Plotki i wycieki informacji

Viewing 15 posts - 286 through 300 (of 1,370 total)
  • Author
    Moderator

Parę dni temu śmiałem się z concept arta w jednym z dev blogów, myśląc że nic podobnego nie będzie miało miejsca, a tymczasem na Tribblu:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Bajer, pewnie, ale przyznaję, że wygląda fajnie. Same zmiany w UI także coraz bardziej mi się podobają.

Smiecho
    Participant

Czy mi się wydaje, czy tu same kobiety/samice są na tych screenach...?

Slawek
    Moderator

MACO boff to "samiec", poza tym cichaj. 😛

Ugand
    Participant

Dołączona grafika

dobrze chociaż, że te holo-wyświetlacze są przezroczyste

Slawek
    Moderator

Na Tribblu rozpoczęła się pierwsza faza zamkniętej bety LoR i wybrane osoby otrzymały możliwość stworzenia postaci Romulanina i rozegrania zawartości do 21 poziomu doświadczenia. Proponuję sprawdzić maile, mnie się poszczęściło. 🙂

Ugand
    Participant

mnie się poszczęściło. 🙂

jeżeli i mnie się udało, naprawdę polecam sprawdzić skrzynki

Slawek
    Moderator

Garstka losowych screenshotów - http://imgur.com/a/kymz8#0

M.in. oklepana lokacja startowa rodem tanich fantasy, zabijanie "szczurów" na polach uprawnych, Sulibanin, Remańska kobieta, wstępne statystyki i opisy okrętów romulańskich (sporo placeholderów), a także jeden z wariantów klingońskiego uniformu dla romulaków.

Pierwsze wrażenie ogólnie pozytywne. Szału nie ma, ale jak na Cryptic to całość potrafi mile zaskoczyć, a sama historyjka przebiega ciekawie, nawet jeśli naiwnie. Na chwilę obecną największe rozczarowanie to fakt, że wbrew obiecankom Romulaki po 10 levelu to nic innego jak FED/KDF z dostępem do Warbirdów, niestety.

Wszelkie bugi i babole, zarówno te graficzne jak i systemowe, póki co im jeszcze wybaczę, aczkolwiek mam niestety obawy, że spora ich cześć nie zostanie naprawiona przed oficjalnym startem.

Nie wybaczę im jednak statystyk D'deridexa, który okazał się pośmiewiskiem godnym Galaxy Retrofit... Trzeba będzie zadowolić się Mogai ze skórką Valdore.

Zarathos
    Participant

Na trzecim (i czwartym) obrazku widać domki rodem ze średniowiecza, drewniane konstrukcje i Romulan(?) żywcem wziętych z Elder Scrolls (stroje)? :shock2:Co do DD to pod względem statystyk lepiej chyba wybrać Galaxy-X niż DD jak się chce duże, niezwrotne bydle z DHC i maskowaniem. Przynajmniej graczom federacyjnym, bo Klingoni nie mają tego problemu.

Doro
    Participant

Moje pierwsze odczucia - Fallout i Arroyo, brak tylko staruszki "Come on Choosen one"...potem zrobiła się z tego wioska elfów a na wiejskiej potańcówce Mass Effect 2.Ogolnie wrażenia pozytywne, start jakies tam kulturowe przywiązanie i etniczna tożsamośc ( bronic swej ziemi, swych ludzi ) daje, choc nieco przykrótki.

V'Las
    Participant

IMHO nie jest źle;-) Przynajmniej na początku, natomiast rzeczywiście statystyki Warbirdów odstraszają, np. turn rate na poziomie 2 to jakiś dramat. ale może coś jeszcze się zmieni. Ciekawy pomysł z tym singularity core, tak przy okazji - czy okręty federacji dostaną możliwość ulepszania warp core?

Slawek
    Moderator

Turn Rate 2 to błąd w wyświetlaniu - D'deridex ma 5,5. Także niektóre statystyki są sprzeczne ze sobą w opisie i w tabeli, np. BoP Retrofit. Niestety, wygląda na to, że sam D'deridex jakoś szczególnie nie ulegnie zmianom i pozostanie to już kolejny bezużyteczny cruiser. Szczególnie ten trzeci Ensign Engi boli.Warp Core u FED będą występowały w różnych odmianach, ale większość oferować będzie pasywne bonusy - żadnych "aktywowanych" zdolności jak u Warbirdów nie będzie.Dodam, że to mimo wszystko nie jest pełnoprawna frakcja, tylko gatunek Romulan dostępny dla FED i KDF. Tym samym osoby sprzymierzające się z KDF muszą się liczyć ze znacznie większą ilością bugów, jak to było dotychczas... Pytanie tylko ile z nich naprawią przed startem, a ile zostawią bez zmian na zasadzie "deal with it".Rozczarowany też jestem faktem, że Romulanie nie mają nawet swojego porządnego HUBa, tylko po wybraniu sojuszu większość zaawansowanych usług muszą załatwiać w ESD/First City i odpowiadających im akademiach...I tak jak misje fabularne są niczego sobie, a i do tego wydają się liczne (prawie tyle co niegdyś u FED), tak nie znalazłem póki co absolutnie żadnej odskoczni - nawet bzdurnych patroli. Albo robisz misje fabularne, albo nie robisz nic - przynajmniej na początku... Wieczorem jeszcze pewnie pogram, to zobaczę jak dalej.

Ugand
    Participant

Wygląd romulańskich, żeńskich mundurów w opcji FED

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Slawek
    Moderator

Kolejna porcja losowych screenów - http://imgur.com/a/2FKDQ#0

M.in. mostek i wnętrze Warbirda, trochę nowych lokacji, uniformy Romulan Klingon oraz Tal Shiar, a także trochę ciekawostek oraz przykładów błędów i bugów (bez kontekstu mogą wydać się dziwne).

Zwracam honor co do huba - romulanie posiadają oprócz Flotylli swoją własną siedzibę na Nowym Romulusie, w której znajdą NPC od doffów, flot, vendorów, crafting(?) itp.

Bardzo mile jestem zaskoczony misjami fabularnymi. Owszem, to wszystko jest do zrobienia raz, ale historyjka toczy się nawet ciekawie, a i sama rozgrywka bywa mile urozmaicania naprawdę drobnymi ciekawostkami, jak na przykład zasłonięcie kamery boffem aby nasza postać mogła shackować konsolę, albo unoszący się dym, który pozwala prześlizgnąć się pomiędzy wrogami bez walki. Generalnie tak jak przez blisko trzy lata ludzie narzekali na absolutny brak nowych misji fabularnych (nie licząc FE), tak teraz dostają ich naprawdę sporo.

Szykują się także nowe bronie do zakupu za EC, a także jako nagrody z misji. Jeśli chodzi o PvE to z pewnością będzie dużo nowej zabawy.

Jamjumetley
    Participant

Nie wybaczę im jednak statystyk D'deridexa, który okazał się pośmiewiskiem godnym Galaxy Retrofit... Trzeba będzie zadowolić się Mogai ze skórką Valdore.

A czego się spodziewałeś? Galaxy i D'deridex są analogicznymi okrętami. Ten drugi ma trochę większą siłę ognia (odzwierciedloną w grze przez 3 konsole taktyczne vs 2 u Galaxy), ale jest jednocześnie większy, co przekłada się na zwrotność. Co by nie mówić - oba okręty są między sobą mniej-więcej zbalansowane. To, że mają do pupy statystyki, to inna sprawa.

W telewizji to krążowniki były koniem pociągowym, a eskortowce wyłącznie wsparciem. Szkoda, że Cryptic zmienił tę filozofię.

Pytanie - czy D'deridex może używać DC/DHC?

Slawek
    Moderator

Wszystkie Warbirdy mogą używać DC/DHC. Dlatego poniekąd liczyłem, że dadzą d'deridexowi przynajmniej ensign universal, a najlepiej lt.cmdr. uni. Niby pozostaje jeszcze opcja flotowa, ale mimo wszystko zawiodłem się na okręcie i niestety chyba się przez to na niego nie skuszę.Ha'apax za to z opisu wypada obiecująco. Szkoda, że jego wersja flotowa wymaga stoczni Tier 5...

Viewing 15 posts - 286 through 300 (of 1,370 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram