Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Nowy dodatek - nowa reputacja
Tagged: delta rising, star trek online, STO
Dzień premiery Expansion 2 zbliża się coraz bardziej, co za tym idzie coraz więcej oficjalnych informacji zostaje ujawnionych graczom. Dziś na tapetę trafiła nowa reputacja z Delta Alliance. Sojusz Deltański to miano nadane projektom rozwojowym prowadzonym przez połączone siły pionów inżynieryjnych Federacji, Imperium Klingońskiego i Republiki Romulańskiej. Reputacja tak jak dotychczasowe dostępna będzie dla postaci które osiągnęły 50 poziom.[more]
Projekty nowej reputacji wymagać będą Delta Marks dostępnych jako nagrody z nowych kolejek PvE. Ma się w nich znaleźć również nowy system skalowania nagród za ponadprzeciętną wydajność graczy dzięki któremu będzie można zdobyć więcej marków niż standardowa nagroda.
Wykonywanie misji z kolejek na wyższych stopniach trudności niż podstawowy nagradzany będzie Ancient Power Cell. To właśnie odnalezienie tych artefaktów w kwadrancie Delta pozwoliło Sojuszowi na rozwój technologii dotąd niedostępnych. Od strony mechaniki gry będą miały one takie samo zastosowanie jak znane np. z reputacji Omega Borg Neural Procesor.
Sklep reputacyjny oferować będzie dwa sety kosmiczne i jeden naziemny:
Czteroczęściowy Delta Alliance Assault (kosmiczny)
Trzyczęściowy Delta Alliance Ordnance (kosmiczny)
Trzyczęściowy Delta Alliance Elite (naziemny)
Poza setami, dostępna będzie również broń Polaronowa oraz torpedy kwantowe i miny nasycone Thoron'em. Zakupić będzie można też nowe moduły do kitów.
W całym tym dobrobycie nie mogło zabraknąć oczywiście pasywnych traitów dostępnych po wbiciu kolejnych poziomów reputacji:
Poziom 1 - naziemny:
Poziom 2 – kosmiczny:
Poziom 3 – naziemny
Poziom 4 – kosmos:
Poziom 5 - naziemna zdolność aktywna
Jak zwykle są to jedynie sugerowane charakterystyki które wciąż mogą ulec zmianie.
Źródło: Oficjalny Devblog[/more]
Kolejna repka. Wiedziałem, kiedy coś zrobią z PvP bo tak ten tryb odstaje od rozbudowanego PvE że aż straszy.
Rozwijanie reputacji w obecnych warunkach nie jest szczególnie uciążliwe. Ilości marków potrzebnych do wykonywania dobowych projektów xp są niewielkie, zaś posiadacze wielu postaci mają do dyspozycji sponsorship tokens. Na dodatek przeróżne eventy (letni, zimowy, Crystalline Catastrophe czy Mirror Universe) umożliwiają zbieranie marków na zapas. I to w takich ilościach, że w skrajnych przypadkach można ukończyć nową reputację bez zaglądania do nowych misji. Mnie daleko bardziej ciekawi/niepokoi sposób ulepszania sprzętu (także tego pochodzącego z reputacji) do poziomu MK XIV. Niedługo jednak powinniśmy sie dowiedzieć co nas czeka;P
Już w innym temacie wyrażałem swoją radość na temat nowej repki, więc tu się powstrzymam ^_^
Na dodatek przeróżne eventy (letni, zimowy, Crystalline Catastrophe czy Mirror Universe) umożliwiają zbieranie marków na zapas. I to w takich ilościach, że w skrajnych przypadkach można ukończyć nową reputację bez zaglądania do nowych misji. Mnie daleko bardziej ciekawi/niepokoi sposób ulepszania sprzętu (także tego pochodzącego z reputacji) do poziomu MK XIV. Niedługo jednak powinniśmy sie dowiedzieć co nas czeka;P
Już nie można paczek przechowywać. Automatycznie ci je rozpakowuje po wybraniu.
Już nie można paczek przechowywać. Automatycznie ci je rozpakowuje po wybraniu.
Mówiąc o markach na zapas miałem oczywiście na myśli paczki typu Multiple Choice, które nie podlegają automatycznemu rozpakowaniu. Innymi słowy wciąż można jej dowolnie długo przechowywać, także te nowo zdobyte.
Jak teraz jest event promowy to mozna wybrac kazdy rodzaj markow. I to mnie cieszy. Nie musze kupowac nowego kompa dla kilku misji.
Ale ja, w odroznieniu od innych, ciesze sie, ze bedzie nowa reputacja, ze bedzie poziom 60, ze bedzie mk XIV, ze bedzie nibyreputacja statkow... Jest cos nowego i gra sie nie nudzi donatorom. A dzieki nim gra istnieje i sie rozwija.
Nie miałbym nic przeciwko nowej repki ale zajmują się tym czym nie mają. Co z PvP? Nie ważne czy wygrasz różnica w ec jest niewielka a ilość nie poraża (20-40 k przy pve gdzie możesz mieć z itemów nawet 100 k) kerrat się trochę zestarzał, na deferze szkoda siedzieć przy tej prędkości zarobku marków. Kolejki PvP świecą pustkami. Pro na PvP nie jestem ale tak rzadko wbijam na PvP(czas oczekiwania mnie denerwuje) że nie mam szansy być nawet średni.
Mnie osobiście cieszy ta nowa reputacja i cała reszta. już widzę że z nowej reputacji użyję paru skili. A i sety mnie zaciekawiły. No cóż teraz trzeba tylko poczekać do startu delty
- Reactive Ship Repairs
- Trafienie krytyczne wywołuje naprawę.
Zwłaszcza tego. Zapomnieli tylko w opisie dodać Healer? What's it for?, a cicho liczyłem że faktycznie przywrócą tak jak zapowiadali rozdział i użyteczność klasycznego trio DPS/Tank/Healer-Support.