Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 651 total)
  • Author
    Participant

hmm GWYNBLEIDD nie do treka a wlasnie do tosa. wielokrotnie wspominany jest spock a gdy mowa o klingonach, z kontekstu wynika ewidentnie, ze chodzi o tych z tosa.afair w patriotach nie ma mowy o star treku w ogole.

I. Thorne
    Participant

Podobno w Falloucie 2 jest rozbity prom Federacji i mozna z niego pobrać pare hypospray'ów. Osobiście jeszcze nie znalazłem.

Dreamweb
    Participant

W filmie Armageddon jeden z członków załogi wiertaczy zapytany czy godzi się lecieć w kosmos odparł "beam me up".Ostrymi trekkies są Beavis & Butt-Head, często nawiązują do Star Treka w swoich wypowiedziach, kilkakrotnie widziałem ich przebranych za postaci z serialu (np. za Rikera i Picarda w teledysku z Cher "I Got You Babe").

Riri
    Participant

Jest taki film, nie pamętam tytułu... strzeszczenie:Jest rasa tocząca wojne. Są pokojowi itd, więc nie potrafia walczyć. Odbieraja jednak przekaz z planety ziemia. Przekazem jest bardzo startrekopodobny film, który oni traktują jako kronike filmową. Buduja wiec okręt idenyczny jak na filmie i porywaja aktorów, coby nim lecieli i walczyli z najeźdzcami... film jest evilny...riri/to admin evilny = very evil, dobry, zły film;)r1

Dalek
    Participant

To znana parodia treka pod tytułem "Galaxy Quest".

Fade
    Participant

W grze "Max Payne" w jednym z ukrytych pomieszczeń w telewizorze leci parodia Treka.

Wpisało się dwa razy. Jak skasować posta?

MOD: Fade spokojnie nad tym ktos czuwa 😉 a na przyszlosc delikatniej klikaj w ikonki zatwierdzania 😉

Dreamweb
    Participant

Polecam film "Airplane 2 - The Sequel", gdzie William Shatner gra parodię samego siebie czyli Kirka, dla mnie jako fana ST są to najlepsze sceny z filmu 🙂 I nawet Enterprise się pojawia...

Reyden
    Participant

W jednym z ostanich ocinków SGA , kiedy Major Shepard zakochuje się w tej pradwanej , Dr McKay porównóje go do Kirka , w pwnym momencie padają takie słowa :

Całe to udawanie kapitana Kirka jest co najmniej moralnie wątpliwe.

kilka sekund puźniej McKay dodaje :

O mój Boże, on jest Kirkiem.

tomjag
    Participant

Niedawno TVN turbo (2 dni temu - Top Gear) pokazany został Peugeot 1007. prowadzący zachwycając się nim stwierdzili, że drzwi tylne (odsuwające się ) otwieraja sie jak drzwi na pokładach statków Gwiezdnej Floty. Próbowali nawet odtworzyć ten efekt sami (paszczą)! Wiem również, że jednym z gości programu Top Gear był Patric Stewart w jeździe samochodem na czas za rozsądną cenę. Czy ktoś z was widział ten odcinek?

Zarathos
    Participant

Nie i wielce tego zaluje, na wszelki wypadek ogladam wszystkie top geary, moze powtorza 🙂

Gosiek
    Participant

A ja odsłuchując różne stare płyty wyłapałam w piosecne Californication Red Hot Chili Peppers takie małe trekowe nawiązanie i cytat:

Space may be the final frontier

But it's made in a Hollywood basement ...

r_ADM
    Participant

Wczoraj na Discover Science lecial program Ultra Science poswiecony ogolnie lotnictwu, podboju kosmosu i napedzie ftl. wykorzystano sporo migawek z DS9, byla nawet rozmowa z Ira Behrem przeprowadzona w studiu, w ktorym bym mostek Defianta :))jeden z doktorow dosyc czesto powtarzal "lets make star trek real" 😉

O`mus
    Participant

Ponieważ Futurama była wymieniona pobieżnie, to może aby uwypuklić powiązanie z trekiem polecam zobaczyć odcinek 12 z 4 sezonu, gdzie już sam tytuł mówi sam za siebie "Where no fan has gone before"

GWYNBLEIDD
    Participant

Nawiazanie do treka znajdziemy takze w najnowszych produkcjach serialowych - w tym wypadku mam na mysli serial LOST. W odcinku 1x11 All the Best Cowboys Have Daddy Issues Boone rozmawia z Lockiem podczas wedrowki po dzungli i wspomina sceny ze Star Treka. Nawiazanie nie jest moze wielkie ale w takim serialu jak LOST milo wysluchac slow o treku 😉

Barusz
    Participant

Ten odcinek właśnie leci na AXN, przy czym chłopak myli klasyki i mówi o... "Star Wars". Z kontekstu jasno wynika, że jednak ma na myśli ST. Możliwe, że tłumacz coś pochrzanił, ale z tego co starałem się wychwycić to nie. Zainteresowanych informuję, że powtórki będzie można obejrzeć 28 III o 22.00 i 02.00 i 31 III o 22.00 i 00.25. Przepisuję z ich strony internetowej, więc od siebie muszę dodać, że te seanse po północy to tak naprawdę inny dzień 😉 BTW: Na tej stronie podają, że oznaczenie tego odcinka to 1-10.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 651 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram