Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Nowy Terminator na miarę naszych czasów

Nowy Terminator na miarę naszych czasów

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Keymaster

Dołączona grafika

Restarty znanych i cenionych serii to zło. Po prostu - zło. Pisałem o tym w przypadku zapowiedzi Ghostbusters 3 - rebooty czy remake'i, jak ich nie nazywać, pokazują lenistwo scenarzystów, zniechęcają starych fanów, mącą w głowach nowym i są krótkowzrocznym skokiem na kasę. Ale tu będzie inaczej! Żartuję, wcale nie będzie.

[more]Terminator Genisys, czyli pierwsza część nowej serii, okaże się dokładnie takim samym zniekształceniem tego, co znane, jak sam jej tytuł. Będą Terminatory z przyszłości, będzie Schwarzenegger, będzie też Sarah Connor i jej potomek, mający uratować ludzkość, ale wszystko trochę inaczej. Jak konkretnie?

Otóż wszystko się zacznie od tego, jak dziewięcioletnia Sarah Connor straci rodziców w wyniku ataku pierwszego Terminatora. Drugi, przysłany do jej ochrony, od tej chwili będzie ją "wychowywał", uczył i przygotowywał do przyszłych wydarzeń. To właśnie będzie znany nam T-800, czy też - jak ma nazywać go Sarah - "Tatko", którego znów zagra Arnold Schwarzenegger. Jednak nasza bohaterka, nie chcąc zaakceptować swojego przeznaczenia, postanowi się zbuntować i ma to popchnąć historię w nowym kierunku.

Czy widzicie tu coś nowego? Bo ja widzę tu scenariusz Terminatora 2 z kilkoma zmianami.

Źródło: Comingsoon.net[/more]

Cross
    Keymaster

Nie mam już sił czytać o tych wszystkich spierdolonych (od samego początku, zarodka pomysłu, zarysu fabuły) rebootach.

I. Thorne
    Participant

Tytul "How to save bilion..." oddaje wszystko. Byl serial, ktory mogl ladnie zrobic nowa historie, ale chyba scenariusz byl za trudny dla zjadaczy popcornu. Wiec wracamy do starego pomyslu.

A co do fabuly, po debilizmach T4 wszystko bedzie lepsze w scenariuszu.

Slawek
    Moderator

Czy widzicie tu coś nowego?

Cycki na głównej.

Coen
    Participant

Dołączona grafika

Melnikor
    Participant

Za każdym razem jak słyszę o jakimś nowym remaku
    http://youtu.be/qLqNEnojW7I?t=20m37s

Silver Phoenix
    Participant

Bardzo dobrze, wiem już na co nie wydam pieniędzy... 🙂 Ba, nawet łącza nie obciążę.

A teraz idę posłuchać OST z T2...

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram