Forum › Fantastyka › Star Trek › Petycje w sprawie wznowienia Enterprise
Wczoraj przegladajac stony Trekowe natknęłam sie na http://www.TrekUnited.com na petycję do władz Paramount o danie ENT szansy kontynuacji serii na DVD lub mini serii. Jesli komus bliski był ten serial może sie przyłączyć. Jest tam gotowy formularz ktory trzeba tylo potwierdzić swoim adresem e-mailowym. Zebrano w niewielkim czasie ok. 14,000 podpisow.Może sie uda 🙂
Na wskrzeszenie Ent juz za pozno. Bylo za pozno nawet gdy jeszcze lecial - Ent zostal skasowany z powodu slabej ogladalnosci i nikt nie bedzie wkladal kasy w cos, co nie odnioslo sukcesu. Tym bardziej, ze serial ten mial nie tylko fanow, ale i przeciwnikow. Ja Entka juz nie chce ogladac, dla mnie poza czescia pierwszego sezonu i pojedynczymi odcinkami kolejnych, byl to niewypal.
Na wskrzeszenie Ent juz za pozno. Bylo za pozno nawet gdy jeszcze lecial - Ent zostal skasowany z powodu slabej ogladalnosci i nikt nie bedzie wkladal kasy w cos, co nie odnioslo sukcesu. Tym bardziej, ze serial ten mial nie tylko fanow, ale i przeciwnikow. Ja Entka juz nie chce ogladac, dla mnie poza czescia pierwszego sezonu i pojedynczymi odcinkami kolejnych, byl to niewypal.
OK Takie jest Twoje prywatne zdanie. Przegladalam mnostwo stron Trekowych. Fakt serial mial swoich przeciwnikow ale mial tez WIELKICH FANÓW. Mnie osobiście bardzo się podobał. Poza sezonem drugim i g....nianym zakończeniem, ktore wkurzyło wszystkich fanow. Próbując uratować serial fani sami zebrali około 3,5 mlns $. Czytałam też wywiad z Michaelem Keating (Malcolm Reed ) który mówił, że decyzja o skasowaniu była bardziej decyzją polityczna w samej wytwórni po połączeniu z inną wytwórnią.
W petycji też chodzi nie o wnowienie serii a o danie szansy filmowej wersji na DVD. Przy założeniu że ostatni odcinek był tylko "rzeczywistością równoległą". Fani znależli w nim mnostwo niespójności z całym serialem i dlatego odmawiają uznania tego odcinka jako integralnej części serialu. Dla nich w chwili obecnenej zakończeniem jest "Terra Prime".
Ja zostałam fanka Star Treka za czasow VOYa, bardzo lubię filmy z Kirkiem McCoyem i Spockiem, a TNG prawdę mówiąc nie jest moim ulubioną serią ST. Ale coż co fan to inny gust.
Wiem , że jestem nowa na tym forum ale daj szanse Piotrze innym na posiadanie swojego zdania.
Dlatego jeszcza raz proszę kto chciałby oglądac dalsze losy ENT, Tripa i T'Pol może warto podpisać petycję.
Pozdrawiam
Wiem , że jestem nowa na tym forum ale daj szanse Piotrze innym na posiadanie swojego zdania.
Moja droga, ja nikomu takiej szansy nie zabieram, wyraznie napisalem jaki byl Ent _dla mnie_. ;> Jesli ktos chce podpisac te petycje, to ja mu nie bronie, jedynie przedstawilem moje zdanie.
Po prostu wiem, ze takich petycji bylo wiele. Fani chcieli filmow DS9 i VOYa, ale nic nie osiagneli, mimo ze tamte seriale mialy lepsze powodzenie.
A tak poza tym witaj na forum.
Również witam.
A co do entka to uważam go za jedno wielkie nie porozumienie.
Entka można w najlepszym wypadku uznać za alternatywna linię czasową.
OK Takie jest Twoje prywatne zdanie. Przegladalam mnostwo stron Trekowych. Fakt serial mial swoich przeciwnikow ale mial tez WIELKICH FANÓW. Mnie osobiście bardzo się podobał. Poza sezonem drugim i g....nianym zakończeniem, ktore wkurzyło wszystkich fanow. Próbując uratować serial fani sami zebrali około 3,5 mlns $.
Przede wszystkim miał jednak rzesze ludzi, którzy przestali go oglądać 😉 Wiesz, wytwórni, tych którzy decydują o tym czy serial będzie kontynuowany mniej obchodzą ludzie którzy wypowiadają się na jego temat, bardziej ci którzy będą/nie będą go oglądać. A co do tych 3,5 miliona dolarów to to z tego co pamiętam była obietnica wpłaty po tym jak już serial ruszy, a nie realna gotówka.
Czytałam też wywiad z Michaelem Keating (Malcolm Reed ) który mówił, że decyzja o skasowaniu była bardziej decyzją polityczna w samej wytwórni po połączeniu z inną wytwórnią.
Nie sądzę by tak było. Serial nie został skasowany z dnia na dzień, "przycinano" go po kawałku. Porównaj efekty, dekoracje itd. z pierwszego i czwartego sezonu. Różnicę widać po prostu. Po prostu widać jak ograniczli im budżet.
A ten aktor ma na imię Dominic 😛
Mysle że wyznacznikiem czy serial się podobal czy nie jest też to co się dzieje po skończeniu serialu. I cóż 2 lata po ostatnim klapsie ludzie wciaz piszą petycje i organizuja kampanie na rzecz wznowienia seialu. Na necie jest cale mnostwo stron internetowych dotyczacych ENT. Na YouTube w ilości materiału bije inne ST. Na stronie http://www.fanfiction.net gdzie fani zamieszczaja swoje opowiadania, propozycje scenariuszy itp. ENT ma 2770 utworów stworzonych przez fanów, TOS 1438, TNG 1406, DS9 663. Więcej ma tylko mój ulubiony VOY 4335. (dane z dzisiejszego poranka).
To chyba bardziej świadczy o intensywności z jaką część fanów pokochała serial, nie zaś o ich ilości 😉 A już tym bardziej o liczbie potencjalnych widzów nowych odcinków 😉
Tak naprawdę to sznase na ciąg dalszy ENT są bardziej niż małe choćby dlatego, że ekipa rozpłyneła się po świecie. Many Coto pisze 24, Bakula jest chyba na reccrutingu w jakimś tam sitcomie, Trienneer w SG: Atlantis itd..
Entek dotrwal do 4 sezonu tylko i wylacznie dlatego, ze ok. 100 odcinkow jest potrzebne do sprzedania serialu jako 'syndicated show'. Gdyby nie to, skasowali by go najdalej po 3 sezonie i polityka wytworni nie miala tu nic do rzeczy.A wyznacznikiem czy serial sie podobal czy nie jest fakt, ze pierwszy odcinek ogladalo 12mln. ludzi drugi 10, a potem to juz szybko spadlo do ok. 2-3.