Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Viewing 15 posts - 3,361 through 3,375 (of 3,452 total)
  • Author
    Participant

A szkoda, faceboka powinno się zamordować 🙂

snowman
    Participant

Niewiele by to zmieniło. Jego miejsce szybko zajęłoby inne cholerstwo, nie mniej zbędne a pewnie jeszcze bardziej groteskowe.

Sfinks
    Participant

Nie mam na facebooku konta i   pewnie dlatego nie rozumiem potrzeby   „życia” bycia na  facebooku i  nie rozumiem jak można tyle informacji  osobistych o sobie podawać zupełnie obcym sobie ludziom.

IMO to tak jakby udostępnić klucze od swojego domu wszystkim   obcym żeby mogli chodzić sobie po nim do woli i dotykać nawet osobistych rzeczy.

Oglądałam film dokumentalny  o facebooku ,  w tym filmie chłopak opowiedział historię, która mu się wydarzyła po tym jak podzielił się  osobistymi informacjami o sobie na facebooku.  Tyle o sobie wszystkim opowiedział , że obcy człowiek przyszedł do jego domu i położył się do jego łóżka, nie chodziło o orientację seksualną.  Ten  obcy chłopak w jego łóżku uznał,  że tyle się dowiedział o nim z facebooka, że ten nie będzie miał do niego o to pretensji jeśli znajdzie go w swoim łóżku. Na szczęście człowiek ten nie był agresywny i wyproszony poszedł sobie, więc należało by powiedzieć słowami filmu, który był emitowany w TV  „uważaj na facebooka”,  należy uważać na to co tam się zamieszcza i co się o sobie mówi , można być zrozumianym  inaczej niż by tego się chciało.   

W programie popularnonaukowym ‘Galileo’  reporter zagadywał przechodzących ludzi  żeby pozwolili mu zabrać  z ich telefonu kilka  osobistych zdjęć,  większość się na to nie zgodziła.  I było stwierdzenie po tym jak większość odmówiła ,  przecież każdy takie zdjęcia zamieszcza na facebooku udostępnia wszystkim użytkownikom  to dlaczego  odmówili reporterowi .  Jeśli zamieszcza się  swoje zdjęcia na facebooku to tym  samym zezwala się  na dowolne  ich wykorzystanie ,  mogą być  wykorzystane w sposób, który może nam się nie  podobać .

Dlaczego facebook  zbiera i mnóstwo danych, informacji na temat osób z niego korzystających ? ,

przechowuje je na swoich serwerach nawet gdy przestaje się   korzystać  z facebooka,  więc jeszcze pytanie czym jest  facebook ?  Czy na pewno ma służyć tylko przeciętnemu użytkownikowi ? Czy też jest drugie dno nie zauważone przez wszystkich użytkowników  i  wygląda na to, że  facebook  jest  był  i  będzie.

fluor
    Keymaster

Chciałbym zdementować te pogłoski... korzystam z Facebooka już kilka lat i nie zdarzyło się, żeby obcy człowiek spał w moim łóżku. 😉

W jakiś sposób media społecznościowe odpowiadają na jakieś potrzeby, skoro tak wiele osób decyduje się z nich korzystać. Myślę, że użytkownicy forum powinni podświadomie wyczuwać o co może chodzić - czym właściwie FB różni się od forum? Jest o wiele więcej tematów i działów (właściwie nieskończenie wiele, bo użytkownicy sami tworzą kolejne grupy) i podajemy więcej informacji o sobie (zazwyczaj, ponieważ afaik FB nie wymaga podawania żadnych danych poza imieniem i nazwiskiem, cała reszta to już dobra wola użytkowników).

Sfinks
    Participant

Może to  jest jeszcze  przed Tobą  😉

A tak serio to może ten chłopak swoją wypowiedzią w jakiś sposób zachęcił  tego kogoś, że ten to zrobił.

Wszystko się zmienia, kiedyś działał   POGF  czyli Polski Oddział Gwiezdnej Floty , w ramach POGF istniały listy e-mailowe ,  listy dyskusyjne. Na tych listach toczyły się zażarte dyskusje, a niekiedy zabawne, śmieszne sprzeczki. Były też poruszane tematy naukowe.  Zawsze można było się   włączyć w daną dyskusję.  Trochę żal, że POGF  już nie istnieje,  ale niestety nie ma powrotu do tego co było.

Teraz  jest   facebook i   min.  ‘nasza klasa’  i takie listy dyskusyjne nawet  nie mogą się równać z  facebookiem.

Napisałam, że facebook jest był i będzie, a w zasadzie jest mi to obojętne czy będzie czy też przeminie jak wszystko inne  🙂

Match
    Participant

Zastanawia mnie czy ten film miał żółte napisy.

Sfinks
    Participant

Daltonizm   dotyka głownie mężczyzn  😛

Piotr
    Keymaster

Wcale nie zaczynam wojenki, nic z tych rzeczy. 😉

https://www.youtube.com/watch?v=TMH1vDDd1xc

snowman
    Participant

Ja tam wybieram Yellow Submarine. 😀 A teraz na poważnie( :P)... Millennium Falcon over the Enterprise? No freaking way, not in a million years.  😀

kotek
    Participant

Wreszcie! Posiłki przyszły. Już nie będę osamotniona na tym forum 😉

6b37fd86fe055bf2e6c9cece463279ad.png

kotek
    Participant

Tak tęsknię za Trekiem, że rozważam ponowne pójście do kina. Nic tak nie poprawia humoru jak Saaabotage na wszystkich głośnikach jakie tam mają 😉 W międzyczasie film z kręcenia poprzedniej części. Zawsze mnie te "making of" irytowały, ale ten jest naprawdę fajny 🙂

fluor
    Keymaster

Widziałem Beyond drugi raz, wciąż fajnie 🙂

kotek
    Participant

Mogłam pójść! A nie wyjść w połowie 2 części Iluzji. Jeszcze nie widziałam tylu widzów oglądających coś na komórkach podczas seansu 😉

Diabeu
    Participant

Witam po latach 🙂

Pitmistrz
    Participant

Witaj ponownie.

Viewing 15 posts - 3,361 through 3,375 (of 3,452 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram