Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Republic of Rome Republic of Rome - pbf

Republic of Rome - pbf

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 114 total)
  • Author
    Keymaster

Druga gra dobiegła końca, rozpoczynamy przygotowania do kolejnej rozgrywki. Ponownie uruchamiam ankietę z wyborem scenariuszy.

Założyłem nowy temat z przyczyn technicznych (później zostanie przeniesiony).

Lista graczy:

• Lamsen
    • Lszekg
    • Eruen
    • Gigant
    • Korpus alias Tapczan alias Tsej (trojga imion 😉 )
    • Alen
    Lamsen
    Participant

pozna. i pewnie nikt nie bedzie chcial ze mna grac ;P

fluor
    Keymaster

Czekam na zgłoszenia. Na razie liczę Lamsena, bo tu napisał. Zostało 5 wolnych miejsc.

lszekg
    Participant

Witam was (jak na razie ciebie ;>) wybrańcy ludu i przyjaciele moi. Będziemy teraz dzielić ławy w senacie i sztylety na gardłach.

Eruen
    Participant

No dobra, to jedziemy kolejną partię... 😉

gigant
    Participant

Gram

fluor
    Keymaster

Czekam na jeszcze jednego gracza. Teoretycznie jest wariant na ośmiu, ale lepiej nie nadużywać go. Kto pierwszy ten lepszy.

Alen
    Participant

Gram :)p.s. 1 szkoda że nie na 8, bo znajomy też chętnie by pograł... ale jeżeli ma byc wg. zasady kto pierwszy ten lepszy to cóż trudno się mówi ;)p.s. 2 hm.... jest 6 grających.... a ja widzę 7 głosów w ankiecie 😀

lszekg
    Participant

Chyba wyjaśni to nam MG.Nic z ankiety nie jest jeśli dwa punkty mają taką samą ilość głosów.

fluor
    Keymaster

W przypadku remisu lub wątpliwości co do ankiety decyzję podejmuje MG, standardowa odpowiedź. Jeżeli będzie więcej chętnych niż miejsc, to teoretycznie można zrobić więcej graczy - po prostu będzie większa mozaika wśród stronnictw. W fazie forum musi być 6 inicjatyw, nieważne czy graczy jest mniej czy więcej - jeżeli jest mniej to niektórzy dostają (losowo) dodatkowe, jeżeli byłoby więcej to ktoś miałby inicjatywę bez ciągnięcia karty (także losowo). Reszta zasad się nie zmienia.

fluor
    Keymaster

Karty zostały rozlosowane i przygotowane, proszę wszystkich o kontakt na gg celem wylosowania stronnictwa.

Każde stronnictwo ma wylosowanych 5 senatorów i 3 karty na ręku. Ponadto musicie wyznaczyć jednego lub dwóch gubernatorów, zależnie od tego ile macie prowincji przydzielonych na początku. Na początku gry (tylko wtedy!) gubernator może wybrać długość swojej kadencji (urzędowania poza Rzymem).

Każde stronnictwo powinno wybrać lidera oraz nazwę. W przypadku braku kontaktu podejmę te decyzje za gracza.

Link do planszy: http://nova-senat.prv.pl/

Wyciąg zasad dotyczących gubernatorów i buntowników (link)

Lamsen
    Participant

kaman ludzie ja chce zaczac divide et impera 😀

Anonymous
    Guest

Ja też bym pograł, ale zacofany dziadek jestem,więc niech mi ktoś na priv wytłumaczy na czym to dokładnie polega, bo nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia. Z drugiej strony sam bym taka gre zrobił w realiach starożytnego Egiptu. 😛

fluor
    Keymaster

Poproszę tylko o maila na PW a podeślę cały zestaw edukacyjny 🙂

Anonymous
    Guest

Jak rany. Wreszcie ktos mnie oświeci. Nie wiem czemu miałem dziwne mniemanie o grach PBF na zasadzie,że sie cos w rodzaju opowiadań pisze metodą forumową. Jak obejrzałem sobie statystyki na stronce Rome to wymiękłem. Dźwięczny Ci będę niezmiernie.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 114 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram