Mundury

Viewing 13 posts - 16 through 28 (of 28 total)
  • Author
    Moderator

http://i.imgur.com/BCd7Cgh.jpg

"Znajdź element niepasujący do pozostałych" 😉

W ogóle za wyjątkiem Lafiel ja tu póki co widzę pewien schemat ;P

Smiecho
    Participant

@Doro: Xena, wojownicza księżniczka? 🙂

@Suavek: Śmiej się śmiej. Ktoś kiedyś mówił/pisał, że przy tworzeniu postaci lepiej jest zrobić ją miłą dla oka, bo przecież człowiek będzie na nią trochę czasu się gapił. 😉 Zresztą... 🙂 Ja tylko trzymam się kanonu. 😛

Slawek
    Moderator

@Suavek: Śmiej się śmiej. Ktoś kiedyś mówił/pisał, że przy tworzeniu postaci lepiej jest zrobić ją miłą dla oka, bo przecież człowiek będzie na nią trochę czasu się gapił. 😉

Śmiać się będę dalej, bo taka prawda. 🙂 Moja pierwsza postać to facet. To samo pierwszy klingon. Gdy robiłem drugiego FEDa, to był to totalnie pokraczny alien z absurdalnymi proporcjami ciała, ale tak jak na początku było to zabawne, tak po kilku godzinach zaczęło męczyć i poniekąd nudzić. Postać skasowałem i zrobiłem kobitę alien. No bo skoro gapi się człowiek tyle czasu na czyiś tyłek, to równie dobrze może to być zgrabny tyłek. 😉 #foreveralone

Ja tylko trzymam się kanonu. 😛

Też może być jako wymówka. 😉

PS. TOS był seksistowski.

LIBERTO
    Participant

oj zaczekajcie jak wprowadzą kiecki dla facetów ( które obiecują chybą już od bardzo dawna-gdzieś jakiś wątek na forum na perfekcie czytałem. pewno kolejne soon tm by cryptic) wtedy będą niezle jazdy ;-D

stram
    Participant

Ja tam mam najczęściej żółty mundur z TOS (według kanonu) i Enterprise też według kanonu. W planie mam jeszcze DS9 z wczesnych sezonów.

Dalek
    Participant

Zresztą "zapożyczeń" jest więcej:

Dors Vanabili- Seldon -> Fundacja Asimova

Ender Wiggin -> Cykl Endera Orsona S. Carda

Tengel -> Saga o Ludziach Lodu, Sandemo

Hehe

Na imiona nie patrzyłem.

Doro
    Participant

W ogóle za wyjątkiem Lafiel ja tu póki co widzę pewien schemat ;P

Oj, pominałęś mojego "rodzynka", Pana Jaszczura , który jest moim ulubieńcem 🙂

O dziwo choć kdf ma mundurków 10cio krotnie mniej, można o wiele więcej ciekawych kombinacji z nich stworzyć.

Slawek
    Moderator

O dziwo choć kdf ma mundurków 10cio krotnie mniej, można o wiele więcej ciekawych kombinacji z nich stworzyć.

Prawda. KDF posiada dużo większe zróżnicowanie, podczas gdy FED to dziesiątki dresików w rozmaitych wariacjach kolorystycznych w większości przypadków. Te bardziej unikatowe "mundury" można policzyć na palcach jednej ręki.

stram
    Participant

Mam pytanie. Czy kupienie pakietu rozpiętych mundurów odblokowuje ich warianty z DS9 lub WoK, czy aby mieć dostęp do tego rodzaju należy kupić także ich wersje zapięte?

Slawek
    Moderator
    LIBERTO
    Participant

Mam pytanie. Czy kupienie pakietu rozpiętych mundurów odblokowuje ich warianty z DS9 lub WoK, czy aby mieć dostęp do tego rodzaju należy kupić także ich wersje zapięte?

odblokowuje. nie musisz kupować podstawowych żeby mieć te otwarte- sprawdzone u siebie

Melnikor
    Participant

Ja od jakiegoś pół roku standaryzuje u siebie mundury, padło na Odyssey (prosty, elegancki i nieco futurystyczny). Chociaż część BOff'ów z przyczyn biograficzno-fabularnych nosi też inne wzory.

Dołączona grafika

Slawek
    Moderator

Ja wręcz przeciwnie, nie mam zwyczaju 'standaryzować' mundurów i zwykle każdy boff nosi co innego. Cały urok zabawy i kombinowania u krawca.

Główne postacie po drobnych zmianach - http://imgur.com/a/p40yz

Viewing 13 posts - 16 through 28 (of 28 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram