Forum › Fandom › Star Trek CCG › [Raport] Trouble With Tribbles Sealed Deck 10 I 2004
Kolejny z cyklu turniejow na Morasku byl pierwszym w Nowym Roku.Zlozylo sie na to wiele przyczyn ale najwazniejsza byla taka ze byl tojedyny termin ktory pasowal wszystkim inaczej rozgrywka odbylaby sieduzo wcześniej.Turniej mial sie odbyc o 9 jednak o tej godzinie na miejscu byl tylkoJC. Ja dojechalem jakies pol godziny pozniej ze wzgledu na fatalnapogode i duzo sniegu na drodze. Kiedy w koncu dotarlem na miejsce calaekipa z wyjatkiem Tipsa siedziala juz w naszym slynnym Barze. Niemoglismy sie zebrac kolo nie mniej slynnego Wahadla gdy stala tamjakas grupka studentek zaocznych ktorym pewien czlowiek tlumaczyl poco wlasciwie to wahadlo tam wisi...Rozgrywka beze mnie i tak by sie nie mogla zaczac gdyz to ja mialemwszystkie startery :PW miedzyczasie Tvis tlumaczyl Ocampie jak sie uzywa aparatu cyfrowegopo czym udalismy sie do naszej glownej sali, w ktorej jak zawsze jestchyba za slabe swiatlo co skutkuje u mnie potem bolem glowy ale czegosie nie robi dla kart...:PPoniewaz Tips sie nie zjawial poszedlem go poszukac i cale szczescieponieważ Staś zapetlil sie i chcial skrecic nie w ten korytarz cotrzeba, najlepiej i tak sie idzie podziemiami.Kiedy wszyscy byli gotowi rozpoczal sie turniej czyli najpierwlosowanie busterka Call To Arms a potem wybor startera i uiszczenieobowiazkowo 10zl 🙂 Losujac buster przypadl mi w udziale jeden zlepszych mysle gdyz znalazl sie tam LOCUTUS(!!!) niestety niekompatybilny (shit shit shit) i uncommonowy Veyoun ( tak zgadliscie,tez nie kompatybilny). PO tym wsepie po ktorym sie mozna bylo pociac,okazalo sie ze gra bedzie dosyc niesymetryczna 6 osob wzielo starteryfederacji a tylko 2 klingonow, co zwiastowac mialo troche emocji.Turniej rozpoczal sie dosc niezwykle bowiem wygralem partie zQuintusem co ocampa musial koniecznie uwiecznic na fotce. Po prostumialem troche szczescia, Andrzej mial dilemki ktore wymagaly kobiet aakurat 3/4 mojej zalogi stanowily baby... i jak tu ich nie kochac?:PDalej nie bylo juz tak rozowo. Ocampa oczywicie probowal dolozyc dotalii swoje przyniesione karty ale wychwycilismy szybko oszustwo iuniemozliwilismy mu przekret,co tez powetowal sobie wygrywajac ze mnapartie..no ale jak moglo byc inaczej skoro w 1 rundzie mial na stolejuz 6 personelu i fazer a ja tylko 2 ludzi?A malo brakowalo bym wykonal misje, Damian blokujac Q-Netem misje niespodziewal sie ze omine siec od tylu relokujac dzieki sile mysli okretna drugi koniec kwadrantu, ale coz jak na zlosc zastopowal sie mojinzynier i niestety nic nie wyszlo z 30 puntkow.Z TV-isem toczyla sie bardzo wyrownana gra i niestety takze japrzegralem choc tylko o 5 punktow. w kazdym badz razie na plus policzesobie to ze poslalem mu do piachu Constitution z LT.Sisko na pokladzieplus 2 inne okrety przy uzyciu jakichs rzęchów klasy Danube.Dalej oczywiscie nie bylo juz tak latwo gdyz przegralem wszystkiepozostale partie czy to przez brak okretu na rece, czy tez dlatego zezabraklo 1 tury do wykonania misji czy wreszcze 4 cunningu wsrodpersonelu, a tak malo brakowalo bym wykonal 2 misje w walce zJerzym...no coz marzenia bywaja piekne:-)Historycznym numerem popisal sie Ocampa w 1 rundzie nie znajac zasadwarpspeeda i zamiast 2 cardplayow gral caly czas 1 hyhyPoniewaz pewne osoby nie mialy tyle czasu by grac turniej kazdy zkazdym stanelo na 5 rundach, potem jednak glosami 5:2 przywstrzymujacym sie JC przedluzylismy gre o 1 runde.Turniej zakonczyl sie przed 14i zakonczylo go wreczenie nagrod.Przed budynkiem Wydzialu Fizyki urzadzilismy sobie jeszcze mala wojnena sniezki w mysl zasady "Bijmy Romulan", niestety nie udalo sie namulepic balwanka. DO domu dotarlem dzieki Ratlerowi, ktory podwiozl takze Ocampe wozac waucie moja karimate i grzejnik dla Ocampy co wygladalo z pewnosciabardzo interesujaco...Turniej choc jak zawsze dla mnie niezbyt szczesliwy byl na pewnobardzo udanym spotkaniem i teraz pozostaje czekac nam tylko naanstepny z cyklu Sealed Deckow a bedzie to ni mniej ni wiecej jaktylko BlazeOfGlory.Klasyfikacja turnieju:1. JC 18 pkt (+225)2. Tips 14pkt (+110)3. orel 14 pkt (+80)4. Ratlerr 12pkt (+60)5. Ocampa 12pkt (+20)6. Quintus 10pkt (-165)7. Beyonder 8pkt (-165)8. TVis 7 pkt (-175)Teksty dnia:- O, a ja przeczytalem copulation. (Ratlerr)Łooo, co to za maszyna (Ocampa patrzac na aparat tipsa)- O co własciwie tu chodzi? (Ratlerr)-Ło porażka, znowu Trible (Ocampa)- Nie mow, Ocampa nie jest taki dobry (Quintus do Beyo)- Jestem Panem tego Swiata (Ocampa)- To jest dilema na ktora jestem zawsze przygotowany...o jednak nietym razem (TVis)- Co to za Q, ktory nie umie obejsc QNeta?(Tvis DO Beyo)- Teraz sobie wyjmij...(Ocampa)