Forum Fantastyka Star Trek Refleksje po obejrzeniu ST:TNG

Refleksje po obejrzeniu ST:TNG

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Participant

Star Trek: TNG , lecialo to u nas w TV i wtedy nei zawsze moglem to obejrzec, ponadto bylem mlodszy niz wtedy nie zawsze fascynowaly mnie ich przygody, kiedy ja to ogladalem mialem chyba ok 18 lat, teraz mam 29 i to co moge powiedziec o tym, to jest najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstal.

Obejrzalem wszystkie odcinki - to jest powalajace na kolana.

Mam 29 lat i wzruszylem sie prawie do lez po obejrzeniu tych odcinkow, to najmilsze co moglo mnie spotkac w zyciu na tle filmowym, poniewaz ja nie ogladam telewizji, bo kompletnie mnie ona nie interesuje, ciagle pierd****** o rzadzie, natomiast ten serial wyniosl mnie na najwyzszy piedestal, jestem wrecz jak nowo narodzony, nowo narodzony w nowym swiecie.

Kto tego nie ogladal... niech obejrzy, zmieni mu sie kompletnie poglad na swiat. To lepsze niz sex z najladniejsza kobieta na swiecie!:) Powaznie

Szkoda ze jestemy ludzmi, szkoda ze nasze problemy sa tak skomplikowane i nie sa tak latwe i przyjemne do rozwiazywania jak na star treku...

nie bede ukrywal, ze nigdy nie zapomne tego, nie zapomne tego ze byl taki film, niezaleznie od tego co sie wydarzy, to jest cos nieprzecietnie przyjemnego!

Z checia obejrzalbym kolejne, choc nie sadze ze beda tak samo doskonale jak wlasnie TNG.

Wszystkich Serdecznie pozdrawiam.

Ps. czy ktos jest moze z sieci Astera?

Cross
    Keymaster

natomiast ten serial wyniosl mnie na najwyzszy piedestal, jestem wrecz jak nowo narodzony, nowo narodzony w nowym swiecie.

Wyniósł Ciebie?? Nieźle, nieźle... 😀 A sam serial faktycznie jest bardzo ok...

Piotr
    Keymaster

Choc ogladalem go dawno i bardzo go lubilem (nadal lubie), TNG mnie razil zbyt idealnym swiatem i bohaterami. Pod tym wzgledem DS9 jest najbardziej realistycznym trekiem.Jednak najwyrazniej musze ten serial obejrzec jeszcze raz, bo takich uniesien o jakich pisze kolega, to ja nie pamietam. ;>

Domko
    Participant

Cóż, jest wiele opinii na ten temat. Ja jednak wolę TNG. Jeśli chodzi jednak o takie uniesienia to nie zauważyłem u siebie. ;)No i nie wiem co myśleć o tym stwierdzeniu o seksie. Pozwolę się jednak nie zgodzić. 🙂

O`mus
    Participant

No TNG ostatnio oglądałem chyba rok temu i to w sumie po raz pierwszy, bo tych za młodu to niezbyt pamiętam. Co do fabuły to trzymał poziom. Praktycznie nie było odcinka który byłby od początku przewidywalny. Jednak kreacja postaci troche faktycznie byłą zbyt różowa, ale czy ja wiem czy przesadzona? W każdym razie trzymam go na równi z DS9. A co do zdania że jest lepszy niż sex, to musze się mocno niezgodzić, z resztą twoja dróga połowa zapewne też będzie mocno za tym abyś jednak szedł do łóżka, niż oglądał następny odcinek 😎

T'Maen
    Participant

A mnie TNG najmniej podobal sie ze wszystkich seriali ST. Pompatyczny Riker, przewidywalna telepatka Troi,wyczuwajaca to co wyczywaja wszyscy ("I sense anger" w momencie kiedy patrzy na wkurzonego Klingona). Jedynie gra Leanarda Nimoy (Picard) dobra , ale to przecież fantastyczny aktor oraz zabawny Data odstający od calej reszty. Ale to moje zdanie.

Hemrod
    Participant

Picarda grał Patrick StewartLeonard Nimoy to Spock

T'Maen
    Participant

Picarda grał Patrick Stewart

Leonard Nimoy to Spock

Masz racje przepraszam. Myslalam o wlasciwym facecie a uzyłam zlego nazwiska. Przepraszam tez obu panow za zamiane ich nazwisk.

I. Thorne
    Participant

Mogę się czepiać, że Troi była empatką, a nie telepatką, bp pełnymi telepatami byli tylko Betazoidzi "czystej" krwi. Ale po to napisałem tego posta.Polecam obejrzeć film jna YouTube pt. "Star Trek vs Star Wars" i wtedy dopiero wychodzą te wszystkie cechy załogi Enterprise'a-D. Szczególnie Riker i jego "Fire!"

T'Maen
    Participant

Mogę się czepiać, że Troi była empatką, a nie telepatką, bp pełnymi telepatami byli tylko Betazoidzi "czystej" krwi. Ale po to napisałem tego posta.

Polecam obejrzeć film jna YouTube pt. "Star Trek vs Star Wars" i wtedy dopiero wychodzą te wszystkie cechy załogi Enterprise'a-D. Szczególnie Riker i jego "Fire!"

Domyslam sie ze masz na mysli pozytywne cechy? Nie ujmując nic TNG to uwazam ze jest on jednym z najbardziej nudnych ST a EMPATKA Troi najbardziej przewidywalna empatką . Jej wyczuwanie oczywistych uczuć , odczuć drugiej istoty było aż śmieszne. Worf mógłby taką smą rolę odegrać (no może miał trochę gorszą figurę)

Domko
    Participant

Nudny - dodaj, że dla Ciebie. Dla mnie TNG jest najlepszym trekiem jaki kiedykolwiek powstał. Każdemu podoba się coś innego - warto o tym pamiętać.Skoro już mowa o Twoim guście co do treka, to który Star Trek jest dla Ciebie najlepszy?

T'Maen
    Participant

Nudny - dodaj, że dla Ciebie. Dla mnie TNG jest najlepszym trekiem jaki kiedykolwiek powstał. Każdemu podoba się coś innego - warto o tym pamiętać.

Skoro już mowa o Twoim guście co do treka, to który Star Trek jest dla Ciebie najlepszy?

VOY

Moze poza paroma odcinkami.

Pitmistrz
    Participant

Ja uwielbiam DS9 chodź TNG też maił swój klimat.

szczota85
    Participant

nawet, nawet

Piotr
    Keymaster

Ekhm, szczota85, moze napisalbys cos wiecej? Forum sluzy dyskusjom, a nie spamowaniu postami jedno lub dwuwyrazowymi, ktore nic nie wnosza. Postaraj sie o jakies argumenty, bo takie posty beda wylatywac.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram