Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Szafrański

PBF - Chorąży Szafrański

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 120 total)
  • Author
    Participant

- W jakiej jesteście sytuacji? Co się u was stało? - zaintrygowany chorąży zapytał bez zastanowienia.

Hemrod
    Participant

Głos dalej powtarzał tym samym monotonnym tonem -Tu USS Arizona potrzebujemy pomocy, powtarzam potrzebujemy pomocy - Cabal odwrócił się do ciebie -Może nas nie słyszą ... - głos cały czas powtarzał swoją formułkę jak litanię.

szafa
    Participant

- Ponówcie próbę nawiązania kontaktu na wszystkich częstotliwościach - chorąży coraz bardziej denerwował się, jednak nie pojawiały się żadne tego oznaki.

Hemrod
    Participant

Andorianin nachylił się nad swoją konsolą wpisując jakieś komendy. Raz po raz powtarzał swoje wezwanie. Po 5 minutach ponownie spojrzał w twoją stronę -Bez efektu-

szafa
    Participant

- Dobrze więc. Spróbujcie w takim razie określić czy ten przekaz to powtarzające się wezwanie, czy też są różnice w wydechu, sposobie wymowy w kolejnych wiadomościach - Mateusz był coraz bardziej zaniepokojony narastającą dramaturgią.

Hemrod
    Participant

Minęło kilka minut wpisywania komend, sprawdzania i ponownego wpisywania. Po 5 minutach Silvanho odwrócił się do chorążego. -Sir, nie ma żadnej różnicy pomiędzy tymi przekazami. To najpewniej nagarnie ... -

szafa
    Participant

Chorąży zakomunikował:

- W takim razie kontynuujcie naszą podróż do stacji Deep Space 9.

Być może to moje ostatnie dni jako dowódcę tego okrętu, ale zapamiętam je jako dobrą przygodę...

Hemrod
    Participant

Pierwszy popatrzył na Szafrańskiego zdziwiony -Panie Chorąży Dyrektywy Floty nakazują nam odpowiedzieć na każde wezwanie o pomoc - powiedział z pewną twardością w głosie. Pozostali członkowie obsady mostka popatrzyli w ich stronę, zapadła nienaturalna cisza ...

szafa
    Participant

- Szkoda, że nie mówią o zagrożeniach nieprzemyślanych działań. Byłbym skłonny podyskutować o tym, ale czas nagli i musimy się śpieszyć do Deep Space Nine. Każdy, kto się nie zgadza z moją decyzją niech to robi dalej. A ja z resztą załogi polecę do stacji - powiedział Mateusz.

Hemrod
    Participant

-Oczywiście rozumie pan, że znajdzie się to w moim raporcie - powiedział pierwszy. Tymczasem sternik kontynuował lot do Deep Space 9

szafa
    Participant

- Jakże mógłbym o tym zapomnieć. Niech pan nie zapomni wspomnieć o swojej bohaterskiej postawie odwodzenia mnie od tej decyzji. Jednak jeśli będę chciał pana opinię na jakiś temat to albo o nią poproszę albo panu ją z dupy wyciągnę - z satysfakcją w głosie mówił chorąży.

Hemrod
    Participant

Pierwszy popatrzył na ciebie i uśmiechnął się ... triumfująco. -Oczywiście panie chorąży - powiedział spokojnie -Będę o tym pamiętał - Szafrańskiemu zdawało się, że jego pierwszy jak by urósł w oczach. W jego oczach pojawił się dziwny błysk, wydawał się również bardziej żywy.

szafa
    Participant

Mateusz był zdziwiony całą sytuacją. Zdawał się żałować swej decyzji.

Jeśli poznają po mnie, iż jestem słaby to stracę pozycję...

Nie mogę okazać żalu...

Jednak z trudem przyszło zachować twarz chorążemu.

Hemrod
    Participant

-Czas przybycia do stacji 3 dni - usłyszał meldunek, który wyrwał go rozmyślań. Dopiero teraz zauważył dziwną ciszę panującą na mostku. Nikt nie rozmawiał, każdy wpatrzony był w swoją stację roboczą.

Kronos
    Participant

Admiralicja PBF

Temat zamknięty na życzenie gracza lub MG. W przypadku chęci dalszej kontynuacji przygód w tym temacie zostanie on ponownie otwarty. Do tego czasu spełnia rolę archiwum przygód PBF.

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 120 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram