Forum Trek.pl Newsy Fantastyka RoboCop - zwiastun

RoboCop - zwiastun

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Keymaster

W lutym przyszłego roku do kin trafi remake znanego raczej starszym fanom sci-fi RoboCopa. Jak oceniacie trailer nowej wersji?

LIBERTO
    Participant

zapowiada się dość ciekawie, napewno bardziej atrakcyjnie- w końcu mamy 21 wiek i efekty to odzwierciedlają. ale jakoś nie wyłapałem kliematu poprzednich filmów, a dość niedawno oglądałem. oczywiście zobaczymy co z tego wyjdzie. a obsada zacna więc nie powinno być w kwestii gry aktorskiej źle: Keaton, Jackson, Oldman. Jednym słowem: czekam

Slawek
    Moderator

Niby wygląda ok jako film akcji, ale jakoś zraził mnie fakt, że żona Murphy'ego od początku wie o jego losie. Do tego to całe "you need to speak to your son!". Nie wiem, zalatuje łopatologią. W oryginale było to wszystko bardziej subtelne.

Dalek
    Participant

Oryginał był świetną satyrą na konsumpcjonizm (więcej, mocniej, szybciej, za każdą cenę). Verhoeven ma dar do przemycania 2 dna do filmów akcji. W trailerze 2 dna nie widać. Z 2 strony, to nie musi być taki sam film, może będzie tam coś wartościowego. Się zobaczy.

LIBERTO
    Participant

Niby wygląda ok jako film akcji, ale jakoś zraził mnie fakt, że żona Murphy'ego od początku wie o jego losie. Do tego to całe "you need to speak to your son!". Nie wiem, zalatuje łopatologią. W oryginale było to wszystko bardziej subtelne.

no właśnie. ten dramat Murphy'ego, który już się dowiedział kim naprawdę jest i jak walczył ze sobą czy spotkać się z rodziną, nadawał mu głębi

Melnikor
    Participant

Hmm... nope. Kolejna strzelanka akcji jadąca na renomie dawnego tytułu.

Niech wygląda bardziej taktycznie, bardziej bojowo... wiem pomalujmy go na czarno.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram