Forum › Fantastyka › Gry › Reddragon
Przy okazji trzeba będzie zrobić drobną reformę oraz przegląd wszystkich gubów - wyrażam ten dezyderat jako p/o zastępcy GD.
TY Fluor zeby ta reforma nie wyszla jak naszym rzadzacym 😀
Ale ogolnie trzeba zrobic pare rzeczy w KH
TY Fluor zeby ta reforma nie wyszla jak naszym rzadzacym 😀
Ale ogolnie trzeba zrobic pare rzeczy w KH
Zgadzam się. A tak w ogólę to mianuję ciebie p/o zastępcy asystenta GD d/s wspomnianej reformy 😉
Dlaczego p/o? Bo na pełniącego obowiązki można zatrudniac na stanowiska publiczne bez przeprowadzania konkursów ofert (biorę przykład z Ministra Janika, z góry 😉 )
Szczegóły zaraz napiszę na forum KH.
Czy ktoś wogóle jeszcze gra czy zostały tylko 2 osoby z całej koalicji?
Ja jeszcze gram ale od wprowadzenia płatnego RD PL będę grał tylko na RD HU. Moje księstwo nazywa się TSS Nightmare (Elf)
Ps:Przedrostek TSS nie pochodzi od nazwy tej strony, a Nightmare nie jest jej oceną 😀 tylko tak sobie nazwałem 🙂
Co wy tak z tymi oplatami 10 zl za ponad 100 dni dobrej zabawy to nie tak duzo, a powiedzialbym ze grosze przcietmna gra oryginalna kosztuje nie wiem zazwyczaj ok 100 zl a pirat nie sciagniety z netu ok 20 zl.Ja nie wiem ale to dla mnie grosze ja czekam z niezierpliwoscia na oplaty. Wszystkie lamy wypadna z serwera. A 2 piwa odpuscic sobie moge i zaplacic za rd.
Co wy tak z tymi oplatami 10 zl za ponad 100 dni dobrej zabawy to nie tak duzo, a powiedzialbym ze grosze przcietmna gra oryginalna kosztuje nie wiem zazwyczaj ok 100 zl a pirat nie sciagniety z netu ok 20 zl.
Ja nie wiem ale to dla mnie grosze ja czekam z niezierpliwoscia na oplaty. Wszystkie lamy wypadna z serwera. A 2 piwa odpuscic sobie moge i zaplacic za rd.
Ja odpowiem Tobie w ten sposób: Oprócz RD mam jeszcze wiele innych gier (i nie chodzi tu tylko o gry "explorerowe") takich jak Starcraft, Quake, Diablo, Counter Strike, Medal of Honor itp. itd., w które można grać po sieci lub interku. Fakt, że nie bierze w nich udziału aż taka ilość ludzi ale od czego jest BattleNet, a do tego w moim przypadku jest coś takiego, że mamy ponad 300 osobową sieć lokalną więc zawsze ktoś się znajdzie chętny do gry (jestem jednym z 4 założycieli 😀 i pamiętam jak jeszcze BNC'ka "kładliśmy" 🙂 ) więc nie widze sensu aby jeszcze za jakąś grę płacić 12 zł (bo tyle raczej będzie wynosiła kwota za prowadzenie jednego księstwa przez 1 ere) skoro tyle jest fajnych gierek bezpłatnych, a te 12 zł w odróżnieniu od cebie wolę wydać na piwko 😀 lub jakiś malutki prezencik dla dziewczyny 8)
Ps:Nie będę rezygnował całkowicie z gry w RD bo przyznam, że mnie wciągneła ale będę tylko obecny na RD HU
Umieszczam tego posta pod moim poprzednim ponieważ dotyczy innej sprawy niż poprzedni. Oto rozmowa na forum RD HU:Adarkar (Slipknot) 2.11. 17:18:47 * .----.:Twoja wypowiedz na temat umowy adminow z WKO to dla mnie nowosc, nie ukrywam ze admini naleza do WKO ( i pewnie troche tez pomagaja ).Natomiast te wszystkie przekrety na PL sa wlasnie po to ze admini PL chca zrobic konkurencyjna gre dla RD i robia takie bajery tylko po to zeby zyskac na czasie, jak postawia swoja odmiane RD to wtedy pewnie era sie skonczy i rozreklmuja ostro swoja odmiane RD zeby ludzie sie przeniesli do nich.A to wszsystko dlatego ze admini PL mieli niezla klotnie z Cenega o zasady jakie maja byc od next ery na PL. *Ulbreahsssarozaerass (ULBREAHSSSEROZAERAS) 2.11. 17:20:26 * Adarkar:a skąd to wszystko wiesz ???? *Ulbreahsssarozaerass (ULBREAHSSSEROZAERAS) 2.11. 17:21:39 * Adarkar: juz wiem... na PL jesteś w WKO hehe *.----. () 2.11. 17:31:29 * Adarkar:hehe pewnie napisales to jako zart, ale masz troche racjii, gdyz na zlocie byla mowa o tym ze sa prace i plany zrobienia ich wlasnego rdi dlatego hu powstaje jako drugi serwer po tym jak pl zniknie. *ENDCo sądzicie o rozłamie w świecie RD i stworzeniu konkurencyjnej gry ??
Co sądzicie o rozłamie w świecie RD i stworzeniu konkurencyjnej gry ??
Mogę powiedzieć tylko, że ta plotka już jakiś czas temu krążyła po znaczących koalicjach w topie, jednak nie jestem w stanie stwierdzić na ile jest zasadna.
btw. Antyterrorystyczna pomaga obecnie swoim sojusznikom przeciw WKO 😉 Jest ciężko.
Co do konkurencyjnej gry no to chyba ze sami admini cos takiego zrobia Cenega zainwestowala spora kase w RD i rd.PL bedzie w next era na 100% zatrudnili nawet czlowieka specjalnie zajmujacego sie rozwojem pl... to ten nowy admin.Natomiast pozostala jeszcze wazna sprawa to juz koniec ery. I bawilismy sie swietnie w tej erze. Mam nadzieje ze nastepna era bedzie rownie ciekawa.W tej erze bylismy 2 razy od wkroczenia na salony top 100 a nawet troche wyzej co prawda nie za bardzo to sie udalo ale nie jestesmy z tego powodu niezadowoleni bo prawie cala ere przesiedzielismy w gornych granicach top 200... zaczelismy tez budowac pso (niestety nie dostalismy sie na liste 5 najbardziej zaawansowanych pso 😐 ) no ale moze uda sie nam w nastepnej erze.Dzis jednak chcialbym podziekowac wszystkim ktorzy przyczynili sie do sukcesu kwadrantu alfa. Big THX !Od nastepnej ery zapraszam tez wszystkich chetnych do wstapienia w nasze szeregi!Mile widziane doswiadczenie ale i jakos sobie poradzimy i bez tego.Jedyny warunek to powazne podejscie do gry i codzienne logowanie bo u nas nikt nie gra za kogos a to ze wzgledow technicznych :)w kazdym razie jesli ktos jest zainteresowany to pm do mnie :)Do zobaczenia na rd w next era 🙂
ja od nowej ery sprubuje zagrąć od nowa
1x Dzin
1 x hobbit
1 x goblin
1 x kraś 😀
Reyden, sugeruje wziac jedno ksiestwo i poduczyc sie, zeby dobrze grac. 😉
A moje elfy ktos przyjmnie czy mam sama zakładać koalicję?
Tu jest coś dla tych, którzy uważają, że Reddragon jest za drogi.
Mam jeszcze inny powód i to dużo ważniejszy (ale go na razie nie zdradze 😉 ) dlaczego nie będę grał w RD PL ani HU (niedawno zrezygnowałem) choćby był nadal darmowy 😛
O ile warunki okażą się sprzyjające Antyterrorystyczna odrodzi się w następnej erze na płatnym RD.
O ile warunki okażą się sprzyjające Antyterrorystyczna odrodzi się w następnej erze na płatnym RD.
Nie do końca płatnym RD m guby o pow. do 20 000 akrów będą darmowe
27 listopada rusza kolejna era RD PL. Wraz z nią startuje nowu portal i forum. Jest to spowodowane zmianą podejścia Cenegi do polskiego serwera. Dotychczas PL był "młodszym bratem" CZ. Nie wprowadzano na nim zmian ani poprawek, służył jako reklama czeskiego serwera. Teraz polski serwer dojrzał, reddragon PL będzie się indywidualnie rozwijał, choć oba serwery zawsze pozostaną w jakimś stopniu podobne - wywodzą się przecież z jednego pnia.
Oznacza to także, iż gra na PL będzie płatna. Aby dać nowym graczomczas na zastanowienie się, czy warto zapłacić (warto!), księstwa o powierzchni mniejszej niz 20,000 arów pozostaną darmowe.
Dotychczasowe forum było udostępniane na potrzeby graczy, dzieki uprzejmości Lorda Si. Nowe znajduje się na serwerze należącym do Cenegi, serwer ten będzie służył graczom nie tylko jako forum - szczegóły poznacie wkrótce
Prace nad nowym forum wciąż trwają, musimy go dostosować do Waszych potrzeb - liczymy na Waszą wyrozumiałość
nowy adresa Rd.pl to : http://rd.cenega.pl