Forum Fantastyka Star Trek Motyw treka

Motyw treka

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Participant

Wlasnie ogladam program "Załamanie kodu zycia" na tvp1, dokument ten mowi o kodzie DNA czlowieka, przed chwila pokazywali jak daleko czlowiek sie posunie w przyszlosci i pokazali urywek ST Voyager gdzie pokazana byla zmiana kodu DNA, klingonke zmienili na czlowieka.

Liranna
    Participant

Zapewne wzięli to z odcinka Lineage, tak B'Elanna manipulowała kodem DNA, aby jej dziecko urodziło się człowiekiem, ale nie tylko tam były takie motywy.

Szczerze mówiąc to manipulacja kodem DNA najprawdopodobniej w przyszłości będzie możliwa, zwazywszy na to jak daleko się człowiek już posunął.

AHM
    Participant

...ST Voyager gdzie pokazana byla zmiana kodu DNA, klingonke zmienili na czlowieka.

NIe oglądałem tego programu ale, może urywek pochodził z odcinka "Faces". Dr. Sulan krótko mówiąc manipulując DNA, z jednej B'Elany stworzył dwie. Klinonkę zmienił w człowieka. No oczywiście, chyba że Pani Kapitan widziała ten program, w takim przypadku moje przypuszczenia są jak najbardziej błędne 😳 .

Liranna
    Participant

Nie, niestety nie widziałam tego programu, ale moze masz rację, gdyż w Polsce nie było 7 sezonu Voyka.

Xalein
    Participant

Zdecydowanie byl to fragment odcinka Lineage, ktorego w calosci nie widzialem, ale Faces widzialem i nie byl to on.

Liranna
    Participant

Szkoda bo warto go w całości obejżeć. Lineage to jeden z moich ulubionych odcinków.

AHM
    Participant

Tak, mnie też podobał się ten odcinek!!! Zwłaszcza rozmowa Toma i B'Elany. Peris to jednak facet z klasą potrafił pomóc B'Elanie gdy się zagubiła. Było tak troszkę z nutką romantyzmu. Fajnie!!!

Mycroft
    Participant

Kazdy musi jakos wygladac 🙂 W avatarku moje prawie ze prawdziwe zdjecie - bez okularow jestem 😛 Pozdrawiam wszystkich - a faktycznie siodmy sezon voyagera jest the best. 🙂

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram