Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Republic of Rome Republic of Rome - pbf

Republic of Rome - pbf

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 114 total)
  • Author
    Keymaster

Mniemanie miałeś całkiem słuszne, bo większość gier przez forum (u nas) tak wygląda. Dla odmiany tutaj elementy RPG są raczej ograniczone, rozgrywamy planszówkę a tabelki przedstawiają treść kart i planszę gry. PBF można grać w szachy, można grać też w Rzym 🙂

fluor
    Keymaster

Proszę o zgłaszanie graczy (6 lub 8 osób) i wybór scenariusza.

Lista graczy:

• Lamsen
    • R'Cer
    • Lszekg
    • Gigant
    • Eruen
    • Alen
    • Akeen
    • Snoopi
    Lamsen
    Participant

bump ;]

Anonymous
    Guest

dorzuc i mnie 🙂

Lamsen
    Participant

o, swieze mieso ;]

lszekg
    Participant

taaa... armatnie prawda.... Luciusie Liciniusie Lucullusie??I ja też, i ja też, i ja też!!!!

Anonymous
    Guest

Zależy z której strony patrzeć. Tak po prawdzie już nie pierwszej młodości 😉 No ale w grze to prawda tym bardziej, że sie dopiero to mięsko uczy 😀

fluor
    Keymaster

No teraz, po 3 grach wygranych, Lamsenowi chyba już nie pójdzie tak łatwo, co? 🙂 Inaczej możemy się pokusić o dodatkowy urząd dożywotniego zwycięzcy 😉

gigant
    Participant

Wchodze.

Eruen
    Participant

No to ja też 🙂

lszekg
    Participant

Może teraz zagramy w wariant "Obal cesarza"? ;>

fluor
    Keymaster

Niestety nie ma takiego wariantu 😉 Sama gra jest pomyślana tak, że z republikańskiego chaosu wyłania się jakiś porządek (lider) lub... chaos doprowadza do upadku. Możliwy jest też remis, ale szczerze mówiąc, nie zdarza się zbyt często.

Lamsen
    Participant

lub.. skoncza sie karty i jest nastepna republika ;]

Alen
    Participant

hm... no cóż , rozumie się samo przez się 😉 wchodzę... znajomy również (snopi) , ale nie ma go teraz i nie może konta założyć. 🙁

fluor
    Keymaster

To jak już będzie mógł się zalogować i wpisze się, to go uznam za zgłoszonego gracza.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 114 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram