Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Nie będzie trzeciego sezonu Stargate Universe

Nie będzie trzeciego sezonu Stargate Universe

Viewing 13 posts - 16 through 28 (of 28 total)
  • Author
    Participant

Dałbym im jeszcze jeden sezon ale w gruncie rzeczy to się nawet nie ciesze bo SYFY na pewno nie postawi na nowy pomysł i uniwersum tylko zaserwuje znów kolejne sg lub bsg.

Lo'Rel
    Participant

Ja wiem, że kasa i bla bla bla, ale kolejny raz tv udowadnia, że nie liczy się z widzem o którego walczy. Rozkręcili coś i ucinają bez szansy na jakikolwiek sensowny koniec. Robią debili z widowni, a chyba nie wszyscy lubią być raczeni jakąś gównianą papką. I tak obstaję przy tym, że SGU to sci-fi które pretenduje do grona trochę mądrzejszych seriali i produkcji w ogóle, aniżeli cała masa innych. Oglądalność spadała, OK, ale czyja to wina. Dobra, pierwszy sezon był słaby, nie czarujmy się. Ale przesunięcie drugiego na słabszą godzinę, brak odpowiedniej promocji i chyba takie były założenia. Nie wydać za dużo, ale za dużo oczekiwać.

druh drużynowy
    Participant

Wiecie jak to mówią, rynek nie lubi próżni. Obstawiam więc, że dość szybko na małym ekranie zobaczymy statki z FTL przecinające czarną otchłań. Czy będzie to nowy ST/SG/BSG, czy może jakiś ciekawy debiut typu Firefly? Obojętne! Ważne, że robi się miejsce na coś nowego, nieznanego, lepszego. Przynajmniej mam taką nadzieję. 🙄

Lo'Rel
    Participant

Chyba lepiej powalczyć, aby produkt w który wpompowano kasę się zwrócił. Żeby budować własną markę na zasadzie przywiązywania widza do stacji serwując mu stabilny repertuar telewizyjny. Dzisiejsza strategia opiera się na: oglądaj każdy odcinek tak, jakby był ostatnim.

Eviva
    Participant

Wiecie jak to mówią, rynek nie lubi próżni. Obstawiam więc, że dość szybko na małym ekranie zobaczymy statki z FTL przecinające czarną otchłań. Czy będzie to nowy ST/SG/BSG, czy może jakiś ciekawy debiut typu Firefly? Obojętne! Ważne, że robi się miejsce na coś nowego, nieznanego, lepszego. Przynajmniej mam taką nadzieję. 🙄

Ja też. SGU mi się podobało, nie powiem, ale nowe ST bym wolała. Byle z dobrą, kreatywną załogą. Taką, żeby była dostatecznie mądra, by nie wpadać do stawów pokrytych rzęsa, i żeby załogantki tez miały interesujące rzęsy. I żeby nikt nie był łysy...

Lo'Rel
    Participant

Jesteś pewna, że tego chcesz? puszczą ćwierć sezonu i skasują. I po kiego sobie apetyt ostrzyć...

Flashbones
    Participant

ale nowe ST bym wolała.

Także chciałbym nowe ST, ale wątpię, że powstanie w najbliższych latach, chociaż cuda się zdarzają, trochę przerażające jest to że może nie wytrwać przez niską oglądalność i paść po jednym sezonie, a to byłoby smutne.

Barusz
    Participant

Tak serio-serio, to jeżeli jakiś serial ST powstanie, to będzie miał większe szanse, bo decydenci będą mieli z tyłu głowy, że jego likwidacja byłaby fatalna dla promocji kolejnego filmu kinowego.

Lo'Rel
    Participant

Dlatego nie zaryzykują emisji serialu trekowego. Wyniki będą kiepskie, a ciągnąć trzeba będzie, bo promocja filmu.

Barusz
    Participant

Albo jak już zaryzykują, to nie zdejmą. Ale to z różnych względów mniej prawdopodobne.

druh drużynowy
    Participant

Dlatego nie zaryzykują emisji serialu trekowego. Wyniki będą kiepskie, a ciągnąć trzeba będzie, bo promocja filmu.

Jakoś w sierpniu było zapowiadane Sherwood więc być może SyFy szykuje miejsce pod tą produkcję. Tutaj jest też info o jakimś serialu o nazwie Orion.

sjurek102
    Participant

A, to wielka szkoda, mam nadzieję że stacja Tv Syfy pozwoli załodze dolecieć do planety Ziemia.

Barusz
    Participant

Jakoś w sierpniu było zapowiadane Sherwood więc być może SyFy szykuje miejsce pod tą produkcję. Tutaj jest też info o jakimś serialu o nazwie Orion.

Jeszcze choćby jakieś Alphas ma być... No, zobaczymy.

Viewing 13 posts - 16 through 28 (of 28 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram