Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Polskie programy rozrywkowe a polityka.

Polskie programy rozrywkowe a polityka.

Viewing 4 posts - 31 through 34 (of 34 total)
  • Author
    Participant

Jeżeli opowiadasz dowcip koledze, a następnego dnia orientujesz się, że zna go całe miasto, to powinnieneś się zastanowić czy mogłeś się tego spodziewać (czy kolega jest paplą). Jeżeli tak - to było to publiczne rozpowszechnianie.

Jezeli zostawiam otwarty samochód z kluczykami w stacyjce i dokumentami na desce rozdzielczej to może i jestem skończonym idotą, ale złodziejem zostaje ten, kto go weźmie.

PS: Wg mojego rozumowania w ogóle nie powinno być nagonki.

Tu sie akurat zgadzamy.

Barusz
    Participant

Jezeli zostawiam otwarty samochód z kluczykami w stacyjce i dokumentami na desce rozdzielczej to może i jestem skończonym idotą, ale złodziejem zostaje ten, kto go weźmie.

Z dużą dozą prawdopodobieństwa jesteś oszustem ubezpieczeniowym (za co w Polsce można siedzieć pięć lat) i jesteś współwinnym kradzieży.

Tu sie akurat zgadzamy.

Pisałeś co innego - "Według Twojego rozumowania nagonka powinna dotyczyć raczej (...)".

The D
    Participant

i jesteś współwinnym kradzieży.

Całe szczęście, to nie jest ścigane z urzędu.

Tu sie akurat zgadzamy.

Pisałeś co innego - "Według Twojego rozumowania nagonka powinna dotyczyć raczej (...)".

W powyższym stwierdzeiu zgadzałem się z faktem, że nie powinno być nagonki, tzn, że uważam, iż najlepiej by było, gdyby cała afera nie miała miejsca. Nie wnikałem natomiast w łańcuch przemyśleń, który doprowadził Cię do takiej konstatacji.

Barusz
    Participant

1) Kradzież jest ścigana z urzędu (z wyjątkiem tej na szkodę osoby najbliższej).2) Do wniosku powyżej nie doprowadził mnie 'łańcuch przemyśleń', lecz fragment, który zacytowałem.3) Trochę odchodzimy od tematu.

Viewing 4 posts - 31 through 34 (of 34 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram