Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 797 total)
  • Author
    Participant

Widziałeś tylko standartowe, kardazjańskie korytarze rozchodzące sie od śluzy. Ktoś daleko ci mignął jak przechodził skrzyżowanie.

Raider71
    Participant

Skierowałem się w kierunku mostka. "Czas poznać nową załogę", pomyślałem.

I. Thorne
    Participant

Na mostku w fotelu kapitańskim siedział Kovat, a rozpoznałeś go dzięki zdjęciu, które było załączone do jego akt.Oprócz niego było jeszcze kilku załogantów na stanowiskach i dwóch mechaników, którzy grzebali w jednej z konsol.

Raider71
    Participant

-Panie Koval, chciałbym przejąć okręt - powiedziałem ze spokojem do kela, który mnie najwyraźniej nie zauważył. - Glinn Jasad-uprzedziłem pytanie o identyfikację

I. Thorne
    Participant

Operacyjny popatrzył na ciebie z podejrzliwością i po chwili zwolnił miejsce.- Remont podstawowych systemów zakończony. - zaraportował. - Drugorzędnych w 90%, pozostałych w około 50%. Dalsze naprawy oidbędą się w trakcie misji, bo Reklar nie przeszedł całego cyklu napraw i wszedł szybciej do słuzby z powodu ostatnich wydarzeń w sektorze tholiańskim.

Raider71
    Participant

-Czy wszyscy już się zameldowali na pokładzie? - zapytałem

I. Thorne
    Participant

- Nie, kapitanie. Z obsady mostka jestem tylko ja i naukowy Tain. Reszta ma przybyć do pięciu godzin. Lakarza Ael i taktyczny Jo'Rad będą odebrani w trakcie patrolu.

Raider71
    Participant

-W takim razie mostek jest pański panie Koval. Ja idę zostawić moje rzeczy w kajucie.-powiedziałemWstałem i skierowałem moje kroki do kajuty. Rozejrzałem się po niej i zacząłem się rozpakowywać. "Więć to będzie w najbliższym czasie mój dom.." pomyślałem "Ciekawe o co chodzi z tą całą Ael..."

I. Thorne
    Participant

Dość szybko się rozpakowałeś, w końcu nie miałeś za dużo rzeczy.Po około godzinie otrzymałeś informację, że przybył Pierwszy Oficer wraz z kilkoma mniej ważnymi załogantami ze zmian beta i gamma.

Raider71
    Participant

Postanowiłem powitać mojego zastępcę nie mając nic lepszego do roboty. Podszedłem do konsoli-Komputer zlokalizuj kela Dukata.

I. Thorne
    Participant

- Kel Dukat znajduje się na mostku. - padła odpowiedź.

Raider71
    Participant

Wyszedłem z mojej kajuty i wchodząc na mostek stwierdziłem:-Witam na pokładzie panie Dukat.

I. Thorne
    Participant

- Kapitanie, przyjemnością będzie służyć na statku pod pańskim dowództwem. - odparł i z szacunkiem pochylił głowę.

Raider71
    Participant

-Jak pan widzi okręt nie jest w najlepszym stanie. Napraw dokonamy po drodze. Póki co mostek jest pański. - powiedziałem i wróciłem do kajuty.

I. Thorne
    Participant

Co pewien czas byłeś informowany o przybyciu nowych załogantów.Na 30 minut przed wylotem nadeszło połączenie od jagula Kapera.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 797 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram