Forum Trek.pl Konsola Informacyjna Problemy, pytania i propozycje

Problemy, pytania i propozycje

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 378 total)
  • Author
    Keymaster

Zarathos, przeciez rozmawialismy o tym, ze to nie my odpowiadamy za zamiane adresow stron, wiec nie rozumiem czemu kilka minut pozniej piszesz, ze mialo to wplyw na to jak forum TSS jest postrzegane.Kai faktycznie troche pokrzyzowal nam plany. 🙂 Niewele osob spoza bywalcow irca mialo mozliwosc przeczytania primaaprilisowych newsow i zobaczenia misiowego skina. 🙂 Ale kawal byl IMO fajny. Tylko jak juz zostalo powiedziane, trwal za dlugo. Na forum jest sporo ludzi, ktorzy nie maja nawet pojecia co to lexx albo kto to jest Kai, bo sie po prostu tym nie interesuja. Dla nich to bylo raczej frustrujace, a nie smieszne. Ale coz... To 1. kwietnia. ;)Ze wzgledu na problemy z dostepem do forum nowy skin jeszcze kilkanascie godzin zostawimy jako domyslny. A potem tez bedzie dostepny przez jakis czas. Niektorym sie bardzo spodobal. ;>

Gosiek
    Participant

Ktos kto robi cos takiego moze, jak to powiedzial Balcerek z alternatyw 4:  Mi na piety narobic, a i to jak podrosnie bo za niski jeszcze.

Czego jak czego, ale kultury to Ci jednak nie chce przybyć, bo to nie pierwszy tego typu Twój post na forum, w którym próbujesz obrażać innych. Jeżeli zmiana domen, którą Piotr Ci już wyjaśniał jest poniżej poziomu krawężnika, to zapewne znajduje się tam w towarzystwie kultury Twoich wypowiedzi. Jeżeli rzeczywiście wiedziałeś, że nie było to działanie administracji forum, a jednak napisałeś takiego posta, to nie jest to nic więcej jak trollowanie i to celowe. Poza tym nawet gdybyś tego nie wiedział, to wystarczyło zapytać o wyjaśnienie - ale po co? Przecież jak się samemu wie lepiej to można kogoś obrazić (albo chociaż spróbować to zrobić) i pokazać jakim to się jest "mądralą" i pokozaczyć. Że nie wspomnę o braku poczucia humoru... I robieniu z igły wideł.

---

Ja uważam dowcip Kaia za zabawny, choć sama szukałam rano forum ponad godzinę. 😉 I nie mam pretensji, że trafiło w inne miejsce, podobnie jak pozostałe stronki scifi na lexxie. Z tych, których nie wymieniliiście to zamiast Bortasa wyświetlała się strona Silesii, zamiast Silesii - POGF, a zamiast stronki o B5 był właśnie Bortas. ;> Pozostaje się cieszyć, że kilka innych sajtów nie zostało w to wmieszanych, bo wtedy już nic by się nie dało znaleźć. 😛

izbkp
    Participant

Poza tym weź pod uwagę, że nie każdy zna wszystkie strony znajdujące się na lexxie.

Ja znalem tylko trzy 😉

Tak więc nie każdy mógł być tak wielce błyskotliwy jak ty i zacząć sprawdzać wszystko w poszukiwaniu TSS...

IMHO wystarczylo znac dwie i miec odrobine ciekawosci w sobie ;P A ze niektorzy dali sie nabrac... Coz, to wlasnie esencja pierwszego kwietnia 😉

Domko
    Participant

Ja dla mnie dowcip z zamianą domen był dobry. Na początku dałem się nabrać i myślałem, że to jakaś awaria. Potem się zorientowałem.Pierwszą stroną, na którą trafiłem, okazało się startrek.pl ukryte pod gwflota.com. A potem znalezienie TSS-a było już dość proste.I też znałem w sumie 3 adresy. 🙂

fluor
    Keymaster

Ja mam propozycję, żeby umożliwić użytkownikom zmianę skina na inny. Mam szczerze dość różowego koloru.

Vidmo
    Participant

WitamKawał prima aprilisowy uważam za udany 😛 chociaż nie wszystkim osobom na forum się spodobał. Na (nie)szczęście 1 kwietnia już minął więc ktoś na forum(nie chce wskazywać palcem ;)) mógłby już przywrócić poprzednie skiny bo ten mimo że jest bardzo ładny(przez chwile myślałem że pomyliłem fora ;)) to po dłuższym patrzeniu na monitor człowieka zaczynają boleć oczy i dostaje oczopląsów od różowego :PNa wielkanoc za rok można zrobić skina z kurczakami, zajączkami, barankami i innymi owieczkami :PPozdrawiamVidmo

Sai
    Participant

Hehehe… 😀 zamiana domen była dla mnie szokująca, ale po kilkunastu minutach i przeglądnięciu pozostałych stron, mam tutaj na myśli np. startrek.pl zorientowałem się że to 1 kwietnia ;] Jeszcze raz muszę pogratulować rozmachu. Tylko ten skin, już „mi sie” w oczach mienią kwadraciki na bokach, trochę też za dużo różowego. Jednak i tak jest ok, tylko zmiecie go za te kilkanaście godzin bo zaróżowieje na dobre. 😆

Domko
    Participant

Po tych misiach i miodzie, każdy skin do forum spodobałby mi się.Ale ten, który jest obecnie podoba mi się bardzo. I to pewnie nie dlatego, że nie jest różowy. :DA na poważnie - bardzo fajna skórka do forum. Pasuje to tematu treka. No i ten rysunek Intrepida u góry. Gratuluję skórki.

EMH Mark IX
    Participant

Z nazwy skina wnioskuję, że twórcą jest Omega :PSkórka jest dokładnie taka jaką mógłby sobie wymarzyć użytkownik trekowego forum.Odwaliłeś kawał dobrej roboty - gratulacje :lol:A teraz kilka krytycznych uwag:1. Chyba trzeba by zmniejszyć czcionkę w kolumnie "ostatni post". Zaraz po wejściu na forum ta właśnie kolumna najbardziej rzuca się w oczy i odciąga uwagę od tematów.2. Przydałoby się ujednolicenie pod-forów na styl strony głównej. Główna jest ładna, ale po wejściu gdziekolwiek głębiej, zaczyna się chaos.Co topic to różne wielkości czcionek i ich kolory - jednym słowem: galimatias.Chyba nie do końca o to chodziło.3. Sama czcionka postów wydaje mi się też jakaś przerośnięta w stosunku do reszty.Mam nadzieję, że to tylko drobna wypadka i dalsze prace nad skinem trwają 🙂

Sai
    Participant

Gratuluję ! Naprawdę świetna skórka i ta głębia kosmosu 😉 . Nie mam żadnych zastrzeżeń, ponadto czcionka postów według mnie ma odpowiedni rozmiar .EMH Mark IX jeżeli przeglądasz forum w rozdzielczości 1280 x 960 to rozmiar czcionki postów jest optymalny, mniejsza byłaby też znośna, ale mniej widoczna.

Ryan
    Participant

Kilka pokoleń temu ktoś pytał, czy na forum zaczną kiedyś działać rangi pod nazwiskami osób nie związanych z TSS. Nie jest to jakoś niesamowicie czasochłonne a ikona z Xem razi po oczach już chyba nieco zbyt długo. W przeciągu ostatnich dni dwa razy zmieniła się skórka, więc chyba jednak ktoś ma czas na grzebanie w 'pierdołach'.Co do zmian - biała czcionka na czarnym tle w treści postów męczy wzrok.

izbkp
    Participant

Co do zmian - biała czcionka na czarnym tle w treści postów męczy wzrok.

To nie jest kolor bialy tylko jakis odcien szarego #DDDDDD. Swoja droga nastepny mroczny i nieergonomiczny skin, do ktorego uzywania trzeba podkrecac monitor. Co wskazuje, ze grafik za niego odpowiedzialny zapewne zyje jeszcze w okresie euforii mlodzienczej... ;P

Ja uzywam IPB Default Skin i mi z tym dobrze. Swoja droga jak ktos kiedys opracuje ladny i jednoczesnie ergonomiczny skin tematyczny, oparty o naturalne dla oka ludzkiego zestawienie kontrastowe (czyli jasne tlo, ciemny tekst) to ma u mnie piwo. Podobnie jak autorzy stron/portali scifi, ktorzy tez odejda od oklepanego juz wzorca, ciemne tlo i szaroburoniebieskawe fonty.

Zeal
    Participant

Niezły skin, niezły...Podoba mi się tym bardziej, że sam mam podobne ustawienia wyglądu systemu (czarne tło, jasne litery). I nie męczy tak oczu, jak jasne tło na całym monitorze. Dużo ciężej czyta mi się posty pisane w stylu "czarne litery, białe tło". Nie jest źle.

Ryan
    Participant

Faktycznie to szary. Po odkręceniu gammy to widzę - przepraszam, za niesłuszną ocenę.

Zarathos
    Participant

Owszem, Piotr, rozmawialismy. Dowiedzialem sie, ze to Kai robi kawaly prima aprilisowe. I ok, problem polga na tym, ze ani ja, ani nikt inny nie musi znac owego Kaia, wiedziec kim jest ani jakie sa jego zwiazki z trek.pl. Jezeli ktos zobaczy swoja strone umieszczona pod inna domena to co ma pomyslec? Ze ktos mu ta strone bezczelnie ukradl. Tyle. I dlatego napisalem to co napisalem. Prima aprilis niczego nie tlumaczy. No i taki ktos bedzie mial pretensje do wlascicieli trek.pl nie do administratora serwera. Bo to oni odpowiadaja za to, co mozna znalezc pod tym adresem.I to co napisalem odnosnie Alternatyw 4 i Balcerka - podtrzymuje. Chociaz moze ogranicze do administratora serwera - ktoremu najwyrazniej brakuje wyobrazni. To tak jakby ktos z civ.pl albo vipserv.org - gdzie ja wynajmuje miejsce na serwerach, zaczal podmieniac stronki bo jest prima aprilis.Rozumiem, ze nic (chyba?) nie placicie, za miejsce na lexxsie ale admin po prostu.. nawet nie przegial. Dla mnie to skonczona glupota. I po prostu chamstwo.

A co do nowego skina... kurcze, jak to jest, ze wszyscy lubia ciemne tlo i jasne litery?? Nie jest brzydki, ale... no... ciemny 🙂

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 378 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram