Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Algren

PBF - Chorąży Algren

Viewing 15 posts - 541 through 555 (of 577 total)
  • Author
    Participant

Po chwili okręt leciał do doku a technicy z bazy zajęli się cewką warp po za tym zaczęli także odmontowywanie modułuw z wyrzutniami i zastępowanie ich modułami z dodatkową przestrzenią ładunkową wymiana miała zająć jakieś 3H a pobieranie towaru kolejne 2.

uss predator
    Participant

Na mostku- milten za 4 godziny w sali konferencyjnej caa obsada mostka - odprawa .. załatwione - do tego czasu niech wszyscy załatwią co mają do załatwienia na stacji - dzięki W tej chwili milten wyszedł z mostka na którym została tylko savi 2 kadetów 1 roku i paru techników, atrząc na ten widok weszła do kajuty kapitańskie gdzie odała się spokojnemu czytaniu danych o misji..Zostawmy Savi czytaniu Bar na stacji - stawiam kolejke- powiedział felix- jestem za- odpowiedział milten- tylko nie przesadzy dziś startujemy- co ty po pijaku też da się latac- odpowiedział diego dojadając swój obiad- wsumie racja ej diego dobre te frytki z schabowym- spytał milten- delicje prosto z środkowej europy- odpowiedzia diego który nabierał właśnie kolejny kęs- proszę- wtrącił się felix z tacką piwa - ahh.. supa chmielowa- powiedział milten śmiejąc się....

Pitmistrz
    Participant

Gabinet KapitańskiW rozkazach było że macie lecieć do układu Drakkis i zawieść zaopatrzenie głownie jakieś ziarnio i nasiona jako że była to kolonia rolnicza.Układ Drakkis składał się z 3 planet pierwszą była mała skalista kulka 2 planeta typu marsa tylko że większą na 3 znajdowała się kolonia planeta była typu M a łagodny klimat sprzyjał rolnictwu zamieszkiwało ją około 40K Kardazian.Jej obronę stanowiło 10 platform obronnych i okazjonalne jakiś okręt w czasie patrolu.BARW barze było całkiem spokojnie do póki jeden z Klingonuw nie rzucił o podłogę kuflem z piwem tak że część gości została oblana jak stwierdziliście był bardzo zdziwiony dlaczego wynosi go ochrona.

uss predator
    Participant

- co za fart nie oblał mnie - stwierdził dieo- ciesz się że go opchrona wyniosła żeby mu ktoś zwrócił uwage była by jatka - powiedział diego dopijając swoje piwo - racja pijany klingon nie należy do najspokojniejszych a tak wogle powiniśmy się juz zbierac niedługo odprawaTym czasem na mostkuSavi po długim czytaniu o misji która ją czeka wyszła z gabinetu a następnie usiadła w fotelu obserwując jak technicy pakują swoje manatki dzięki czemu na mostku zapanował spokój i nie było takiego ruchu - wkońcu spokój- powiedziała savi rosiadając się w fotelu

Pitmistrz
    Participant

O odpowiedniej godzinie cała załoga mostka razem z mechanikiem i oficerem medycznym była już w pokoju odpraw czekając na ciebie.

uss predator
    Participant

- dobra sprawa jest następująca mamy nudnawą misje transportową- zaczeła od zamknięcia sie drzwi savi- dokąd i co- spytał felix- ziarna do układu Darkkis - a kiedy- odezwał sie nieco cichy milten- za 1.5 godziny jak idzie modernizacja okrętu- będzie gotowy przed naszym dolotem za jakąś godzine- powiedział diego po dośc szybkim przeliczeniu- doskonale za godzinę chce miec okręt gotowy do lotu a teraz jak nie macie pytań możecie się rozejścW tej cwhili wszyscy wyszli z sali odpraw poza savi

Pitmistrz
    Participant

Po godzinie załadunek został zakończony i mogliście wyruszać jak poinformowała was obsługa stacji.

uss predator
    Participant

- balian rospocznij procedure opuszczenia doku - tak jest silniki 1/4 impulsowej na przód- mówiąc to zgrabnymi ruchami rąk po konsoli balian ruszył okrętem. Na ekranie widac bylo jedynie wrota które sie zbliżały a następnie znikły - opuściliśmy dok kurs wyznaczony - wejśc w warp - aya sir.W tej chwili słychac bylo dzwięk silnika warp i statek nagle rospędził się- kiedy dolecimy do koloni- spytała savi

Pitmistrz
    Participant

- Za ponad 2 tygodnie po za tym mam wiadomość od stacji piszą że jest coś takiego jak regulamin chyba chodzi im o to że nie zapytaliśmy o zgodę na start.

uss predator
    Participant

- faktycznie zapomniałam o spytaniu o zgodę ale nic nie rozwaliliśmy więc wszystko jest ok - odparła savi śmiejąc się w sobie - to fakt - odparł felix powstrzymujący się od śmiechu

Pitmistrz
    Participant

I tak oto zaczęła się 2 tygodniowa podróż kolejnym przystankiem miał być układ Bajor gdzie dołączy do was Akira jako eskorta z powodu aktywności piratów.

uss predator
    Participant

Savi wstała z krzesła i pochylając się nad felixem - ej dziś umnie w kajucie o 22- poker- odpowiedział zadowolony felix- tak zbierz ekipę- odpowiedziała savi idąc w kierunku miltena - milten wyślij wiadomość dowódcy stacji że przepraszam za nie spytanie o pozwolenia na start- dobra- odparł milten stukając w jakieś przyciski- felix podeslij mi raport o układach jakie będziemy mijać ja będę w gabinecie- aya sir.- Odpowiedział felix siadając na fotelu dowódcy a savi patrząc jak załoga działa znowu pomyślała o kapitanie i pospiesznie weszła do gabinetuTym czasem maszynownia- Jon wyreguluj matryce dilitium z dokładnością 0.3 mikrona- spokojnym głosem zaczą wydawać polecenia- Brigs przeczyść iniektory zrobimy z tego cacka taki sprzęt że enterprise nam pozazdrości- Aya sir. Odpowiedzieli oficerowie biorąc się do pracy

Pitmistrz
    Participant

BazaKiedy komandor odczytał wiadomość z przeprosinami pomyślał - A jednak czegoś się nauczyła - po czym wrócić do pracy.USS PredatorRaport był zwięzły po drodze przelecicie prze 2 systemy i pobierzecie dodatkowe zaopatrzenie dla koloni były to układy.Toryon nie wielka kolonia 2000 mieszkańców i baza przeładunkowa typu K.Klaestron Brązowy karzeł i kilka stoczni naprawczych.

uss predator
    Participant

Po przeczytaniu raportu savi położyła się ustawiając budzik na 20 i zasnęła.Niech Savi śpi tymczasem maszynowniaDiego obserwując jak jego technicy poprawiają silnik i dostrajają wszelakie układy siedział za biurkiem pijąc kawę gdy nagle podszedł jeden z techników- sir. matryca dostrojona - a jak iniektory- będą gotowe za godzinę - tak trzymać jak uporacie się z tym to przeprowadź diagnostykę chce żeby wszystko grało - załatwione - poczym młody blond włosy oficer wrócił do pracy poczym diego zerkną na zegarek z 20 wieku który otrzymał od ojca i pokazywał on godzinę 18 - no jeszcze 4 godziny- John przejmujesz to miejsce ja mam na dziś dość - załatwione sir. Do jutra wszystko powinno działać jak należy - tak trzymać dobra ja idę do siebie – w tej chwili spokojnym krokiem wyruszył do turbowindy- pokład 5 – winda ruszyła by po chwili zatrzymać się na podanym pokładzie- sir.- powiedział wchodzący do windy kadet pochylając głową, idąc kawałek dalej staną przed drzwiami kajuty- nie ma to jak u siebie- powiedziawszy to diego wszedł do kajuty. Kajuta jak to na okrętach gf była nie duża i pomalowana jak wszystko inne na statku- dobra teraz szybki prysznic i lecę...Zostawmy teraz diegoKajuta Miltena Milten zmęczony już przeglądaniem raportu sprawy zniknięcia kapitana Algrena odczuł głód podchodząc do replikatora- Rosół z kury ..gorący- niemal natychmiast wz strumienia niebieskawego światła powstała miska staromodnej zupy- hm... niemam to jak zdrowe jedzenie – biorąc potrawę ujrzał zegarek z XIX wieku który wskazywał 21- dobra zjem i spadam na spotkanie- chwyciwszy łyżkę zaczął jeść.Kajuta SaviSavi budząc się zobaczyła że jest już prawie 21.20 – ale zaspałam dobra trzeba się przygotować- z szafy wyjęła staromodną zieloną serwetę którą położyła na stole następnie kładąc karty, szklanki i krzesła wokół stołu. Nie zdążyła się obrobić gdy usłyszała dzwonek do drzwi- wejść- w drzwiach weszła cała zaproszona banda- witam chodźcie rozgośćcie się- dzięki szefowo- powiedział milten zajmując jedno z krzeseł w jego ślad poszła reszta, gdy savi wróciła usiadła i zaczęła rozdawać karty- szefowo – odezwał się felix- wedlug mojej matmy jest jedno krzesło więcej- wiem- odparła savi- a wiesz czemu- nie - to krzesło kapitana - rozumiem - w akademii zawsze graliśmy razem i nigdy nie mogłam go pobić- proszę się nie martwic pracuje nad jego zniknięciem- odezwał się milten- doceniam to ale sami nic nie zrobimy- współpracuje z komandorem Laforgem z enterprise- i jak idzie – wtrącił się Balian- doszliśmy do wniosku że to jest powiązane z ikarianami - kim-spytała savi gdy skoczyła rozdwac karty- parę lat temu kapitan picard jeszcze gdy dowodził enterprisem d w strefie neutralnej odnalazł planetę ikarian posiadali oni technologie umożliwiająca przenoszenie się w dowolne miejsce przechodząc przez portal- i to się przytrafiło kapitanowi- spytał felix- nie ma na to dowodów to tylko teoria- ale niezła – powiedziała savi

Pitmistrz
    Participant

Kiedy graliście w karty odezwał się interkom - Sir mamy priorytetową wiadomość z dowództwa GF mamy wyjść z waro i wystrzelić wszystkie fazery pod kontem zerowym a potem wracać na kurs czy mam kontynuować - zapytał kadet z mostka

Viewing 15 posts - 541 through 555 (of 577 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram