Ship

Już od nas zależy co wybierzemy...

a btw, Piotr Karocki cos tam majstruje ze strona malopolska smile.gif trzeba by do niego zagadac co do grafy romulanskiej wink.gif

Tak.... ale prace nad naszą wersją (opartą na jportal) sa już realizowane 🙂 . Po konsultacji z Domko (który się tym zajmuje) na gg uznaliśmy,że poprzestaniemy na jego wersji -widziałem próbkę, zapowiada się świetnie.

BSL
    Participant

Tak.... ale prace nad naszą wersją (opartą na jportal) sa już realizowane

Jednak pomysl jportala sie spodobal ... po co pisac strone od podstaw 😛

Domko
    Participant

Chyba jednak RIS wydaje się najodpowiedniejszy, przynajmniej moim zdaniem, bo Romulan Imperial Starship (czy Ship) mówi samo za siebie. RES jest w sumie też mogłoby być. To zależy czy chcemy Romulański Statek Imperium, czy Statek Romulańskiego Imperium. :)Co do IRW, czyli Imperial Romulan Warbird, to mi się najmniej podoba. Z tego co pamiętam, nie każdy statek Romulan zasługiwał na określenie Warbird. Myślę, że Romulanie, podobnie jak Federacja, mają jakiś uniwersalny przedrostek, a np. transportowiec trudno zaliczyć do Warbirdów (bo niby jak ma walczyć, a nazwa zobowiązuje 🙂 ).To są moje prywatne opinie. Co do nazwy to jeszcze nie mam pomysłu, ale jak coś mi wpadnie do głowy, to napiszę.Co do strony to oczywiście powstaje. Ponieważ korzystamy z jPortal, to najwięcej roboty jest ze zrobieniem romulańskiej skórki. Przy okazji dokonałem znacznych modyfikacji jPortal i poprawiłem błędy (tak na marginesie, zdziwiło mnie, że w systemie, który ktoś sprzedaje znalazły się ortograficzne błędy i literówki...). Muszę jeszcze popracować nad skryptami, bo myślę, że dobrym pomysłem byłoby podświetlanie przycisku, który jest aktualnie wybrany.Waterhouse już widział pierwszy szkielet, który jest jeszcze niedokończony, ale widać jakieś efekty. Gdy już będzie więcej zrobione, to zanim strona zostanie umieszczona, myślę, że zaprezentujemy ją reszcie, aby poddać się ocenie i dokonać ewentualnych zmian lub poprawek.

Vashar
    Participant

Witam

Co prawda nie jestem z malopolski... ale jestem rrrromulanskim patriota ;>

Robilem logo dla KMOA... i przy okazji kiedys robilem wersje romulanskie, na szczescie sie jadna taka grafika uchowala i moze sie wam spodoba ;>

Propozycja logo

Napis dalem na szybko dlatego tak wyglada, jak wyglada ;>

Domko
    Participant

IMO ciekawy pomysł. Po drobnych modyfikacjach może się nada.Ale czekam na opinie innych. :DEDIT:Wpadły mi do głowy dwa pomysły na nazwę statku.Pierwszy to RIS Thrai (thrai = drapieżnik), a drugi to RIS T'liss (t'liss = ptak znajdujący się w godle Romulan).Opieram się na słowniku z drugiego numeru Pathfindera.

BSL
    Participant

Witam

Co prawda nie jestem z malopolski... ale jestem rrrromulanskim patriota ;>

Robilem logo dla KMOA... i przy okazji kiedys robilem wersje romulanskie, na szczescie sie jadna taka grafika uchowala i moze sie wam spodoba ;>

Propozycja logo

Napis dalem na szybko dlatego tak wyglada, jak wyglada ;>

[post="26874"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Wszytko pieknie ladnie .... ale dlaczego autonomiczny (chodzi o logo) ??

Przeciez jestescie jedynym malopolskim oddzialem ... jak by byl inny a wy sie oddzielacie to OK ale teraz ....

Oddzial autonomiczny byl w Cieszynie bo ludziom z tamtych okolic nie chcialo sie jezdzic do Katowic ...

Kaleh
    Participant

Jeśli chodzi o nazwę to może (nie wiem czy dobrze zapamiętałem ale spróbuję) Allealh - koszmar - Niekoniecznie taka pisownia - trzeba sprawdzić. Za czasów Kart POGF zrobiłem nawet taką kartę do CCG 😀

Domko
    Participant

Wszytko pieknie ladnie .... ale dlaczego autonomiczny (chodzi o logo) ??

Przecierz jesteskcie jedynym malopolskim oddzialem ... jak by byl inny a wy sie oddzielacie to OK ale teraz ....

Oddzial autonimiczny byl w Cieszynie bo ludziom z tamtych okolic nie chcialo sie jezdzic do katowic ...

M.in. dlatego wspominam o zmianach w tym logo. Mnie się podoba jako wzór do stworzenia własnego loga, w którym m.in. trzeba zmienić nazwę, statek i inne detale.

Nikt z małopolskiego oddziału nie wspominał o jakiejś autonomii. 🙂

Pah Wraith
    Participant

Troche myslałem o naszym logo i wg mnie, powinno być ono nie tylko romulańskie ale także krakowsko-polskie, dlatego we własnych projektach położyłem duży nacisk na nasze barwy narodowe, oraz biało-niebieską flagę Krakowa.Ponieważ noszę internet do domu we wiaderkach, a łindoza w kafejce w której wŁAśnie siedzę nie łyknęła mojego pendrajwa, więc proszę by Waterhouse zamieścił te projekty tutaj, bo ja będę mógł to zrobić dopiero w poniedziałek.

waterhouse
    Participant

Co do nazwy - nazwa czysto romulańska jest bardzo dobrym pomysłem. Zaprezentowane pomysły są ciekawe. Jak zbierze się ich pewne ilość zrobię sondę i zadecydujemy demokratycznie 😉

Druga sprawa, to kwestia integracji bazy danych POGF (http://sql.gwflota.com) podniesiona przez Piotra Karockiego. Co o tym sądzicie?

Vashar

> ciekawe...choć mało krakowskie (nie ma np. elementów z herbu 😀

Oto propozycje na logo zaproponowane przez Pah Wraith'a.

Kliknij tutaj, aby je zobaczyć

Domko
    Participant

Sprawa integracji bazy danych... Nie widzę zbytnio potrzeby, gdyż:1) jesteśmy klubem małopolskim (więc po co szukać informacji o osobach np. z Warszawy);2) wspomniana baza danych wygląda na bardzo niekompletną;3) systemy logowania, newsów i dodawania artykułów są już w 100% gotowe.Tak naprawdę pracę prowadzę nad grafiką i interfejsem oraz przeróbkami jPortal tak, aby wszystko razem było "zgrane" i działało jak należy. Poza tym połączenie PHP z ASP (czyli technologii używanej na wspomnianej przez Waterhouse stronie) jest bardzo trudno uzyskać.

Pah Wraith
    Participant

To mały słownik. szukajmy odpowiednich słów...Słownik romulański

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 104 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram