Forum Fandom Kluby i grupy TrekSfera Opinie o TrekSferze 2010

Opinie o TrekSferze 2010

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Keymaster

Zostaw swoją 🙂

Byłam tylko jeden dzień. Wczoraj. Nie żałuję ani minuty.Pierwszy raz w Warszawie, pierwszy raz WIEEEEELKA przestrzeń (w porównaniu z Łodzią), a pojazdów transportowych mrowie i to z każdej strony dworca... Na szczęście opis na stronie Avy był wystarczający na tyle, żeby w połączeniu z informacjami otrzymanymi od napotkanych ludzi znaleźć bazę docelową. Tutaj muszę podziękować wszystkim spotkanym po drodze. Studentce Oli z pociągu, Oshogbo z Utapau, Maciejowi, który pokazał co i jak załatwić na dworcu i pani, spotkanej na peronie w drodze powrotnej, która uświadomiła mi, że stanie w sektorze 4, gdy pociąg będzie tylko długi na 1 i 2, nie jest logiczne. Acha, no i dziękuję paniom z przystanku autobusowego ("Ale jaki numer?" -> "Stanów 24" -> "To w tamtą stronę.")Dotarłam na 10:00, co po telefonie do Evivy i załatwieniu akredytacji doprowadziło do wparowania na prelekcje Q__ 10 minut po rozpoczęciu... Ale nie narobiłam zbytniego zamieszania. :DPotem już po kolei poznawianie się: Eviva, Kanna, Nureczka, Fluor, The D, Q__, Manul, Aanirauta, członkowie WOGF... Pominiętych przepraszam, ale jest nas mrowie. ;-)Zaliczone dwie poranne prelekcje, debata z fanami SW, krótkie spotkanie z Jakubem Ćwiekiem na murku przed szkołą, koszulki i przypinki zakupione...Powrót pociągiem 19:20. 21:30 w domu. Przepełniona adrenaliną nie mogłam zasnąć.I WANT MORE!

Manul
    Participant

O! To ja z tego miejsca chcę przeprosić, że się nie pożegnałam i że w liście pożegnalnym (o ile ktoś go znalazł) zrobiłam błąd logiczny.Może się za bardzo nie poudzielałam, ale fajnie było Was wszystkich wreszcie zobaczyć.Dziękuję za wyrozumiałość do mojej miłości do fotografowania, ale chciałam jak najwięcej ze sobą zabrać do domu.A jedyny słuszny argument podczas debaty SW vs ST jest taki, że u nas w fandomie jest więcej dziewczyn.

Lo'Rel
    Participant

Właśnie oglądałem zdjęcia na Facebooku. Ech, żałuję, że nie mogłem i w tym roku przybyć. Ale obowiązki zawodowe nie pozwalają, szczególnie w środku wakacji. Szkoda...

ShVagYeR
    Participant

Cześć, Trekowcy. 🙂 Niestety na żaden punkt programu w Waszym bloku nie zajrzałem, bo i na samej avie byłem tylko pół soboty, za to nie mogłem przepuścić dyskusji ST vs SW, gdzie z premedytacją siadłem pośrodku. 😀 Jednak odniosłem wrażenie, że dyskusja sprowadziła się do tego, że jedni drugich edukowali o swoim uniwersum, podczas gdy do dyskusji potrzebna jednak jest znajomość obu. Chociażby przykład książek - głowy nie dam, ale myślę, że trekowych wyszło więcej, niż starwarsowych (których jest przecież mnóstwo). Jedyna różnica taka, że książki SW zaliczają się do kanonu, a trekowe nie.

W każdym razie - fajnie, że polscy Trekowcy się aktywizują na konwentach i zaczyna być Was widać. 🙂 Oby tak dalej. I oby więcej kostiumów trekowych w Polsce (pozdrawiam tng-ową Bajorankę i tos-owego człowieka, oboje z sciences division, dzięki za fotę!) 😀

A jedyny słuszny argument podczas debaty SW vs ST jest taki, że u nas w fandomie jest więcej dziewczyn.

Jeśli w fandomie proporcja jest taka, jak w Waszym gronie na avangardzie, to jest to prawda. 🙂

cinus
    Participant

Wrażenia jak najbardziej pozytywne, choć to mało powiedziane. Mogę się pochwalić, że widziałem chyba prawie wszystko co można było (Q, wybacz, jakoś tak wyszło że miałeś prelekcje w niestrategicznych godzinach :D).LARP świetny, konkursy też... nietuzinkowe. Założę się, że od dziś więcej osób TASa będzie oglądać 🙂 A Gwiezdne Wojny w technobełkocie... myślę, że warto obejrzeć - tak się skromnie pochwalę :DOczywiście warto było pojechać już chociażby po to, by poznać osobiście ludzi z fandomu - TSF, WOGF, Empir, niezrzeszonych... I zdjęcie z Bath'leth'em - bezcenne. Podobnie jak mina fanów Star Wars gdy zobaczyli go na debacie 😀

fluor
    Keymaster

Hej, dzięki wszystkim za przybycie. Przede wszystkim chciałbym prosić o to byście się podzielili swoimi wrażeniami oraz... wszelkie komentarze, uwagi, pomysły, a także fotki podsyłali na kontakt@treksfera.pl - jakby to powiedzieć - pomoże to nam w przygotowaniu jeszcze lepszej imprezy wkrótce :)Aha i ważne - szukam fotek ze mną - mam ich bardzo niewiele, a chce się pochwalić w pracy 🙂

Jarrod
    Participant
    Eviva
    Participant

Ja dałam kilka zdjęć w swoim profilu na Facebooku. Na filmik trzeba będzie trochę zaczekac, bo nie mam pojęcia, jak go zgrać z kamery na komputer (ot, niedouczek ze mnie).

waterhouse
    Participant

Cieszę się, że TSF był udany 🙂 ja niestety mogłem uczestniczyć tylko w ułamku. Ale i tak ten ułamek był super. 🙄

Symbolt
    Participant

Moja obszerna relacja z TS na Phoenixie - http://www.startrek.pl/forum/index.php?act...264&page=33

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram