Forum Trek.pl Newsy Star Trek Pierwszy teaser Star Trek Into Darkness

Pierwszy teaser Star Trek Into Darkness

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 49 total)
  • Author
    Participant

ad trollum secundum

Lo'Rel
    Participant

Dołączona grafika

Łomatko, ten "krzyk" wygląda tak sztucznie, że nie wiem jak to trafiło do finalnej wersji. Figury woskowe mają w sobie więcej życia niż ta kobita.

Analiza nr 1, jak z horroru klasy Z 😉 typowa rola żeńska, ładna i wrzeszcząca. Do tego rzeczywiście parszywie sztuczna.

Zauważyliście, że Abrams ma jakąś tendencję do upychania okrętów kosmicznych w dziwnych miejscach? Zaczął od budowy na Ziemi, potem schował go w atmosferze księżyca, a teraz Enterprise zdobywa morza i oceany, do tego parkuje też w wodzie. To chyba jedyny okręt kosmiczny który nie lata po kosmosie.

Match
    Participant

Tak, budowa wszystkich istniejących okrętów kosmicznych na Ziemi to dziwna sprawa... OH WAIT

Dalek
    Participant

A Wojadzer to co?

Lo'Rel
    Participant

Dziwne albo nie, jakoś bardziej odpowiada mi wizja doków orbitalnych. Ale żeby miało to jakieś większe znaczenie, to raczej nie. Chciał JJ tak, to niech robi po swojemu.

A Wojadzer to co?

Nie mówię, że nie, też się zdarzało kilka razy być poza próżnią.

Dreamweb
    Participant

Ewidentnie mi się ten teaser nie podoba. Znowu kładą nacisk na akcję i jeszcze się tym chwalą. Naprawdę wciąż żyję nadzieją że po słabiutkim ostatnim filmie stać ich będzie na coś więcej, że mimo wszystko to może się jeszcze udać, ale po tym co widziałem rozum podpowiada by sobie tę nadzieję odpuścić. Ostatnio w wolnych chwilach oglądam sobie z nostalgii któryś tam raz wybrane odcinki TNG, tak bez żadnego ustalonego porządku, co tam akurat podleci, i powiem że jak świeżo po seansie jednego z nich obejrzałem po raz pierwszy ten teaser to "szok termiczny" jest tym bardziej odczuwalny... Naprawdę ciężko wówczas uwierzyć że jedno i drugie należą do tej samej rodziny (bardzo dalecy kuzyni, ale jednak).

r_ADM
    Participant

No tak, bo porownywanie odcinka serialu telewizyjnego i letniego blockbustera ma sens.

Cross
    Keymaster

Dlatego miło wspominam czasy, gdy kinówki ST bez większego bólu komponowały się z serialami 🙂

Lo'Rel
    Participant

Znowu kładą nacisk na akcję i jeszcze się tym chwalą.

A kto by wytrzymał dwie godziny pierdzenia w stołki i wydumanego pseudofilozoficznego ględzenia o bzdurach? No film tego typu nie będzie nigdy głębokim dziełem poruszającym do szpiku kości i rozprawiającym się z demonami życia.

Ale, jeśli będzie to film akcji z sensowną fabułą, do tego może w apokaliptycznym klimacie, niekoniecznie w stuprocentowym happy endem, to dlaczego nie?

Dlatego miło wspominam czasy, gdy kinówki ST bez większego bólu komponowały się z serialami

To bardziej były filmy telewizyjne emitowane w kinie. Mają swój nieodparty urok. Ale nigdy nie pretendowały do pozyskania nowej widowni, ale do zadowolenia tej już stałej i pewnej. Czy to zaleta, czy wada, nie wiem. Pewnie jedno i drugie po trochu.

Diabeu
    Participant

Wiem, że tak nie wolno, ale zgadzam się z Lo'Re'em w stu procentach.Niektórzy to mają serio skrzywione oczekiwania co do nowego Treka.

Cross
    Keymaster

A ja właśnie nie sądzę by ktoś z frakcji malkontentów miał "oczekiwania". To raczej smutna zaduma nad przemijaniem znanego wcześniej świata 😉

Lo'Rel
    Participant

Diabeu, albo przypaekiem tak zlozyles zdanie, albo wlasnie dowiedzialem sie o jakims bojkocie swojej osoby;-)

Barusz
    Participant
    Lo'Rel
    Participant

To jakiś spisek 😉

master_bruce
    Participant

Niejaki DEvin Faraci (nie mam pojęcia kto to jest) na swoim Tweeterze sugeruje, że w tej scenie:

Dołączona grafika

pojawia się oprócz Spocka nie Kirk, ale postać grana przez Cumberbtacha.

źródło ->

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 49 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram