Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Plotki i wycieki informacji
W końcu jakieś nowe okręty, ostatnio developerzy zapomnieli i graczach...
Wiesz było sporo nowych ostatnimi czasy ale...qrde wiecie po Odyssey Class wielu graczy w tym ja myślało, że Federacyjne okręty pójdą właśnie w tę stronę. Duże, smukłe, opływowe bardzo ładne czyli 😀 a tu chwilę po tym...sru...skrócone, z gondolami silników skierowanymi ku przodowi (strasznie nie lubię, optycznie skraca okręt nadając dziwny kształt) zamiast ku tyłowi, podwójne silniki usytuowane piętrowo jeden nad drugim sprawiają dziwaczne wrażenie. Później nie było lepiej...moda na okręty-robaki rozszalała się na dobre zwieńczona ostatnim Lotniskowcem określanym mianem Piłki z silnikami...wyglądający jak jakiś żuk 😀 Nie twierdzę, że to złe okręty, ale wielu spodziewało się innego toru rozwoju. Teraz widziałem screen nowych okrętów flagowych T6 i widzę, że moim faworytem będzie Naukowy Odyssey. 🙂 Wykonany w duchu Classic Odyssey. Chociaż jak znam życie będzie mały...niestety. Szkoda troszkę, że okręty Federacji są maleńkie kiedy orbitujemy w sąsiedztwie okrętów innych ras 🙁
W końcu jakieś nowe okręty, ostatnio developerzy zapomnieli i graczach...
Zrobili przerwę w wydawaniu nowych okrętów i bundli co dwa tygodnie i od razu zapomnieli? Nie wspominając nawet o tym, że w międzyczasie były dwa okręty eventowe i nowe z boxa/lobi.
Jeśli o czymś zapomnieli, to nowym sezonie. Ciągle cisza i nawet przecieków brak. Ciekawe, czy powoli się poddają.
Racja chociaż z drugiej strony..nie powstaje aż tak dużo Nowych historii z Universum, żeby mieć rzetelny podkład pod kompletnie nową fabułę. Stare historie zostały już po większości wykorzystane, nowych brak...nawet Kino bierze się bardziej za remake'i niż nowości. Trudno się aż tak więc dziwić, że Studio gier ma problemy ze zbudowaniem spójnej i sensownej historii.
Brakuje pomysłów? Brakuje historii? Powiem tylko jedno: Unia Kardazjańska. Nie jako tło do lomotania Prawdziwej Drogi tylko grywalna frakcja. I do tego kwadrant gamma do eksploracji.
Ale to marzenia scietej glowy, lepiej zrobic nowy bundle i opchnac go za 25 dolarow. Ktos sie moze jeszcze skusi...
Swoja droga czekam chwili gdy ZENy beda po 500 dilitu i nikt ich nie bedzie sprzedawal...
Oczywiście mój post to sarkazm, bo uważam, że gracze potrzebują paru rzeczy, ale na pewno nie nowych statków...
Brak przecieków sugeruje albo powolny koniec gry albo cieche prace nad czymś dużym. Mam cichą nadzieje że w maju wyskoczą z grywalnymi Kardachami + motwy Dominium i gamma. Choć za bardzo w to nie wierzę.
Nie ma szans na kolejną grywalną frakcję, bo zwyczajnie by się to krypcie nie opłacało. Już i tak KDF i ROM są wystarczająco ignorowani - bez sensu by było dorzucanie do listy kolejnej frakcji i tworzenie dla nich osobnych misji, okrętów, dialogów itp.
Powolny koniec pewnie też to nie jest, gdyż pewnie parę lat jeszcze gra pociągnie, ale nie zdziwię się, jeśli krypta jakoś przytnie koszta i ograniczy się tylko do okrętów, epizodów i lockboxów. Nawet niedawne podsumowanie roku nie napawa optymizmem na 2016, gdyż wspomina wyłącznie o nowych lokacjach, epizodach i trekowym aktorze w liczbie pojedynczej, niczym więcej.
Może to i dobrze. Lepiej sobie taką gierkę odstawiać stopniowo, aniżeli by mieli wyciągnąć wtyczkę w najmniej spodziewanym momencie.
Wielu z Was siedzi w grze od dawna i na pewno zauważyliście, że od dłuższego czasu gra nic nowego nie oferuje poza odmalowywaniem fasady. Po cichu liczę, że w związku nadchodzącym nowym serialem, szykują jakąś bombę, ale to i tak dopiero za rok, więc za wcześnie, by zbierać "surowce" na zbudowanie tej bomby i dlatego taka posucha w nowościach. Więc jak jeszcze kogoś gra pociąga, to pozostaje się częściej lub rzadziej zalogować, pośmigać tu i tam, i to wszystko na co możemy liczyć.
Mnie martwi sytuacja na rynku dilithium-zen. Ceny zena powoli rosną co oznacza, że ludzie co raz mniej wydają kasy, a to nie wróży za dobrze.
Popularność gry spada. Nie dziwi mnie to, bo kierunek w jakim idzie od dodatku romulańskiego nie jest dobry. Przede wszystkim gra nie daje już takiej frajdy początkującym. Kiedyś zdobywanie topowego sprzętu było dzięki misjom STF bardziej losowe i każdy, nawet żółtodziób, niedzielny gracz (a takich w grze jest miażdżąca większość) dzięki w miarę częstej grze (a nie jak dziś orce) mógł wyposażyć okręt w dobry sprzęt. Dziś jest to o wiele trudniejsze, a i tak najlepszy sprzęt mają grający najwięcej, których stać na upgrade do poziomu XIV. Zakładanie nowych postaci w tej chwili traci dla mnie sens, bo aby je doprowadzić do poziomu w którym mogą one na równi ze starymi graczami uczestniczyć w STFach potrzeba za dużo czasu). Druga sprawa to zdecydowanie za trudne i skomplikowane STFy. Może są one wyzwaniem dla grupki harduserów, ale pustki w kolejkach pokazują, że reszta graczy ich nie lubi. Ludzie jeszcze grają w to co znają (choć i tak rzadziej niż kiedyś), czyli stare STFy borgowe, w nowe nie gra praktycznie nikt. Kolejna sprawa to... nadmiar kontentu. Opcji wyboru, sprzętu, reputacji, trybów itp. jest już tak dużo, że często się w tym połapać. Do tego dochodzi jeszcze dość słaba szata graficzna, która od początku praktycznie się nie zmieniła. No i mamy efekty. I jeszcze jedno - nie rozumiem dlaczego Cryptic upiera się w sprzeciwie dla postulowanej od dawna możliwości zmiany koloru munduru, czyli ścieżki kariery. Mnie by to skłoniło do wielu nowych zakupów, a postaci budować od nowa naprawdę mi się nie chce.
Argument o szacie graficznej jest bardzo trafny. O ile w space jeszcze jakoś to wygląda, to ground jest porażką w porównaniu do innych współczesnych tytułów. Szkoda, że nie jest to rozwijane.
Ludzie nie dlatego tluka STFy borgowe i CCA bo je znaja tylko ze sa latwe i nagrody duze w porownaniu z nowymi kolejami. Po co bedzie sie gracz meczyl 20 minut dla 240 dilitu, gdy ma o wiele wiecej z istoty, gdzie moze sie skupic na rozwalaniu Tholian i tak nagrode sie dostanie.
Wg mnie za duzp jest rzeczy. Nie oszukumy sie, chce sie miec dobry sprzet? Trza kupic T6 i walic cos z reputacji, fiolety i inne rzeczy to po prostu zlom do replikatora. W STT to sie ciesze jak mi wypadnie cos zielonego.
Cryptic sam sobie jest winien z ZENami. Zamiast zrobic cos za dilit jak Starbase T6 i tam dac flotowe wersje statkow T6 to leci na dolary, zapominajac ze jak ktos kupuje ZENy na rynku to ktos je sprzedaje czyli wczesniej kupuje za dolary.
A usuwanie misji fabularnych to kpina. trzeba bylo je przeniesc do dodatku albo zrobic darmowe DLC dla kampanii i jak ktos chce to sobie je sciagnie.
Mnie jedynie irytuje to że mk XIV nie można dropnąć, a ceny ulepszeń są trochę z dupy i ta losowość nowych bonusów(po co mi zwiększone uszkodzenia w PvP jak go wieki niewidziałem)
Wraz z sezonem 11.5 nadchodzi od dawna zapowiadany skill system revamp. Premiera zaś wspomnianego sezonu odbędzie się wiosną. Wszelkie zmiany i nowości będzie można testować na Tribblu ("very soon" wg Borticusa).