Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 484 total)
  • Author
    Keymaster

Grałem po północy, było ok.

Lo'Rel
    Participant

U mnie też po północy już dało się pograć. I odkryłem Ker'rat, dopiero. W pół godziny obłowiłem się w masę sprzętu 🙂 co prawda nic specjalnego, ale zawsze może się przydać 😀

Melnikor
    Participant

To jak chcesz obłowić się jeszcze w sprzęt na misje na planetach to polecam Ot'ha też w Eta Eridini Sector Block, drugi WarZone tylko że naziemny i z mniejszą ilością graczy zarówno klingonów jak i fedów, ale bez większych problemów do solowania.

Lo'Rel
    Participant

Na pewno się tam wybiorę, jeszcze dziś.

K'haar
    Participant

Witam

(...)Mam taki mały problem, a właściwie to wielki i strasznie irytujący:(

Wraz ze wrostem ilości skilli danego oficera jak również mojej postaci w dolnym prawym rogu ekranu zaczyna się robić straszny syf.(...)

Może trochę późno, ale dodam od siebie, że w opcjach w zakładce bodajże głównej bądź hud (nie mam w tym momencie dostępu do gry) jest opcja interface scale (wyrażona liczbowo). Dzięki temu możesz zmniejszyć rozmiar całego interfejsu co powiększy Twój obszar gry.

Slawek
    Moderator

Tak właśnie mi czegoś brakowało w STO od jakiegoś czasu... 😉

Silver Phoenix
    Participant

A mówiłem? Nie może przecież tak być, że wracam z weekendu a tutaj launcher patcha nie pobiera. Bez jaj 😀

Necros
    Participant

juz sie nawet nie zloszcze, chyba nawet polubilem te przerwy na zycie osobiste. oby nie doszlo do sytuacji jak z reklamami na polsacie:Da o ktorej padl?

Silver Phoenix
    Participant

Jedną kanapkę temu - znaczy 15 minut wcześniej 🙂

Necros
    Participant

czyli idealnie jak wszedlem do domu:) co do padniecia to zaczynam widziec plusy. ludzie na forum zagladaja, cos napisza:)a na oficjalnym forum jada po sto:) az mi sie zal ich troche robi:)

Melnikor
    Participant

Kto i co znowu zepsuł? 😛

LIBERTO
    Participant

więc nie tylko mnie wyp... z gry 😉

Melnikor
    Participant

Z gry może i tylko Ciebie (mnie nie było), mi ich forum padło.

Necros
    Participant

weekend jak co drugi:) bez awari zle bym sie czul wstajac jutro do roboty:))))

sebo70
    Participant

Jak w temacie i opisie, mam problem z uruchomieniem gry zaraz po oficjalnym spatchowaniu.

Zarówno grę, jak i klienta ściągnąłem z oficjalnej strony STO. Trochę było problemu z instalacją oraz późniejszym uruchomieniem Panda Media Booster (używam lapka, zamknąlem go jak głupi i wtedy coś przerwało ściąganie, ale po ponowny uruchominiu wszystko już grało) jednak już wszystko z nim w porządku. Teraz jednak mój problem polega na tym, że po ściągnięciu patcha (6GB btw) i wciśnięciu "Engage" wyskakuje mi copyright error i parę innych komunikatów. Probowałem skonsultować się z jednym gościem na anglojęzycznym forum, ale póki co problem pozostał. Mało tego, za każdym razem gdy probuję uruchomić grę z klienta, to patch ściąga się zawsze od nowa (co zajmuje jakieś 2 godz przy moim łączu).

Probowałem juz niemal wszystkiego... skanowałem dysk w poszukiwaniu problemu... ściągałem klienta i grę już 2 razy... reinstalowałem na inne partycje (zawsze po uprzednim usunięciu wszystkich zbędnych plików). Teraz chcę spróbować innego sposobu jaki mi doradził ten znajomy, a mianowicie usunąć wszystkie pliki .hogg i wtedy uruchomić grę, ale nie wiem czy to wypali (i tak muszę czekać na patcha TT.TT)

Jeżeli ktoś tutaj może wiedzieć na czym polega problem u mnie to bardzo proszę o pomoc! Będę zobowiązany za każdą udzielona radę.

Dodatkowe informacje:

- System - Windows 7 Home Premium

- Firewall - McAfee

- CPU - Pentium i5

- Ram - 4GB

Screenshoty błędów (od najstarszego do najnowszego):

- Dołączona grafika

- Dołączona grafika

- Dołączona grafika

- Dołączona grafika

- Dołączona grafika

- Dołączona grafika

- Dołączona grafika

Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 484 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram