Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Najlepsza fantastyka roku 2014 - ranking noworoczny

Najlepsza fantastyka roku 2014 - ranking noworoczny

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Keymaster

Zaczynamy etap zbierania tytułów do rankingu. Każdy przez następne dwa tygodnie może zgłosić trzy propozycje filmów, seriali, książek i gier, które ukazały się w 2014 roku. Wpisując Wasze ulubione pozycje, dodajcie czy jest to np. film, czy książka, żeby nie było wątpliwości. Potem zorganizujemy głosowanie.

Rozpoczął się etap głosowania. Engage!

Coen
    Participant

A więc tak:

Książkowo - bezapelacyjnie - Biała Reduta Kolodziejczaka

Filmowo - nic

Serialowo - The Arrow/The Flash (są mocno powiązane, dlatego daje je razem)

Komiksowo - nic

Gry - gdyby Lords of the Fallen i This War of Mine nie wystawiły środkowego palca krajowym graczom, miałbym problem wybrać między nimi, ale tak, z powodu posiadania większych jaj niż krajowi producenci mój głos dostają Szwedzi z MachineGames za Wolfenstein: The New Order

The D
    Participant

Zasadniczo rzadko czytam nowości w roku premiery, więc powtórzę tylko 1 pozycję z FB: Echopraksja Petera Wattsa

Filmy: Lego Przygoda (Lego: The Movie), Interstellar, Bitwa Pięciu Armii

Seriale, Komiksy, Gry - nie jestem na bieżąco 😉

kotek
    Participant

Książkowo, Sezon Burz, Sapkowskiego. Nie jest to dzieło wybitne i wiele lepszej fantastyki czytałam w 2014, tylko nie z 2014 roku. Dla Sapkowskiego szacunek za powrót do serii po latach.

Filmowo, chyba Interstellar.

Seriale, zdecydowanie Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D

fluor
    Keymaster

Interstellar (film). Nie powiem, że genialny, ale na pewno krok w dobrą stronę.

Lo'Rel
    Participant

Interstellar (film) - owszem, do genialności mu niedaleko 😉

Liranna
    Participant

Książka: Sezon Burz (Sapkowski) i W służbie klanu (Żamboch)

Gra: Dragon Age inkwizycja

Z serialami nie jestem na bieżąco, ale podam tytuły Gra o tron i Pod kopułą

swgs1994
    Participant

Książka: Sezon Burz A. Sapkowski (kto nie kocha wiedźmina? 😉 )

Gra: Endless Legend (obczajcie bo warto)

Serial: Star Wars Rebels (nie tylko dla dzieci)

Film: Godzilla (wiem dziwny wybór)

Komiks: Saga (wydanie polskie)

Piotr
    Keymaster

Ostatni dzień zbierania propozycji do sondy. Zrobię mały crosspost z Facebookiem. Moje trzy typy:

Ambition - film studia Bagińskiego. Inspirujący, oryginalny, sci-fi w najlepszej formie.
    Edge of Tomorrow - dobry film akcji, niegłupi pomysł z pętlą czasu i po Oblivion oraz Minority Report kolejne udane sci-fi z Cruisem.
    Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D - to nie jest jakiś wybitny serial, ale to serial Whedona, a to znaczy, że ma to, co najważniejsze - dobre postacie. No i jest częścią fajnie powiązanych ekranizacji komiksów.

Coen
    Participant

Głosy już oddane 🙂

Jamjumetley
    Participant

Również oddałem głosy. Szkoda, że wątek gdzieś mi umknął, bo wysunąłbym kilka kandydatur 🙁

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram