Forum Fantastyka Star Trek Nausicaanie oraz Gorny

Nausicaanie oraz Gorny

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author

Nie znalazłem żadnych informacji o Nausicaanach oraz Gornach - Moze mi ktos przyblizyc te 2 rasy?

Lo'Rel
    Participant

Tak, jest ktoś taki. To wujek Google 😉 Zapewne od przeciętnego użytkownika forum nie dowiesz się więcej niż ponad to, co jest w internecie.

Jamjumetley
    Participant

Gorn

Nausicaans

Nie znalazłem tego bo szukałem w Polsckiem memory alpha..

Serdeczne dzieki

Czy tylko mi nausicanie przypominali predatorów?

I. Thorne
    Participant

Nikt nie mówił, że ST jest oryginalny.Hirogeni mają kulture wypiszwymaluń jak Predatorzy.A Gatunek 8472 to Alieni tylko że w statkach kosmicznych.

Nikt nie mówił, że ST jest oryginalny.

Hirogeni mają kulture wypiszwymaluń jak Predatorzy.

A Gatunek 8472 to Alieni tylko że w statkach kosmicznych.

ST to ikona sci fi.. Owszem korzeniem Star Treka jest "Zakazana planeta" ale to mniejsza z tym..

To iż Girogeni maja podobna kulture do przedziów to widac.. Jednak hirogeni sa bardzei j rozbudowani.

Gatunek 8472 tylko z wyglada przypomina nieco alieny...

Match
    Participant

Owszem korzeniem Star Treka jest "Zakazana planeta" ale to mniejsza z tym..

Nie, dlaczego? Forbidden planet jest mega. Film sf z lat 50', który chyba jako jedyny wyrzymał próbę czasu. Nigdy nie myślałem o nim jako prekursorze ST.

Hirogeni to potężne nawiązanie do Predatorów i puszczenie oka do fanów sf 🙂 Choć po pierwszym (dwóch?) odcinkach bardzo się psują.

I. Thorne
    Participant

Zauważcie co wiemy o Predatorach.Polują, mają fajna broń i... to chyba wszystko. Nic o państwowości, kulturze, obszarze jaki zajmują. O Obcych to przynajmniej wiadomo, że rasa pasożytnicza jak oni nigdy nie stworzą cywilizacji.

Owszem korzeniem Star Treka jest "Zakazana planeta" ale to mniejsza z tym..

Nie, dlaczego? Forbidden planet jest mega. Film sf z lat 50', który chyba jako jedyny wyrzymał próbę czasu. Nigdy nie myślałem o nim jako prekursorze ST.

Hirogeni to potężne nawiązanie do Predatorów i puszczenie oka do fanów sf 🙂 Choć po pierwszym (dwóch?) odcinkach bardzo się psują.

To że zakazana planeta jest arcydziełem swojego gatunku i że to bezkompromisowy diament to akurat mi mówic nie musisz 🙂 Film widziałęm juz z 20 razy a w tyle to nawet idiota zauważy ze to diament 🙂

Hirogeni tworza zorganizownae państwo jednak to nie to samo co predator..

Zauważcie co wiemy o Predatorach.

Polują, mają fajna broń i... to chyba wszystko. Nic o państwowości, kulturze, obszarze jaki zajmują. O Obcych to przynajmniej wiadomo, że rasa pasożytnicza jak oni nigdy nie stworzą cywilizacji.

Teoretycznie predatorzy moga stanowic cywilizacje która składa sie JEDYNIE z myśliwych i nie maja rzadu tylko narzucony ustnie kodeks honorowy.. tak sadza niektózy fani.. nieokrejona wersdja predaotrs (2010) z tego co słszałem mówi iz samice stanowia ich rzad i rozwijaja nauke, samce tylko poluja..

The D
    Participant

Zauważcie co wiemy o Predatorach.

Polują, mają fajna broń i... to chyba wszystko. Nic o państwowości, kulturze, obszarze jaki zajmują. O Obcych to przynajmniej wiadomo, że rasa pasożytnicza jak oni nigdy nie stworzą cywilizacji.

Ale jak rozumiem piszesz tylko o filmach, odrzucając całe EU (głównie komiksy)?

I. Thorne
    Participant

Ale jak rozumiem piszesz tylko o filmach, odrzucając całe EU (głównie komiksy)?

A są w ogóle kanoniczne? Jeśli tak to z chęcia bym się doiwedział więcej (czytaj, co spierdzieli scenarzyści 🙂 )

swgs1994
    Participant

Niestety do kanonu według "świętej" zasady Roddenberrego należą wyłącznie filmy oraz seriale nic więcej. Powiem nawet iż nowy Str Trek nie jest częścią kanonu, a filmem zbudowanym na podstawie orginalnego kanonu tworząc nowy niezależny do którego (i tu uwaga!) zaliczają się już komiksy (czyli odwrotnie niż do starego kanonu gdzie komiksy się nie liczyły).

Barusz
    Participant

Twoi przedmówcy nie piszą o ST :PKwestia kanoniczności filmów Abramsa jest chyba nieco bardziej skomplikowana.

Match
    Participant

Ile razy będę jeszcze musiał powtarzać, że tylko TOS: The Cage jest kanoniczny? 😉

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram