Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Republic of Rome Republic of Rome - pbf

Republic of Rome - pbf

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 114 total)
  • Author
    Keymaster

Szanowni Gracze - w związku z moją nieobecnością od poniedziałku do środy (10-12 listopada) obowiązki tymczasowego MG przejmie Lamsen w przypadku gry Nova. Gra kartagińska ma wydłużone przeliczenie aż do mojego powrotu w środę.

I. Thorne
    Participant

Kto chętny na nową grę?Proponuję Kartaginę z moimi zmianami jako test, a potem potężny pojedynek kartagińsko-rzymski.

Lamsen
    Participant

Watpie zebym pogral jeszcze pbf - w obecnym, dosyc zamknietym gronie graczy, widze nikle szanse na nawiazanie jakiejkolwiek sensownej wspolpracy 🙂

lszekg
    Participant

ja za to chętnie pogram.

I. Thorne
    Participant

Lamse, dziwię się Twoim słowom.Ja każdą grę traktuję oddzielnie i na nowo ustawiam sojuszników.Zauważ, że w kartagińskiej rozgrywce stworzyłem sojusz przeciw Tobie i po prostu usunąłem Twe stronnictwo z gry, to w rzymskiej nawet kolegowałem się z SPQR. Dopiero nie dotrzymanie warunków umowy w czasie mego wyjazdu za granicę doprowadziło do kontfrontacji.

Match
    Participant

Ja bym chętnie pograł jako nowy gracz, ale zaznaczam, że do początku października jestem niedostępny.I o ile do RoR przynajmniej przeczytałem (i chyba zrozumiałem) zasady, to o Kartaginie nie mam zielonego pojęcia.

fluor
    Keymaster

Kartagina jest bardzo prosta, ale ciężko dopasować handel (który nota bene jest bardzo fajnie przemyślany). Marzy mi się tzw. Grand Variant, czyli granie jednocześnie w Rzym i Kartaginę rywalizujące ze sobą, ale to wymaga dość sporej ekipy.Obecnie chyba wszyscy sobie robimy przerwę od grania na forum, w sumie początek w październiku to byłoby niezłe 🙂

Lamsen
    Participant

Lamse, dziwię się Twoim słowom.

Ja każdą grę traktuję oddzielnie i na nowo ustawiam sojuszników.

Zauważ, że w kartagińskiej rozgrywce stworzyłem sojusz przeciw Tobie i po prostu usunąłem Twe stronnictwo z gry, to w rzymskiej nawet kolegowałem się z SPQR. Dopiero nie dotrzymanie warunków umowy w czasie mego wyjazdu za granicę doprowadziło do kontfrontacji.

Ja rozumiem, ale to nie tylko o ciebie chodzi.

fluor
    Keymaster

Po małej przerwie zaczynamy nabór chętnych do kolejnej partii. I tradycyjnie ankietka z wyborem scenariusza - można głosować na więcej niż jedną opcję.

Pierwsze 4 odpowiedzi to podręcznikowe scenariusze rozgrywające się w kolejnych epokach. Republika Kartagińska - według nieoficjalnego dodatku. Wariant Rzym/Kartagina - gracze grają po obu stronach konfliktu kartagińsko-rzymskiego.

Lista graczy:

• lszekg
    • Lamsen
    • Thorne
    • Match
    • Pitmistrz

Pytania? 🙂

Przeliczenie 24h, chyba że wszyscy wydadzą dyspozycje wcześniej.

lszekg
    Participant

Ja chętnie... po stronie Rzymu oczywiście. Ilu graczy trzeba by na wariant wielkiej kampanii?

fluor
    Keymaster

To zależy... wielka kampania najlepiej by się sprawdziła na 6 graczy (nie 12) ponieważ Republika kartagińska rozgrywa najpierw samotnie całą epokę (wczesną) i dopiero wtedy pojawia się równoczesne państwo - Rzym - i tam gracze dokonaliby małego przetasowania. Możemy też spróbować symulować jednoczesny start obu, wtedy liczba graczy 6-12 nas urządza.

Lamsen
    Participant

hello 🙂

I. Thorne
    Participant

Zawsze gotowy. Oczywiście Kartagina z dopełnieniem ekspedycji.

fluor
    Keymaster

OK, dopisuję Thorne'a jako trzeciego gracza. Jeszcze ze dwie osoby chętne i będzie optymalnie.

Pitmistrz
    Participant

Czas wzmocnić Rzym zgłaszam się do gry.

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 114 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram