POGF

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Participant

Ostatnio zacząłem zastanawiać się czemu POGF nie przyjmuje członków poniżej 16 lat. Chyba nie istnieją prawne przeszkody nie? Jeżeli tak to można jedynie ublolewać nad istotą polskiego prawa. Jeżeli nie to można jedynie się dziwić.

Tak więc zasmucony wyrażam swoją opinię na tym forum. Jako że mam jedynie 14 (za 8 dni :)) lat więc nie mogę być przyjęty. Co wy o tym sądzicie czy ktoś ma podobne problemy?

Xalein
    Participant

Ostatnio zacząłem zastanawiać się czemu POGF nie przyjmuje członków poniżej 16 lat. Chyba nie istnieją prawne przeszkody nie? Jeżeli tak to można jedynie ublolewać nad istotą polskiego prawa. Jeżeli nie to można jedynie się dziwić. 

Tak więc zasmucony wyrażam swoją opinię na tym forum. Jako że mam jedynie 14 (za 8 dni :)) lat więc nie mogę być przyjęty. Co wy o tym sądzicie czy ktoś ma podobne problemy?

Moze o to chodzi, ze w dokumentach POGF jest punkt o placeniu skladek, ale i tak nie jest przestrzegany

drupi
    Participant

Przede wszystkim POGF nie funkcjonuje jeszcze jako stowarzyszenie po prostu na razie nie udalo sie go zarejestrowac tak wiec dokumenty i tak nie maja wiekszego zastosowania. Z tego co wiem moze nigdy nie bedzie juz próby rejestracji. A tak serio nie wydaje mi się że POGF nie przyjmuje poniżej 14 lat

mnemen
    Participant

Z tego co pamiętam z KOSS-u to jakiś zapis w polskim prawie mówi o tym, że osoby poniżej 15 roku życia mogą wstępować do stowarzyszeń tylko za zgodą prawnych opiekunów, czyli prawo nie ogranicza wstępowania do stowarzyszeń. Z powodu, że POGF nie jest stowarzyszeniem, nie ma statutu, więc wszyscy mogą wstępować ;P

AHM
    Participant

Z tego co pamiętam z KOSS-u to jakiś zapis w polskim prawie mówi o tym, że osoby poniżej 15 roku życia mogą wstępować do stowarzyszeń tylko za zgodą prawnych opiekunów, czyli prawo nie ogranicza wstępowania do stowarzyszeń. Z powodu, że POGF nie jest stowarzyszeniem, nie ma statutu, więc wszyscy mogą wstępować ;P

Dokładnie jest taki przepis, więc może chcą dmuchać na zimne, gdyby w przyszłości udało osiągnąć status stowarzyszenia, mógłby być problem, prawny oczywiście, z tymi którzy nie mają 15 lat.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram