Forum Fandom Kluby i grupy USS Silesia Po co ten dział ?

Po co ten dział ?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

Właśnie sobie siedzę i myślę. Po co „Śląskie Forum Treka” ? Skoro raporty ze spotkań zamieszczane są w dziale „Spotkania” tam też ogłaszane są nowe „zjazdy” w Katowicach. Co do terminów to jeszcze mogę zrozumieć, że jest takie jedno miejsce gdzie wszyscy ogłaszają kiedy odbędą się spotkania. Jednak z tego co widzę inne działy regionalne „żyją”, ten niestety nie. Następnie mamy przyklejony temat z oficjalną stroną ze zdjęciami. W poscie pisze, że „śląskimi” więc dlaczego jest on w dziale „Spotkania” ? Patrząc na inne działy terenowe, ludzie zamieszczają tam zdjęcia, raporty w swoim temacie regionalnym, nie w dziale „Spotkania”. Po co więc te „Śląskie Forum Treka” skoro jak już coś nowego się pojawia, to w dziale (wiadomo jakim…. Spotkania 😀 ). Przy takim układzie, istnienie tego „ŚFT” jest bezcelowe, potwierdzają to zresztą daty ostatnich postów. 🙁 Ciekawy jestem czy w ogóle, ktoś to przeczyta. 😉

drupi
    Participant

Tak przeczyta przeczyta, a dzial istnieje chociazby w celu zainteresowania nowych ludzi na forum pochodzacych z okolic Slaska i Zaglebia czy gdziekolwiek indziej. Jest wielu ludzi z Naszych okolic nie pojawiajacych sie na spotkaniach, to forum rowniez dla nich zeby mogli sie wypowiedziec gdzie mieszkaja i takie tam. Niestety te osoby nie maja ochoty na jakiekolwiek zaangazowanie w zycie oddzialu terenowego. Sai nie mozna wszystkiego robic w kilka osob, ktore regularnie odwiedzaja spotkania. Nie da sie tez w tych kilka osob rozruszac naszego dzialu na forum. Ale jestem za tym zeby ono istnialo, nawet mimo wzglednej martwicy, moze ktos kiedys zdecyduje sie tu zajrzec i zainteresuje go oddzial terenowy 🙂

Sai
    Participant

Masz absolutną rację. Jednak, jeżeli już dział istnieje (dobrze że istnieje, bo jak napisałeś jest pewnym „wabikiem”) to chociaż raporty ze spotkań sobotnich (ubolewam, że niestety nie mogę w nich uczestniczyć z powodu braku wolnych sobót i niedziel 🙁 ) mogłyby być na ŚFT, albo zdjęcia itp. Tak jak to ma miejsce w innych działach terenowych (stwarza to obraz pewnego życia). A u nas co ? Wszystko co świeże ląduje w dziale „Spotkania” a na ŚFT pustki. Głównie o to mi chodziło pisząc poprzedni post. Rozumiem, że nie można rozwijać "naszego" forum w kilka osób. Jednak zobacz dzięki tej wymianie zdań, jest tutaj przynajmniej jakiś ruch. 😀

Gosiek
    Participant

Raporty i galerię możemy przenieść ze Spotkań, to żaden problem - ale tu już prosiłabym o opinię moderatora działu śląskiego, czy chce mieć wszystko tutaj czy raczej w spotkaniach. A ruch muszą robić sami Ślązacy - w końcu nikt inny za nich nie napisze co i jak dzieje się na spotkaniach, nie skomentuje raportów... Zatem - do dzieła. ;>

BSL
    Participant

Oj musze przyznac ... ze kolega Sai ma racje ... na forum sie nic nie dzieje ale to znie znaczy ze nie dzialamy ...

BTW zapraszam cie na spotkanie ... moze kiedys uda ci wpasc ...

A jezeli tak bardzo ci zalezy by raporty z slaska znajdowaly sie tu to moge poproscic Lir by je tu przeniosla 🙂

Ale zapodam ci linka oto on

Jezeli chodzi o zdiecia ... np zdiecia z ostatniego krakowskiego spotkania znajduja sie u mnie 🙂 tak jak kazde inne zrobione na spotkaniach slaskich i nie tylko 🙂

drupi
    Participant

No dobra to ja sie zobowiazuje forwardowac kazdy moj raport ze strony oddzialu na to forum. A co, ktos musi cos robic nie 😀 Moze to jakasik dyskusyje okolo spotkaniowa rozwinie. A jako ze w razie potrzeby zawsze pisze raport bedzie co czytac, chyba ze na spotkaniu mnie nie bedzie a reszte ogarnie len :DDD

Sai
    Participant

Widzę, że ŚFT odżyło 😆 . Teraz tylko trzeba zwiększyć frekwencje na spotkaniach i będzie OK 😉 . Ja ze swojej strony się postaram, chociaż będzie to trudne (nauka + praca = brak czasu) 🙁 . Fajne zdjęcia BSL, w ogóle gratulacje dla moderatorów za szybkie uporządkowanie naszego działu forum. 😀

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram