Data: 09.07.2006Raport bieżący nr 3/2006Temat: Raport ze spotkania członków Sekcji 31Miejsce: USS Gryf; orbita planetarnaCzas: 24.06.2006, 17:15 Obecni agenci: Vang, Uchi, Lasek, baxStatus: PoufneNa stacji Promowej Komunikacji Planetarnej wylądowałam z dużym wyprzedzeniem czasowym, niestety wysoka temperatura na powierzchni planety uniemożliwiała jakiekolwiek wycieczki krajoznawcze, zdecydowałam się więc na natychmiastowy transport na pokład statku. Niedługo po mnie pojawili się pozostali agenci. Rozmowy standardowo toczono przy Romulańskim Ale. Poruszono różne tematy – dokładny opis zawarty jest w suplemencie do raportu (Raport uzupełniający nr 3b/2006;Status: Ściśle tajne; Wymagany kod dostępu: Alfa Dwa; poziom 5). Niestety wszelkie wątki przerywane były ciągłymi komunikatami podprzestrzennymi ze strefy walk w pobliskim układzie, co mocno rozpraszało uczestników spotkania(Dojcze`anie wygrali ze Sverige`ami zajmując dwie należące do pokonanych planety i tym samym zdobyli tymczasową dominację w układzie).Wkrótce podwójny agent Vang, którego po raz pierwszy miałam przyjemność spotkać, musiał nas opuścić. Oddelegowany został z misją specjalną na Wyspach.Po wymienieniu danych i otrzymaniu rozkazów zakończyliśmy spotkanie i opuściliśmy pokład.Raport uzupełniający nr 3a/2006Temat: Usterka emiterów holograficznychStatus: PoufnePonieważ przeprowadzona diagnostyka poziomu drugiego nie wykazała uszkodzeń oprogramowania ani obecności wirusów, w związku z ponowną nieobecnością Doktora, zachodzi obawa o stan projektorów holograficznych na pokładzie USS Gryf. Zaleca się przeprowadzenie diagnostyki stopnia pierwszego oraz próbę ustanowienia komunikacji z EMH.