Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Polskie programy rozrywkowe a polityka.

Polskie programy rozrywkowe a polityka.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 34 total)
  • Author
    Participant

Z wczorajszych wieści:Policja wpadła do akademików studentów bydgoskich i skonfiskowała im koszulki mające być nagrodą dla zwycięzców zabaw z okazji juwenalii. Dla scisłości: koszulki były błękitne z obrazkiem dwóch kaczuszek, bez żadnych dodatkowych tekstów natury politycznej.I co wy na to?Jeśli mowa o politycznych "programach rozrywkowych" to polecam Szkło Kontaktowe. Boki można zrywać.

Kurt
    Participant

Owszem ale to ,ze dotarł nie znaczy ,że je rozpowszechniał publicznie czyli nie moze byc sądzony tylko za to ,że dotarł i przesłał kumplowi bo to nie jest rozpowszechnianie publiczne tylko prywatne.A wczorajszych wieści nie słyszałem ale to chyba jakaś "kaczka" dziennikarska :-).

Barusz
    Participant

Ten motorniczy nie był kumplem oskarżonego Aleksandra A.. I nie posłał mu tego maila. Więc fakt, że tramwajarz dotarł do tych materiałów świadczy, że było to publiczne rozpowszechnianie.

BeneGesserit
    Participant

Kaczka? 🙂 Nie, to na poważnie. W wiadomościach żadnych nie było (przynajmniej ja nie widziałam), ale leciało na tym dolnym pasku w TVN24 (skrót wiadomości) i w "Szkiełku" (dodzwoniła się do nich jedna ze studentek).

Barusz
    Participant

Oksana? :)Jak ktoś nie wie, to to ekscentryczna studentka z Bydgoszczy, która ma, wg słów red. Miecugowa "Olbrzymią łatwość dodzwonienia się do nas". Charakterystyczna bardzo.llllllV

BeneGesserit
    Participant

Nie, nie Oksana :)Chyba...

Kurt
    Participant

Barusz on mu wysłał maila z tymi materiałami prywatnie. Przynajmniej tak w radiu mówili. A o Oksanie pierwsze słysze.

Barusz
    Participant

Mało prawdopodobne by się znali, no i by Aleksander A. był na tyle głupi, by posyłać maila facetowi, który następnie doniósł na niego do prokuratury. Skrajnie mało prawdpopdobne.

Kurt
    Participant

Oj takie "mało prawdopodobne" Ja dosteje dziennie po 60 maili z propozycjami bym wydłużył penisa o 10 cm albo przetransferował miliony dolarów z krajów trzeciego świata ale w życiu nie dostałem jeszcze od obcej osoby jakichś śmiesznych rzeczy o Kaczyńskim.Takie rzeczy wysyła się po skrzynkach tylko prywatnie.

The D
    Participant

Z pierwszej wypowiedzi w temacie:

Niedawno była sprawa jakiegoś gościa ,który od tak wysłał sobie dla zabawy do kumpla zabawne zdjęcia z prezydentem. Zostało przeciw niemu wniesione oskarżenie o pomówienie a autorem był właśnie kumpel faceta ,do którego wysłano materiały znieważające "Przedstawiciela Polski".

W linkownym materiale z TVN-u mowią, że "wysyłał do znajomych karykatury polityków".

Tyle co do publiczności tego znieważania

Barusz
    Participant

Ten motorniczy nie był kumplem oskarżonego Aleksandra A.. I nie posłał mu tego maila. Więc fakt, że tramwajarz dotarł do tych materiałów świadczy, że było to publiczne rozpowszechnianie.

I kto mi teraz uwierzy, że nie lubię się powtarzać?

The D
    Participant

Jeżeli opowiem dowcip koledze, a ten kilega powtórzy go innemu to WCALE nie znaczy, ze go publicznie rozpowszechniłem. Według Twojego rozumowania nagonka powinna dotyczyć raczej adresata listu, a nie nadawcy, bo w świetle przytoczonych faktów tramwajarz dowiedział się o nim właśnie od adresata.

Barusz
    Participant

Jeżeli opowiadasz dowcip koledze, a następnego dnia orientujesz się, że zna go całe miasto, to powinnieneś się zastanowić czy mogłeś się tego spodziewać (czy kolega jest paplą). Jeżeli tak - to było to publiczne rozpowszechnianie.PS: Wg mojego rozumowania w ogóle nie powinno być nagonki.

Kurt
    Participant

Według rozumowania większości ludzi na tym forum w ogóle nie powinno by nagonki.Tylko ,że on rozpowszechniał to prywatnie.

Domko
    Participant

Czemu wypowiadasz się za większość osób na forum? Mów za siebie, bo tego możesz być pewien.Co do faceta, który zgłosił to do prokuratury, to jak dla mnie nie ma żadnej sprawy. Z tego co pamiętam, sprawa została umorzona i tyle. Ani w tym winy polityków nie ma, ani mediów, ani mitycznej cenzury - po prostu niektórzy ludzie są tzw. pieniaczami, tzn. podają do sądu kogo popadnie, bo taką mają ochotę.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 34 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram