Forum Fantastyka Star Trek Picard - end game :(

Picard - end game :(

Viewing 12 posts - 31 through 42 (of 42 total)
  • Author
    Participant

Picard odszedł, mam nadzieje że tylko on, ostatnio czytałem w jakimś magazynie chyba Tele Tydzień że Scott Bakula przygotowuje się do występów w serialu Zaginiony w Czasie który ma być z początkiem roku ponownie kręcony??? Oby to nie wpłynęło na jego dyspozycje jako Archer.

Dalek
    Participant

Ominąć kilka lat zbędnych lat, przejść od razu do tworzenia Federacji !!!!Zabić Archera (niech sobie zginie po to, żeby F. mogła powstać) !!!!Statek przemianować na U.S.S 1 Archer (pierwszy statek F.)!!!T'Polka na kapitana!!!!

finidi
    Participant

Ominąć kilka lat zbędnych lat, przejść od razu do tworzenia Federacji !!!!

Zabić Archera (niech sobie zginie po to, żeby F. mogła powstać) !!!!

Statek przemianować na U.S.S 1 Archer (pierwszy statek F.)!!!

Z tym zabiciem Archera, zmianą kapitana na Wolkankę, czy już nie za dużo tych zmian, które dotychczas narobił serial Enterprise. To by jeszcze namieszało, i znów wszyscy by szukali racjonalnych rozwiązań, które by nie istniały. Racjonalnych w sensie chronologi znanych faktów w ST. Powinni po prostu zacząć nowy serial z Enterprise F, i zakończyc to "coś" co teraz kręcą.

tomjag
    Participant

Wydaje mi się, iż wolkana(kę) na kapitana dać, to nie byłby za dobry pomysł. Oni są za logiczni, co mogło by spowodować całkowite uproszczenie scenariuszy odcinków. Spock, Tuvok, czy pani T'Pol sa idealnymi "sumieniami" kapitanów, uspokajają napięte sytuację pomagają w trudnych decyzjach ale to nie było by to. Chyba, że będą wstanie ciągłego Pon Farr - to by była jazda! (oczywiście żartuje). Dla mnie jest to tragedia, iż Picard nie pojawi sie na mostku i nie powie: "Engage!" Tylko on tak potrafił, nikt inny. 😥

Q
    Participant

Ja tam się przyzwyczaiłem do Archera i szczerze nie będę płakał po końcu TNG. W końcu Entek też jest Fajny a napewno lepszy od DS9 I Voyager.

r_ADM
    Participant

Q: na pewno to ludzka glupota nie zna granic 😛

Masz jakies argumenty na potwierdzenie swojego niedorzecznego zdania o wyzszosci entka nad ds9, czy tylko tak sobie napisales ??

Jak masz to zapraszam tu. Jak nie to daruj sobie...

Dreamweb
    Participant

Każdy ma swój gust i jak czyimś zdaniem Enterprise jest lepszy od DS9 czy Voyagera to nie widzę powodu żeby kogokolwiek za to ścigać. A żeby być w miarę w temacie- moim zdaniem Picard był najlepszym kapitanem jakiego świat Star Treka nam dał i bardzo żałuję że go już nie będzie (przynajmniej nie na pełnym etacie), ale z równym zainteresowaniem co zawsze czekam na nowy film i ciekaw jestem jaką załogę do niego wymyślą...

r_ADM
    Participant

kiedys znany polski aktor (nie pamietam nazwiska) po premierze swojej sztuki w teatrze rozmawial z jednym z krytykow. krytyk powiedzial, ze sztuka jest marna i mu sie nie podobala na co aktor odparl: "nie podobac to sie panu moze w burdelu, w teatrze musi pan powiedziec dlaczego"zanim mniej bystrzy moderatorzy ;P skasuja tego posta wytlumacze o co mi chodzi. jak ktos wypowiada takie zdanie jak entek jest lepszy od ds9 to niech bedzie racz to uargumentowac bo inaczej to tylko kolejny flame a nie wypowiedzenie swojego zdania...

Piotr
    Keymaster

Alez r_ADM, masz calkowita racje co do argumentowania, nikt Ci nie zamierzal kasowac posta. ;> Dyskusje kontynuujemy w topicu, do ktorego link podales, a tutaj EOT.

r_ADM
    Participant

agumentowania

;P

a co do kasowania postow to nie wiesz, co sie dzialo wczesniej 😉

Piotr
    Keymaster

Wiem, co sie dzialo, r_ADM, wiem tez co sie dzieje teraz, lamiesz regulamin, i to nie niechcacy. Chcesz cos wyjasnic - priv do mnie.

Moderator: a teraz moze wrocimy juz do tematu?

Q__
    Participant

Prawie dwie dekady temu były to domysły, teraz tytuł brzmi jak podsumowanie wiadomego serialu.
    (NMSP.)

Viewing 12 posts - 31 through 42 (of 42 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram