Pobożne życzenia

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Participant

WitamŻeby rozszerzyć stronke i jednocześnie zapełniać ją informacjami pożądanymi przez członków załogi oraz innych czytelników, otwieram ten temat.Tutaj możecie wpisywać tematy, jakich rozwinięcie chcialibyście zobaczyć na stronie Excelsiora. Możecie życzyć sobie wszystkiego, co tylko związane jest z tematyką Star Treka. Na bieżąco będe ustosukowywał się do tych próśb i ustalał terminy wprowadzenia artykułów na stronę.Pozdrawiam

Admirał Małecki
    Participant

Pierwsze życzenie to może jakieś Menu w stylu LCARS? No jak trek to i LCARS mogłoby być jako Menu no nie?

Zarathos
    Participant

Chodzilo mi o prosby dotyczace artykulow etc nie layoutu. Co do LCARS - zdecydowanie nie. Za duzo w necie jest LCARSowych stronek. Powiem ze jest juz przesyt. Dlatego ine robilem i raczej nie zrobie LCARSa.

Oreł
    Participant

Ja bym chciał zobaczyć ciąg dalszy Fatalnych pomyłek.

Zarathos
    Participant

To by oznaczalo odlozenie na polke Nowych Swiatow, no i musialbym wymyslec, jak je kontunuowac bo zamknelem cale opowiadanie :DAle zobacze co da sie zrobic

Oreł
    Participant

Zamknąłeś? Nie wiem, czy się dobrze rozumiemy; u mnie nie działają linki do rozdziałów 5+, więc myślałem, że ich po prostu nie ma.

Zarathos
    Participant

aha... a patrzysz na stara czy nowa strone?? bo na nowej jest tylko wersja PDF'owa, pelna. (LINK)

Swoja droga musz skasowac stara, przeniesc materialy i skasowac 🙂

Oreł
    Participant

To wszystko wyjaśnia :)Cóż, sam od dość dawna powinienem skasować starą wersję USS Dragonass 😛

fluor
    Keymaster

Drogi Święty Mikołaju, jeśli można mieć jakieś życzenie to bardzo mi się marzy, żeby na stronce był artykulik o rzeczonej sterylizacji Andorian i Wolkan, i trwałych konsekwencjach ostatniej (jakże niekanonicznej i bezprecedensowej) wojny jaką toczyła Federacja 🙂

Zarathos
    Participant

dostaniesz razem z rozga :D. Postaram sie do konca tygodnia cos skrobnac na interesujace cie tematy.

fluor
    Keymaster

Jeśli mogę uszczególnić prośbę, to zważywszy na moje historyczne zainteresowania, interesowałoby mnie właśnie coś jakby dokument albo seria dokumentów na zadany temat.Jeżeli wojna z Romulanami się skończyła, to ktoś musiał podpisać pokój. Przedstawiciel Romulan czy romulańskiego sektora Federacji mógłby być symbolem kooperacji bądź ugodowości - podobnie jak jakiś czołowy polityk Federacji (admirał? prezydent? ambasador?).Skoro nie doszło do pełnej eksterminacji Romulan, oznacza to, że nie zostali oni uznani za rasę niegodną istnienia, ale że jakieś złe elity kierowały cały naród w stronę zbrodniczych poczynań. Nazwisko zbrodniarza także przemiawiałoby do wyobraźni, ilekroć wspominamy Auschwitz czy zbrodnie II w.ś. nazwisko Hitlera powraca jak bumerang - tu mi tego brakuje, a wnioskując z rozmiarów zbrodni i zamysłów, koleś który wymyślił eksterminację kilku ważnych ras powinien być znany. Znany w bardzo negatywnym sensie tego słowa...Na co mi to wszystko? Choćby po to, bym grając np. Andorianinem wiedział kogo mam wspominać w myślach jako diabolusa maximusa 😉 Bo to nieprawdopodobne, żeby po zakończeniu wojny ten zbrodniarz (jak i jego los) nie był znany w całym Kwadrancie.

Eric Keitel
    Participant

Drogi święty Mikołaju... Skoro sam zachęcasz do składania próśb... :>1. Czy mozemy liczyć na kontynuację 'Sojuszników' oczyma Styczyńskiego? Opowiadanie było co najmniej zacne, muszę przyznać :D2. A co do samej zawartości merytorycznej... Przydałoby się jakieś dokładniejsze Kalendarium. Chwilowo o samej wojnie wiadomo naprawdę niewiele, a 3/4 załogi Excesliora to jej weterani... Jakies informacje by się przydały, chociażby żebyśmy mieli za jakie porażki przeklinać Romulan 😉

Zarathos
    Participant

Sojuznikow moze bede kontynuowal, ale na pewno nie w najblizszym czasie. co do kalendarium - postaram sie je w najblizszym czasie rozwinac.

Vang
    Participant

Kochany Święty Mikołaju,Bardzo chciałbym przeczytać artykulik na temat Kardasii. Jak dokładnie wyglądał ich udział w ostatniej wojnie, jak są zorganizowane siły okupacyjne i kto nimi dowodzi, jaką formę i kompetencje posiada rząd tymczasowy, kto jest jego szefem, widoki na niepodległość, sytuacja społeczna itd.

Zarathos
    Participant

nie wszyscy naraz :Dok, napisze artykul o kardassi.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram