Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Quiz Światowy ...

Quiz Światowy ...

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 158 total)
  • Author
    Participant

2. Obrządek.3. Lądowych.

Zarathos
    Participant

Chwila, Fercart - wziąłeś fragment tekstu z opisu gry komputerowej jako podstawę do zadania pytania? Bo ta konkretna wypowiedź Gunthera Ralla jakoś dziwnym trafem jest spotykana tylko na stronach i forach poświęconych symulatorom lotu.

Anonymous
    Guest

Zarathos coś jest nie halo ja coś takiego wyczytałem w książce, zbiorze wspomnień niemieckich lotnikówz II WŚ. W tym mjr Luftwaffe pana Ralla. Nie ja zamieściłem ten cytat , więc to nie do mnie pytanie skąd on jest ( pytaj szafy ) ja znam ten fragment z książki.EDIT: Jeżeli został on wykorzystany w grze to tym lepiej widać pan jest wiarygodny. Gratulować twórcą skrupulatności. Btw ja nie gram w symulatory , save Freespace 2.

szafa
    Participant

Ja go znalazłem w recenzji gry IL2-Sturmovik bodajże na gry.wp.pl i na potrzeby gry na pewno Rall tego nie napisał.

GWYNBLEIDD
    Participant

To teraz z innej beczki - w jakim filmie z pogranicza sci-fi wystepowala postac o nazwisku Koopa (fonetycznie wymawiane kupa ;)) i kto zagral te postac ;>

szafa
    Participant

Super Mario Brothers, a złego króla Koopę zagrał Lance Henriksen.

GWYNBLEIDD
    Participant

Pierwsza czesc odpowiedzi sie zgadza - druga niestety nie ;> Dostajesz 3= jak to zwykli oceniac nauczyciele w moich starych szkolnych czasach ;P

szafa
    Participant

Więc to był Dennis Hooper jednak?

GWYNBLEIDD
    Participant

Tak te postac zagral Denis Hooper 😉

szafa
    Participant

Dobra to kto mi powie jak nazywa się pierwsza radziecki pocisk rakietowy naprowadzany podczerwienią?

Zarathos
    Participant

P-15T.

szafa
    Participant

Tak jest, pocisk do zwalczania okrętów nawodnych znany na zachodzie jako Styx.

Zarathos
    Participant

Lotnictwo i spółka, tak. To takie oto pytanko: Jak nazywał się wynalazca podwozia do samolotów PZL-37 Łoś.

szafa
    Participant

Szkoda że nie napisałeś o który prototyp chodzi, więc strzał: P. Kubicki, bo tylko o nim mam informacje.

Zarathos
    Participant

A o jaki może chodzić? PZL-37A dostał standardowe dwugoleniowe podwozie z jednym kołem.I tak, zgadza się. Inżynier Piotr Kubicki, patent 29090

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 158 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram