Problem z STO.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Posts
  • Undead
    Participant
    #6730

    Witam bardzo serdecznie. Jestem nowy graczem, a może raczej niedoszłym, z racji tego, że nie mogę uruchomić gry. Po próbie zalogowania się w launcher'ze wyskakuję mi error, a w miejscu okna, pojawia się, że nie można odnaleźć strony web. Zaledwie wczoraj reinstalowałem system, powgrywałem wszystkie sterowniki, czyżbym mógł o czymś zapomnieć? A może to wina samej gry? albo downloader nie do końca się spisał? Wyczytałem gdzieś, że STO potrzebuje minimalnie 10 GB miejsca, na dysku. Moja wersja zajmuję nie całe 4GB. Błąd instalacji? Downloadera, a może samego komputera?

    Zarathos
    Participant
    #104932

    Sprawdź firewalla czy nie blokuje STO dostępu do netu.

    Undead
    Participant
    #104933

    Nie wydaje mi się aby to mogłaby być przyczyna, ale jak już tak, to jak to mogę sprawdzić?

    Jadorg
    Participant
    #104934

    Launcher STO, może miec problemy z uruchomieniem, jeśli nie masz IE, lub jej najnowszej wersji. (Dla XP to zdaje się wersja 8, dla win 7 to wersja z numerem 9). Chociaż nie wiem czy w Twoim wypadku tu leży problem. Jeśli problem tkwi w firewallu, to napisz jaki masz.

    Undead
    Participant
    #104935

    Szczerze mówiąc nie wiem co to jest za firewall, jak się nie mylę to coś od nividi, przy sterownikach było( Głowy jednak nie dam sobie uciąć, ani nawet najmniejszego palca xD) Postanowiłem pobrać na nowo STO, ale z innego źródła, tym razem z oficjalnej strony. Mam nadzieje, że podziała.

    Zarathos
    Participant
    #104936

    Firewall to zabezpieczenie internetu przed dostępem do kompa. Blokuje różne rzeczy które wydają mu się podejrzane. Skoro nie wiesz co to jest, to pewnie masz standardowego firewalla Windowsa.

    Żeby sprawdzić co zacz musisz wejść do Panelu Sterowania. Jeżeli masz Windowsa 7 to wchodzisz do Panelu, po lewej na górze jest System i Zabezpieczenia. Klikasz na zielone. W następnej zakładce w części po prawej (ta większa) powinno być coś takiego jak Zapora Systemu Windows. Pod tym na niebiesko będzie Zezwalaj programowi na dostęp przez zaporę Windows. Klikasz na to i szukasz na liście opcji Game Client. Jak znajdziesz, klikasz na szczegóły. Będziesz miał ścieżkę do katalogu programu. Jeżeli to ta sama, w której siedzi STO to sprawdzasz jeszcze, czy przy Game Client zaznaczone są ptaszki przy opcjach (wystarczy drugi - czyli sieci publiczne). Jeżeli nie są, to zaznaczasz i gra. Jeżeli Game Clienta nie ma to klikasz na Zmień ustawienia (nad listą), a potem pod nią na Zezwalaj na dostęp innego programu. Dodajesz STO, ustawiasz znowu dostęp do publicznych sieci. Powinno grać.

    Undead
    Participant
    #104938

    Próbowałem, ale to nic nie daje. Mam Win xp. Może to z tymi wersjami? Ale jak tak, to gdzie je znajdę?

    Edit:

    Wygląda na to, że znalazłem rozwiązanie, jednakże pojawił się mały problem. Czyżby nie można było się już rejestrować? Tworze konta, ale nie ma ich. Może robię to nie tam gdzie trzeba? Jeżeli mógłbym prosić, o link do działającej rejestracji, to poproszę.

    Match
    Participant
    #104939

    Zarejestruj się przez stronę www STO, a nie w launcherze - powinno działać

    Jamjumetley
    Participant
    #104941

    Wczoraj miałem ze STO ten sam problem. Dopiero po kilku próbach zwróciłem uwagę, że wybrany jest Perfect World, a nie Cryptic. Spróbuj przestawić to ustawienie (nad okienkami nazwy użytkownika i hasła) - jak nie w jedną stronę to w drugą.

    Undead
    Participant
    #104942

    Gdziekolwiek bym się rejestrował, to niby nie ma konta. Myślałem, że może hasło źle wpisuje, więc wziąłem przypomnij hasło. Wpisalem email, na który rejestrowałem, to dostaje info, że nie ma żadnego konta z tym powiązanego.

    Melnikor
    Participant
    #104943

    A rejestracja nie wymaga np. potwierdzenia poprzez link wysłany na mail'a?

    Undead
    Participant
    #104944

    Owszem, tylko na jedne założone konto dostałem emaila. Co śmieszne, kumpel właśnie założył konto dla sprawdzenia, wszystko fajnie. On loguje się na Nie bez problemu, ale kiedy ja próbują, to nawet nie ma takiej opcji, za każdym razem jest niby złe hasło. A podał mi passy do swojego konta. W czym leży problem? Do gry zalogować się nie mogę, na stronie nie mogę.

    Melnikor
    Participant
    #104946

    Coś jest chyba na rzeczy z ich systemem, próbowałem właśnie wejść w proces rejestracji i wyskakuje błąd połączenia ze stroną.

    Undead
    Participant
    #104947

    No to spróbuje jeszcze dziś. Może faktycznie problem z systemem.

    Edit:

    Muszę przyznać, że był to błąd Ich systemu. Właśnie paczuje STO :3 Dziękuję wszystkim za pomoc 🙂

    Do zobaczenia w STO!

    Match
    Participant
    #106346

    Przy logowaniu rząda ode mnie kodu autoryzacji, którego jednak nie dostaję na maila (nie, nie ma w spamie). Jak wyłączyć tego accountguarda?

    Znalazłem instrukcję w faq, ale nigdzie nie widzę "subscriptions".

    1. Make sure to log in through the Star Trek Online website (http://www.startrekonline.com) and select My Account at the top of the page.  2. From there go to Subscriptions and select Create/Manage Subscriptions.  3. You will be taken to another login page. Log in with your information. 4. Within the Manage Subscriptions window, select Main Menu at the top left of the center window. 5. You will then be brought to a sub menu with 8 different options. Select Manage Account Guard.  6. Click on Disable to disable Account Guard in your account.

    EDIT:

    subscriptions znalazłem, ale oczywiście do wyłączenia accountguarda jest potrzebny kod, który nie dochodzi na email...

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram